Математически турнири - 47

• 114 602
  • 737
  •   1
Отговори
# 630

По- скоро малко завишения адреналин е ок. Съдя и от спортните състезания. Необходим е. Стреса не е ок, трябва да се борим с него. Тоест нормално е да има леко напрежение, по- различна настройка.
Съгласна съм със Зазу.В такива случаи ние родителите трябва да се научим как да подхождаме към децата. В спорта е същото. На тренировки правят чудеса, но срещу силен противник не си познават краката.... Тежка тема, но за психолозите често срещана и лесно преодолима.
И аз с дете със същия проблем. Ще се радвам ако споделите техники за справяне, препоръка за конкретен психолог.
Предлагам да направите лична консултация и да Ви посъветват според конкретната семейна среда, обстоятелствата и характера на детето. Моето мнение е ,че психолозите много могат да помогнат, и по принцип, при това резултати се виждат бързо, ако родителите са съпричастни. По такъв повод аз не съм правила консултация. Аз бих потърсила детски психолог. Някои родители се обръщат към училищния, но е хубаво да се провери за отзиви. При нервно напрежение съм давала шуслерови соли, 2.5,7.

# 631
  • Варна
Потвърждавам за ползата от консултации с детски психолог (специалист извън училище) заедно родител-дете. Ще ви дадат много насоки, често проблемите идват от нас-родителите, както и от учителите. Капките на д-р Бах също могат да помогнат.

# 632
  • Варна
Аз не виждам нужда от психолог заради едните състезания. Просто се спират и толкова. Това са деца 2-3 клас все пак .До 7ми имат да си изграждат психиката . Rolling Eyes Чак пък толкова ...
Това го казвам от опита с дете "наобратно" .По състезания си ходеше с кеф ,нямаше напрежение ,нямаше "топ 10" ,не гледаше класирания .Но когато си постави целта МГ ,на важните състезания в 4ти клас преди тях сънуваше задачи,не беше спокоен ,беше супер напрегнат ....пак не беше "в топ ви 10 " хахах,но даде каквото си трябваше за да е там.  Peace Нямаше супер-дупер очаквания към него от нас (няма ни един математик в семейството) ,радвахме се на 30тото му място например от 300 деца ,той ни се чудеше на акъла  hahaha, и от всяко състезание си вземаше поуките за него си. Peace

# 633
  • Варна
Тук се коментираше проблем при някои деца не само на състезания, а на изпити като цяло. Състезанията е ясно, че трябва да се намалят или спрат, но предвид матурите и предстоящи тестове, стресът трябва да се разреши като препятствие за добро представяне.

# 634
  • гр.Варна
Нашият ходи на психолог поради няколко причини.Една от тях е проблема с концентрацията.Сеансите са вече 2 месеца,но за жалост не виждам подобрение в тази насока. За други неща сякаш има промяна.
Ще почакам още няколко месеца,за да видим какво ще се случи!

# 635
  • Варна
Липса на концентрация = липса на собствена цел

Аз също съм леко притеснена за моя 7мокласник от МГ. В момента прави елементарни грешки от недочитане на условия ,знаци и т.н. На КМС е с фул грешки на 1ви модул ,а 2ри му е почти безгрешен. Не е проблем,защото не му решава нищо в случая. НО ...той се колебае в избора на у-ще и това ако не се разреши до май месец съм склонна да вярвам ,че ще му изиграе лоша шега на матурата. Точно защото няма ясна цел в момента,а не защото не може да се концентрира и е за психолог .  Peace

# 636
  • Варна
Като занимавала се активно в тази област, мога да твърдя, че липсата на концентрация в много случаи е на био-химично ниво. Колкото и да не ви се вярва, поради различни съвременни фактори,  на някои деца, особено момчета, им липсват важни аминокиселини, които затрудняват нормалната работа на мозъка. Отклонихме се от темата за МТ, но не може с такава категоричност да се твърди, че децата с трудна концентрация нямат лична цел!

# 637
  • Варна
Отклонихме се от темата за МТ, но не може с такава категоричност да се твърди, че децата с трудна концентрация нямат лична цел!

Ок,аз говоря за моето,което наблюдавам от 1ви клас ,и батко му ,който наблюдавам от 12 години.  !  Peace  Аминокиселините им ту се появяват ,ту изчезват явно!  Wink

# 638
Каква ли лична цел сте имали вие на 13 г? Аз си спомням моята...да си пиша в дневника и да излизам навън с тайфата. Нямах представа в кое училище искам да отида и не знаех защо трябва да си сменям училището, старото ми харесваше. Вероятно и вашите деца е така и днес. Децата не са се променили тотално и няма как да искате от тях да имат цел на 13 г...мечти, желания, представи-да

# 639
  • Варна
Ок, цел=желание ,мечта. Като имаш мечта ,нали си поставяш за цел да я изпълниш ? ! Игра на думички! Който ме е разбрал ,разбрал ! И аз се чудех как дете 2ри клас ще ме пита след едно състезание "Къде се учи много математика " и му отговорих ,след 4ти клас можеш да учиш много математика в една гимназия и отговора му беше "Аз ще уча там" . И това след батко му ,който е в друга крайност. И дотогава и аз не вярвах ,че може да има такива деца,ама на -има ги!  Peace Сега пак има "желание" ...за след 12ти клас обаче .  Mr. Green

# 640
Имате ли информация от 125-то?До Коледа ще се справят ли със състезанията?

# 641
  • Sofia
Като гледам как върви-едва ли....

# 642
Миналата година  резултатите от Коледното са пуснати от секция " Изток" в срядата след състезанието.

# 643
Благодаря!

# 644
В нашето у-ще учителките по математика 5-7 клас казаха за олимпиадата да се информирам от нашите учителки 1-4 клас. Те от своя страна пт мен научиха, че олимпиадата е от 4, а не от 5 клас и съответно и от тях не научих нищо. Въпрпсът ми е: олимпиада във всяко у-ще ли се провежда. Прави ли се предварително записване и до кога е срока. Ако нашето у-ще не провежда, макар че провежда повечето състезания може ли детето да се яви в друго у-ще?

Общи условия

Активация на акаунт