Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 68 557
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • София
 И аз се интересувам от стритите жлези, именно защото са в така наречения естествен формат, НО примерно аз съм намерила Raw Thyroid в iherb, и по приблизителни данни има 8мкг Т3 Hushed и около 30мкг Т4. Мислех да си взема и да чупя таблетката на половина или 1/4 дори, защото нямам нужда от повече, ама 8мкг Т3 ме втрещи. Къде има продукт от стрити жлези, но с по-ниски концентрации!? И изобщо това са приблизителни предположения на хора в уебпространството, че съдържанието на продукта е такова, защото в самия него пише- стрита жлеза. За мен идеята е прекрасна, но неясна и не точна и не мисля, че някой би се хвърлил да пие нещо, което незнае какво точно съдържа. Инак масово коментарите за гореспоменатия продукт са прилив на енергия, отслабване,подобряване на настроението, но за мен винаги въпроса е на каква цена; а ако си разбуташ нещо друго Simple Smile Neutral Face

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 13:08 от chriss

# 646
Добър ден,
Малко се забавих с  изследванията но днес станаха готови последните изсредвания. На антидепресанти съм леки тритико с един куп витамини и добавки за съня понеже немога да заспивам и съм със сърцебиене треперя.  И пак получих паник атака и следкато ги пих хаха.Този път  обаче беше мн зле работата 40 мин немога да се оправя кръвното ми беше след 40 мин 111/90. И изследванията са:

Ще пия някакви хапчета propycil  30 дена по 2 пъти на ден и после по 1 и ще  ходя пак, но лекарката ми каза че имам повишена функция трябва да те потя да свалям кг и да имам диария аз качвам имам запек и немога 3 дена вече до тоалетна да отида и пак си седя с наднорменото тегло теглих се принея ама кантара и теглил по леко....58 кг бях но него вярвам, защото дънките които носих като станах 68 кг едва ми стават. и както ще видите тсх от предните е в норма и каза няма да пиеш хапчета това от миналия ден не е.

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 18:30 от Анонимен

# 647
Викси, а досега, освен антидепресантите, пила ли си някакви лекарства? И имала ли си проблеми с щитовидните хормони?

# 648
  • Бургас
Viksilove,ти си с хиперфункция на щитовидната жлеза.За да разбереш имаш ли Хашимото,трябва да направиш ТАТ и МАТ.Аз десет години се мъчих с тиреотоксикоза( повишена функция на щитовидната жлеза).Мога да ти гарантирам,че безсънието и паник атаките са от жлезата.
Какво ти изписаха,Метизол, Тирозол или Пропицил?
Късметлийка си,че си със запек,аз имах нещастието да получа много усложнен колит заради ненормалната функция на жлезата.

# 649
Viksilove,ти си с хиперфункция на щитовидната жлеза.За да разбереш имаш ли Хашимото,трябва да направиш ТАТ и МАТ....
Anti-Tg  = TAT
Anti TPO = MAT

Та при нея явно е повишен МАТ (ANTI TPO- 74.36 (0-40))... Само не разбрах "TTH- 0.61 (.(39-6.+6)", може би нормата е (0.39-6,6) или (0.39-6,16), пък и TTH - що е то?
ПП: Открих, явно е TSH(Тиреотропен Хормон) - TSH, ТТХ... Но защо в този случай две стойности "TSH0.011 (0.39-6.16) ...TTH- 0.61 (.(39-6.+6)"?

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 14:38 от peneva_a

# 650
TTH е ТСХ....чичко Гугъл каза.

# 651
Е така де! Дописах се като го открих, но ме озадачи че е дала на два реда с две различни стойности? Та колко е TSH в края на краищата - 0.61 или 0.011? Не че и двете не са ниски де!
Или Viksilove мина да ни се оплаче, че не й е добре, изследванията са... едикакви си, но неточно цитирани и ... "Ще пия някакви хапчета 30 дена по 2 пъти на ден и после по 1" Ама какви хапчета...
Така никой нито може съвет да даде, нито да я успокои... нито е полезна с нещо на някого, ей така поне информативно...

# 652
Викси, а досега, освен антидепресантите, пила ли си някакви лекарства? И имала ли си проблеми с щитовидните хормони?
Не никакви хапчета не съм пила винаги ми казват добре си и тва е ...да ям по малко да се движа повече.

# 653
От антидепресантите със сигурност се напълнява (развива се инсулинова резистентност, така че трябва да се ограничат въглехидратите, за да се избегне този ефект). Но щом не си пила досега тироксин за хипофункция, значи не си предозирана (както би могло по принцип да стане), а наистина си си с хиперфункция. Лошото е, че и при хиперфункцията често се развива инс. резистентност, т.е. също трябва да се внимава с въглехидратите.

