Математически турнири - 47

• 115 555
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Бургас е жалка провинция дори и за образованието на децата ни. За съжаление!

# 466
Бургас е жалка провинция дори и за образованието на децата ни. За съжаление!
В сегашния пети клас към днешна дата, децата от Бургас се справят най-силно на състезанията по математика.

# 467
Имах предвид тайното провеждане на КМС в Бургас тази година и предходните коментари за други състезания в града, а не постиженията на децата.

# 468
  • София
Здравейте,
Някъде има ли задачи от IMAS на български?

# 469
# 470
  • София
Благодаря, Деска.
Ако не бъркам, тук има задачи само от 2016, за които много ти благодаря.
А дали има някъде от други години?

# 471
  • Варна
Ирина, нямам идея .Случайно видях тези , защото тези дни следях Бургас ,иначе самото състезание не ни касае нас. Ако искаш разцъкай сайтовете на другите СМБ та и МГ тата в страната.  Peace

Тук са от всички години ,но на английски. http://files.chiuchang.org.tw:8080/MyWeb/download/IMAS/

С преводача освен да действате .  Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 дек 2017, 09:30 от Деска

# 472
# 473
Здравейте! По-назад в темата прочетох за упътването към децата да не се драска по листа, за какво точно драскане става дума - допустимо ли е над някои празни квадратчета, сърчица и т.н. да си пишат цифрите с цел да им е по-лесно при намиране на следващото търсено число. Благодаря! Simple Smile

# 474
  • Варна
Здравейте! По-назад в темата прочетох за упътването към децата да не се драска по листа, за какво точно драскане става дума - допустимо ли е над някои празни квадратчета, сърчица и т.н. да си пишат цифрите с цел да им е по-лесно при намиране на следващото търсено число. Благодаря! Simple Smile

По листите със задачите няма проблем да се драска .По бланките ,където нанасят отговорите е  по-скоро!  Wink

# 475
  • София
Статия относно новия регламент за ПМС: https://offnews.bg/obshtestvo/puskat-detca-na-matematicheski-sas … -i-bl-670674.html

# 476
  • София

За прочелите статията по-рано днес, да обърна внимание, че е обновена с информация.

# 477
  • София
Резултати от ИС в НПМГ още няма, нали? Или аз ги пропуснах някъде между постовете?
И друго: Тема за състезанията по програмиране и информатика има ли?

# 478
  • София
Браво!Ходите  ли някъде на курсове или само с домашна подготовка успявате толкова добре?

Мога да споделя моите наблюдения за второкласниците. На курсовете в СМГ и на други места се минават книжките Немо и Математик-умник, плюс разни листчета. На изминалите няколко състезания за най-големия набор 2009 има задачи, които са от целия материал от двете книжки, плюс и неща, които ги няма. Т.е. едно дете, ходейки на курс, дори при най-добрия преподавател, няма как да реши всичко, защото не го е изучило още. Така че, ако човек се цели в постоянни призови места, то или се работи сериозно вкъщи (почти всекидневно) или се посещава учител за тази цел. Мисля, че тази тенденция ще продължи за въпросния набор до края на 4 клас.

# 479
  • София
Браво!Ходите  ли някъде на курсове или само с домашна подготовка успявате толкова добре?

Мога да споделя моите наблюдения за второкласниците. На курсовете в СМГ и на други места се минават книжките Немо и Математик-умник, плюс разни листчета. На изминалите няколко състезания за най-големия набор 2009 има задачи, които са от целия материал от двете книжки, плюс и неща, които ги няма. Т.е. едно дете, ходейки на курс, дори при най-добрия преподавател, няма как да реши всичко, защото не го е изучило още. Така че, ако човек се цели в постоянни призови места, то или се работи сериозно вкъщи (почти всекидневно) или се посещава учител за тази цел. Мисля, че тази тенденция ще продължи за въпросния набор до края на 4 клас.

Тък като оригиналният въпрос беше към мен, ще се включа с отговор - дъщеря ми не ходи на курсове. Работим вкъщи по Немо, стари състезания или сборниците на Кортезов. Обръщам внимание, че не става въпрос за ежедневна работа, защото тя е целодневно на училище, а след това и на спорт 4 дни в седмицата. Решава задачи събота и/или неделя. Според мен работата вкъщи е много по-добър вариант на тази възраст, защото е по-фокусирана и за кратко време напредваме много : правим само неща, които я затрудняват и така напредва.
Не съм съгласна за коментара с "не го е изучило още" - тези задачи никога няма да бъдат изучени - просто мисленето на децата се развива с решаване на задачи.

Общи условия

Активация на акаунт