Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 68 553
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Сигурно има някакъв по-ефективен начин за постигане на хормонален баланс в крайна сметка. Не мога да си представя ние сами да си подаваме Т3, Т4, еутирокс, инсулин и т.н. като постоянно се напасват дозите и това да обслужва успешно нуждите на сложната биохимия в организма, която е и с денонощни физиологични колебания. Това ми изглежда като предварително обречен опит да пресътворяваме човешкото тяло.

# 661
Ами, всъщност точно така трябва да бъде - да се съобразяват приеманите медикаменти с нуждите на организма и да не е необходимо да се ходи на лекар всеки път. По принцип би трябвало нагласянето да става по симптомите, защото в крайна сметка е важно да се чувстваш добре, а не да имаш "нормални" резултати на хартия. Много хора имат уж нормални хормони, т.е. в норма, но не се чувстват добре.

И за инсулина е точно така - приема се толкова, колкото е необходимо, а за всеки това е различно и трябва всеки диабетик да си прецени според нивата на кръвната захар. Разбира се, говоря за диабет тип 1, защото при тип 2 инсулинът трябва да е най-крайната мярка, след като са загубени всякакви възможности положението да се контролира чрез промяна в начина на хранене и физическата активност и чрез други медикаменти.

# 662
  • София
Cioccolata, благодаря ти за мнението. То аз нямам избор, ендото ще ми вдигне Т4, защото няма как да ми изпише Т3. Те и затова у нас не искат да ги изследваме, защото са с вързани ръце- могат да ни дадат само еутирокс.

# 663
Момичета, може ли мнение за резултатите! 22 след промяна на дозата от 50на 100.Предполагам, че ще падне още.
Т3 свободен Т3 )   4.32   pmol/l   3.10 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 )   16.82   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон, ТТХ )   2.660   mIU/L   0.300 - 4.200

# 664
Някой срещал ли е информация за влияние на хашито върху зрението?

# 665
  • Бургас
Някой срещал ли е информация за влияние на хашито върху зрението?

https://ochnozdrave.com/%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D0 … 0%B0-7e0098d4a396

# 666
  • София
Pesh2005, имаш специфичен проблем с хипофизата. И най-вероятно не си единствената. Но хората с Хашимото предимно сме със стандартна хипофункция. Не ми се струва коректно да се обобщава, че всички имаме проблем с конверсията и само Т3 би ни спасил. Определено има проблем с Т4, така е. Но проблемът е в неадекватното му дозиране. А високите дози Т3 са опасни, особено в дългосрочен план. Изобщо превесът на фт3 не е желателно да е продължителен. Негативните последици са много, сред тях е и рискът от остеопороза.

Ако лично за себе си смяташ, че това все пак е решението за теб, добре. Но със сигурност не се отнася същото за всички.  С Т3 просто се потиска естествената функция на жлезата и се пълнят серумните нива точно. А с потисната функция оставаш безчувствен за дисбалансът, който предизвикваш. Това е заблуда - чувстваш се по-добре първоначално, но последствията идват след време, след години. Във форумите, обаче, пишат само за краткосрочните приказни ефекти. Който се осмели да пише за дългосрочните, му налагат бан и излиза от групата. За справка, ако искаш прочети книгата на Barbara S Lougheed - TiredThyroid.

Хриси, натуралният хормон от свински жлези съдържа горе-долу едни и същи пропорции т3/т4 в различните наименования, под които се предлага. Можеш да видиш състава на повечето марки натурален хормон на сайта на STTM. Ако искаш да пиеш физиологични дози Т3, ще трябва действително да делиш гранулките на четвътринки и даже на осминки. Според мен суперлативите за натуралния хормон са смешни. Представят го за естествен продукт, алтернатива на "злия" Т4. Мнението ми за заблудата с Т4 го написах вече. Със свинските жлези също трябва да се внимава, защото съотношението на хормоните е подходящо за нуждите на едно прасе, но при хората е друга нуждата и съответно съотношението е различно, с много по-малко количество Т3.

Грета, и аз мисля, че дозата ти е ниска. На 37.5 мгр била ли си? Не знам дали 50 няма да е високо. Както и Шоки каза, първо си оправи дозата на Т4 и после, ако фт3 e все още ниско, можеш да помислиш за Т3. Но е съвсем възможно и да нямаш нужда, когато уцелиш точната за теб доза. Това е лично мнение, естествено.

Смайл, увеличението от 50 на 100 мгр си е голямо, нормално да се смъква ТСХ. Може да пуснеш пак контрола скоро, примерно след месец, защото ако прекалено се потисне ТСХ, после пак ще трябва да смъкваш дозата и така до без край ще скачат нивата в двете посоки. Безсмислено е. Проследи си и трите показателя в близко време за всеки случай. Hug

Пожелавам на всички весели празници и много настроение! Hug

# 667
И аз ви пожелавам весели празници момичета!Бъдете здрави и щастливи!

# 668
  • Бургас
Весели празници и от мен, пожелавам на всички много здраве ,много късмет и много любов.

# 669
Весели празници! Здраве, радост, успехи, любов и късмет на всички!

# 670
  • София
Весела Коледа, момичета и момче!

veseto5775, от тая сутрин на своя глава съм на таблетка и половина от 25 мкг. Така ще я карам до срещата с ендото. От известно време имам чувството, че ставам по-зле: пак напълнявам, косата ми пада, будя се нощем.
То може зимата да е нормално де. Вие тук по-отдавна сте с хипо и си следите симптомите, аз още съм нова.

# 671
Весела Коледа на всички в темата! santa2

Много здраве и хубави емоции!

# 672
Весели празници!
Благодаря, Веси!
Аз си намали дозата на 87.5
Да, точно така мисля да направя за изследванията. Януари пак ще пускам.

# 673
Честито Рождество и от мен! Пожелавам на всички ви най-вече здраве, повече усмивки и  сбъднати мигове! Christmas Tree ChampagneGift

# 674
Здравейте, имам високи антитела с нормални щитовидни хормони и съм без терапия за сега.Миналата година изкарах варицела и от тогава от време на време ми се увеличава лимф.възел зад дясното ухо, който след известно време преминава.От какво може да е?Не съм в БГ, затова се допитвам до вас.

Общи условия

Активация на акаунт