# 654
От антидепресантите със сигурност се напълнява (развива се инсулинова резистентност, така че трябва да се ограничат въглехидратите, за да се избегне този ефект). Но щом не си пила досега тироксин за хипофункция, значи не си предозирана (както би могло по принцип да стане), а наистина си си с хиперфункция. Лошото е, че и при хиперфункцията често се развива инс. резистентност, т.е. също трябва да се внимава с въглехидратите.
Мила, цял живот нищо не съм пила, от 1 седмица пия тритико проблемите ми не са от седмица и не съм свалила кила и не ям сладко няма ми нищо на  инсолина и на захарта, не ми се яде дори  ,насила ям тези резултати са за 20 дена разлика в норма каза добре съм, ниски граници след 20 дена хапчета. Да ги пия ли изобщо или догодина да си направя нови изследвания  и да видя какви ще са. мат тат и т.н. ,мн са ми от години мн над нормата.

# 655
  • София
Аз се върнах към миналогодишните си изследвания (преди да почна с еутирокса), т.е.  никаква не съм я свършила:

TSH   3.79   /0.3-4.2/
FT3    3.47  /3.20 - 6.80/
FT4  13.49  /12.00 - 22.00/
TAT 707.40   <116
MAT 318.50  <34

Сега съм на 25 мкг, сигурно ще ми се вдигне на 50. Вие как мислите? Не са ли ми ниски FT3 и FT4?
На доктор съм чак догодина.

# 656

Pesh2005, на хормонална терапия ли си? Не разбрах дали имаш проблем със самата жлеза или по-скоро с хипофизата. Пиеш ли нещо? Т3? Или за сега само четеш. Кажи нещо по-конкретно.

Имам проблем с хипофизата - нисък TSH и ниски хормони на щитовидната , нисък ACTH и т.н. До скоро вярвах в натуралните неща - например екстракт от изсушена жлеза вместо синтетичен T4 + T3 - но след много четене по въпроса, нямам никакво съмнение, че T4 вреди при повечето хора,  решението  T3. Има чужди форуми по темата и там пишат много повече участници и масово виждам хората се влошават с T4 или екстракт от жлеза и когато минат само на T3 казват, че от години не са се чувствали така добре - често минути след първата доза - като са изгубили години да се занимават с T4 подведени от лекарите. На тялото му трябва активния хормон T3. Същата история е с B12 - моя е над нормата, но реших да пробвам изследване за активен B12 и се оказа, че всъщност имам недостиг - масово хората изследват B12, а не холотранскобаламин или Метилмалонова киселина, които показват реално положението с B12 в тялото, в същото време търговеца дето ми продаде инжекциите с B12 продължава да ме убеждава да ги слагам - което само води до увеличение на B12 в кръвта и никаква промяна на активния B12 - също като T4 - и малко да взимаш и много да взимаш смисъл никакъв  - освен ако нещо не промениш сериозно диетата и някак си не оправиш проблема с конверсията. Та сега взимам T3 от турския tiromel - половин таблетка на ден - за сега никакво сериозно подобрение не виждам, но аз имам много неща за оправяне - витамин D например ми е само 9.   
Интересно бг пациентите не си ли завадат въпроса, с какво турските или гръцките пациенти са по-различни - че при тях има синтетичен T3, а в България няма - изглежда и ендокринолозите в БГ не си задават тоя въпрос. Това е все едно в Турция и Гърция да лекуват диабетиците с инсулин, а в БГ да им казват, че инсулина е вреден за диабетиците.

# 657
Естествено, че си задават въпроса - поне по-информираните. Но като си задават въпроса, а и когато го зададат на лекарите, от почти всички чуват отговор "Няма нужда от Т3". Има двама-трима лекари (или две-три лекарки може би), които предписват и Т3, но само в краен случай, а и у нас тези рецепти не важат така или иначе. И мисля, че българските лекари нямат право да предписват препарат, който не е регистриран у нас. А подозирам, че не е регистриран по някакви формални причини, както било станало с ваксината за варицела.

# 658
  • София
Добре, аз за Т3 ли съм? Като ми е на долната граница, значи ако го приемам, ще смъкна TSH?

# 659
Грета, според мен си за по-висока доза на тироксина най-напред и ако тя не повлияе, тогава помисли за конверсията (тя може да се подобри с различни мерки, включително някои хранителни добавки). И чак тогава, ако няма резултати, помисли за Т3. Обикновено към Т3 се минава, когато Т4 е достатъчно висок, но Т3 продължава да бъде нисък. Но има различни мнения и по този въпрос...

Не знам, и аз съм си задавала въпроса дали не може само с Т3. Но някъде четох, че се получава някакъв проблем, ни помня какво беше, така че при повечето хора Т3 трябва да се комбинира с Т4. Има и такива, които карат само на Т3, но мисля, че не може да продължи дълго.

Общи условия

Активация на акаунт