Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 68 669
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • София - Варна
afrikancho, така ще направя, благодаря. Аз си имам запас от Т3, ще видим.  Hug
А ти как се чувстваш? Едва ли напълно до бре де, предвид тоя тсх и фт3.
Как е сънят?

# 166
  • София
afrikancho, така ще направя, благодаря. Аз си имам запас от Т3, ще видим.  Hug
А ти как се чувстваш? Едва ли напълно до бре де, предвид тоя тсх и фт3.
Как е сънят?

Чувствам лека умора, заспивам рано, но като цяло спането ми е тотално разбито заради нощните смени.
Депресарското усещане и умората ме усъмниха, че нещата не са ОК.
Добре, че не се засилих да пия Б12...

# 167
  • София - Варна
Ох, то нощните смени съвсем объркват стойността на тсх. Като не спи човек нощем, той остава по-висок...

# 168
  • Бургас
Ееех,имало и други ужасни хора в минал живот като мен.Ние се смеем,ама е много гадно да си все зле.

Африканчо,да, прескача ми сърцето.Ходих и на кардиолог,мъждеене някакво било,иначе ми е здраво сърцето.Скоро пак ми правиха кардиограма,някакво левокамерно обременяване измислиха,затова се плаша.

# 169
  • София
Ох, то нощните смени съвсем объркват стойността на тсх. Като не спи човек нощем, той остава по-висок...

Не е от това, защото аз от една година работя така.

# 170
Бетакаротинът не е равностоен на витамин А. Бетакаротинът трябва да се конвертира в ретинол, който е същинският витамин А, а това е крайно неефективно дори при хората, при които въобще е възможно. Установено е, че при 50% от жените изобщо не е възможно. Освен това специално при хората с ИР и хипотиреоидизъм това конвертиране не работи. Затова за тях бетакаротинът не е вариант, трябва да приемат животински източници на витамин А. Ако се яде дроб поне веднъж седмично, няма да предозирате. Дори от 4-5 порции дроб седмично също няма да предозирате вит. А. А има и друго нещо: когато се приема вит. Д, трябва да се балансира с вит. А, защото двата витамина по принцип трябва да са в баланс. Ако дълго време сте приемали само вит. Д, без да приемате животински вит. А, настъпва дисбаланс. Затова по-добре яжте дроб, яйца и млечни (но особено дроб, той е най-добрият източник), за да набавяте вит. А, ако смятате да приемате вит. Д.

# 171
  • София - Варна

Да. Ти си усещаш най-добре. Абе, със сигурност 75 ти е ниско. Затова точно имаш умора според мен. Поне аз като съм на ниска доза, имам основен симптом умора.

# 172
  • София
Така, заради дефицита на калций, вит. Д, вит. Б12 и желязо  днес ендото ми предписа Идеос (калций и вит. Д3), по 4 капки само вит. Д, милгама, малтофер и магнезий. По препоръка тук взех и вит. К7 на Doctors Best. Сега въпросът е как да ги взимам, в какъв ред?

# 173
  • София

Да. Ти си усещаш най-добре. Абе, със сигурност 75 ти е ниско. Затова точно имаш умора според мен. Поне аз като съм на ниска доза, имам основен симптом умора.

Да и аз така мисля.

# 174
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Така, заради дефицита на калций, вит. Д, вит. Б12 и желязо  днес ендото ми предписа Идеос (калций и вит. Д3), по 4 капки само вит. Д, милгама, малтофер и магнезий. По препоръка тук взех и вит. К7 на Doctors Best. Сега въпросът е как да ги взимам, в какъв ред?

желязото отделно от калция и магнезия.
за другите незнам, но мисля при тях няма проблем да ги взимаш заедно.

# 175
  • София
Аз уж направих някакъв график, желязото съм го предвидила на обяд с 2 часа разлика от сутрешната и следобедната Милгама. Това е графикът:
Сутрин до 8 - вит. Д капки
9 часа - вит. К
10 ч - Милгама
13 часа - Малтофер
15 часа - Милгама
17 часа - Идеос (калций с вит. Д)
20 часа - милгама
След 21 ч - 2 т. Магнезий

Така ок ли е или прекалено си усложнявам живота Cold Sweat

# 176
Този график дори седмица можеш ли да го спазваш?
Милгамата може да е с магнезия (вечер), вит.К може да е с Д сутринта... само не рязбрах защо ти е дала Д с Са(Идеас), вместо по-висока доза Д, на теб Са не ти липсва?

# 177
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
вит.Д взимам винаги вечер, защото ми се доспива от него.
магнезий отдавна не взимам орално, защото ми се подува корема и имам газове/разстройство.

добре, че ме подсети да си пия и аз Б-комплекса... Mr. Green

# 178
  • София
Този график дори седмица можеш ли да го спазваш?
Милгамата може да е с магнезия (вечер), вит.К може да е с Д сутринта... само не рязбрах защо ти е дала Д с Са(Идеас), вместо по-висока доза Д, на теб Са не ти липсва?

И аз се притеснявам, че този график е невъзможен Joy Калцият също ми е под норма, затова Идеос е включен, предполагам. Ок, значи, ще комбинирам Д и К сутрин на гладно, а последната Милгама вечер с Магнезий. Благодаря за съветите Heart

# 179
  • София
Magia, ето една статия за съвместимостта на хранителните добавки, има и удобна таблица. Желязото трябва да е далече от В12. Големи количества калций и магнезий не са добра комбинация.. и т.н.
http://zdrave.to/vitamini-i-dobavki/3803-tajnite-v-sychetavaneto … tamini-i-minerali

Ако си с дефицит на вит. Д, ще ти трябва по-висока доза. В Идеоса Д-то е 400 IU, а 4-те капки са не повече от 2000 IU. А за дефицит трябват над 4000 IU.

А милгамата за запълване на дефицит на В12 (особено, ако си под долна граница) е доста абсурдно. Първо, формите на В-тата в милгамата са недобре усвояващи се. Второ, таблетките не се усвояват добре в храносмилателната система. Погледни капките за нос, има ги метилкобаламин и хидроксикобаламин. Далеч по-добре се усвояват (в лигавицата на носа):
https://alohaexpress.net/product/vitamin-b12-kapki-za-nos-5000-m … g-methylcobalamin

Има и други варианти за В12 - подезични таблетки (усвояват се в устната лигавица) или инжекции (най-добре хидроксикобаламин). Ендото ти не звучи като да е особено запознат, ако искаш направи консултация и с хематолог. Hands V

Последна редакция: чт, 16 ное 2017, 18:50 от veseto5775

Общи условия

Активация на акаунт