СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 8

• 101 924
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ами след като бременността не е желана, съществено е да не е ИМБ, а при тази стойност със сигурност не е.

# 616
Утре съм на лекар  ! Дано стане ясно какво е , за да мога да взема мерки ! Бременността не е желана и не е планирана . Не започнах процедура по - рано , защото чаках да се види поне нещо в матката , а не така просто на основата на няколко положителни теста да предприемем мерки . Обаче днес този пожителен кръвен тест и то с такива стойности направо ме шашна ! Току що звънях в Бодимед , но информацие могат да ми дадат чак утре . Някоя от вас случайно да е имала опит със сгрешен резултат ?
Надявам се да оставите бебчето и утре на прегледа всичко да е наред! Само ако знаехте колко много жени се борят за такъв резултат и как биха искали да са на Ваше място(включително и аз)!Желая Ви късмет !!!

# 617
Утре съм на лекар  ! Дано стане ясно какво е , за да мога да взема мерки ! Бременността не е желана и не е планирана . Не започнах процедура по - рано , защото чаках да се види поне нещо в матката , а не така просто на основата на няколко положителни теста да предприемем мерки . Обаче днес този пожителен кръвен тест и то с такива стойности направо ме шашна ! Току що звънях в Бодимед , но информацие могат да ми дадат чак утре . Някоя от вас случайно да е имала опит със сгрешен резултат ?
Надявам се да оставите бебчето и утре на прегледа всичко да е наред! Само ако знаехте колко много жени се борят за такъв резултат и как биха искали да са на Ваше място(включително и аз)!Желая Ви късмет !!!
Нямаме право да упрекваме решението и.

# 618
  • тук-там
Нямаме право да коментираме решение, нито да даваме непоискан съвет! Но ако аз съм на мястото на дамата, не бих писала в подфорум “Искам бебе”!

# 619
Нямаме право да упрекваме решението и.
Не съм си и помисляла да упреквам когото и да било!Просто споделих мнението си....

# 620
Прави сте момичета  , съжалявам . Нова съм тук и малко не съм наясно . Простете ми , ако съм наскърбила или съм накарала някоя бъдеща мама да страда Sad
Просто в паниката си , и силната изненада от резултатите  съм писала явно в неподходящ подфорум Sad  Получих отговор , за което Ви благодаря!
Днес ще повторя теста , за да съм сигурна , че е този резултатът и в 12:00 съм на преглед Simple Smile

# 621
Щом единственият ти контакт е бил на 05.06, значи тогава е била овулацията и тогава си забременяла, т.е. си някъде в 7ма седмица. Тези стойности на ЧХГ са в нормите за тази седмица, но трябва категорично да се види бременността на ехограф. Пиши какво е станало на прегледа.

# 622
Точно така ! Видя се бременност , нормална , и без никакви усложнения ! В 7- ма седмица съм , началото.
Остава недоумението как не се е видяло нищо, преди 1 седмица . Не квалифициран лекар , или недобра апаратура , и поднасям извинения и на Бодимед.

# 623
Честито Simple Smile пожелавам ти лека бременност и накрая едно здраво бебче ❤ Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 624
Радвам се, че всичко е наред. Със сигурност апаратурата при предишния преглед не е била добра.

П.П. Един съвсем приятелски съвет-помисли добре преди да предприемеш каквото и да е. Децата са дар и независимо дали сме ги планирали или не, те са единственото смислено нещо в живота. Всичко друго е повърхностно и преходно. Дори и партньорите да се сменят, децата са тези, които остават за цял живот.

# 625
Здравейте. Бременна съм вече в 8 седмица според ултразвука, а трябва да съм към 10 седмица според цикъла ми, но той е доста нередовен. Последния ми цикъл беше на 24.04, засичах овулация с тестове, която смятам , че е била около 13-14. 05. 2018г. На 28.05 имах бледо положителен тест. Вече 2 седмици подред ходя на ултазвук, тъй като не засичаме сърдечна дейност с моята лекарка, но тя твърди да изчакаме още малко. Ходих и на второ мнение в миналия понеделник, според което бременността не се развивала правилно. Тя видя слаби пулсации, но според нея всичко щяло да приключи с аборт. Каза да изчакам още малко. Днес отново отидох при моята лекарка, която обаче имаше много пациентки и малко ме претупа. Каза, че отново не вижда сърдечна дейност и да ходя в МЦ Фемина, но аз вече бях там миналата седмица. Ядосах се и потърсих координатите на акушер-гинеколожката, която някога изроди сестра ми, тъй като знам ,че е добър лекар, но пък тя е отпуска. Все пак тя ми каза да си направя кръвно изследване на ЧХГ, което е със следние резултати - 32667.000 mU/ml. Моля ако сте наясно дали стойностите са добри за тази седмица да ме посъветвате какво да правя. Със сигурност ще повторя теста в сряда , за да видя дали се удвоява, но се притеснявам ако ембриона е загинал дали няма да получа инфекция или някакви усложнения. Нямам кървене, но ужасно ме боли кръста. СЪщо така пия Утрогетаан и се питам дали той не задържа процеса по изхвърляне на плода при евентуален аборт. Все още не искам да вярвам в диагнозата, но надеждата чи все повече умира.

# 626
Повторете теста за ЧХГ дали се покачва или спада,не се притеснявайте от инфекция,ако има нещо,ще започне зацапване,кървене и т.н.,няколко дена не са фатални.
С дълъг цикъл и късна О има шанс нещата да се развият.
Успех!

# 627
  • Варна
С тоя утрогестан може и да не започне спонтанно изчистване. Иди някъде да те видят пак, в тези седмици ЧХГ не е показателно, в тези седмици вече не се удвоява на 48 часа. В 8-ма седмица трябва да се вижда ясно ембрион и сърдечна дейност. Даже с овулация на 14.05 би трябвало да си в 10-11 седмица, което значи оформено човече с ръце и крака. Щом не засичат нищо нещата не са много ок...

# 628
С тоя утрогестан може и да не започне спонтанно изчистване. Иди някъде да те видят пак, в тези седмици ЧХГ не е показателно, в тези седмици вече не се удвоява на 48 часа. В 8-ма седмица трябва да се вижда ясно ембрион и сърдечна дейност. Даже с овулация на 14.05 би трябвало да си в 10-11 седмица, което значи оформено човече с ръце и крака. Щом не засичат нищо нещата не са много ок...

Аз горе-долу се подготвям психически доколкото е възможно, но ме объркват мненията на лекарите, тъй като едната не вижда нищо, другата видяла слаби пулсации... Гледам стойностите на ЧХГ, за  седмицата, която измерва ултразвука и ми изглеждат ок, въпроса е вече дали ще се покачват или ще спаднат. Вече губя търпение, тъй като всички ми казват да чакам, но то вече май няма какво да чакаме. Не знам и аз, вече нямам логична аргументация нещата да свършат с добър край.

# 629

Аз горе-долу се подготвям психически доколкото е възможно, но ме объркват мненията на лекарите, тъй като едната не вижда нищо, другата видяла слаби пулсации... Гледам стойностите на ЧХГ, за  седмицата, която измерва ултразвука и ми изглеждат ок, въпроса е вече дали ще се покачват или ще спаднат. Вече губя търпение, тъй като всички ми казват да чакам, но то вече май няма какво да чакаме. Не знам и аз, вече нямам логична аргументация нещата да свършат с добър край.

Изчетох доста преди време за това чхг, брах големи тревоги с него,.
Искам да ти кажа, че с това чхг не трябва да разчиташ то да ти докаже нещо. От тук нататък чхг не се удвоява по учебник, дори може да нараства много бавно, важно е какво виждат лекарите и чхг да не спада, всичко останало е само въпрос на предположения.
Успех, дано намериш добър лекар и всичко да е наред 🤞

Общи условия

Активация на акаунт