Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 68 656
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Здравейте,момичета!Най-накрая успях да изчета последните 10 страници,че не искам да изтървам важна информация.
Мария,аз съм с постоянен световъртеж.Вече наистина нямам сили и все повече губя надежда,че ще се справя.Много ми помагат съветите на всички тук.Сега режа таблетки на осем части само и само да си напасна дозата и да преборя гадните симтоми.Още  не съм се отказала,че да видим до кога.Не го приемай като наказание това през,което преминаваш.По-добре  да го приемеш като урок за един по-добър живот.

# 181
Боряна, може би има друга причина за този постоянен световъртеж, щом продължава толкова дълго. Добре е да провериш, макар че е възможно и да изчезне, когато си на подходяща доза хормон.

# 182
  • Бургас
Боряна, може би има друга причина за този постоянен световъртеж, щом продължава толкова дълго. Добре е да провериш, макар че е възможно и да изчезне, когато си на подходяща доза хормон.
Cioccolata,преди време получавах чести паник ататки и свързвах световъртежа с това.Промених начина си на живот,промених храненето и ПА изчезнаха.Но световъртежа остана.Наистина нямам представа къде да търся причината.

# 183
  • София
veseto5775, благодаря за ценните съвети и полезните статии. Лошото е, че вече купих лекарствата. Ще ги изпия пък след месец ако няма резултат ще търся други варианти. Според дадената таблица, излиза че мога да пия вит. Д, вит. К и калций заедно. Ще отделя все пак желязото и милгамата (заради съдържанието на вит. В1, който не е съвместим), а магнезият по приницип си го пия вечер, така е по листовка. Лошото е, че очаквам гастроентерологът да ми предпише утре и антибиотици и пребиотици заради положителен тест за хеликобактер пилори. Тогава ще стане весело с комбинациите Grin

# 184
Здравейте,момичета!Най-накрая успях да изчета последните 10 страници,че не искам да изтървам важна информация.
Мария,аз съм с постоянен световъртеж.Вече наистина нямам сили и все повече губя надежда,че ще се справя.Много ми помагат съветите на всички тук.Сега режа таблетки на осем части само и само да си напасна дозата и да преборя гадните симтоми.Още  не съм се отказала,че да видим до кога.Не го приемай като наказание това през,което преминаваш.По-добре  да го приемеш като урок за един по-добър живот.
Проблемът при мен се откри след зверски световъртеж. Една сутрин, обръщайки се на дясно, все едно някой ме удари с нещо и всичко започна да се върти, да повръщам, не знаех къде се намирам. Който не го е преживял, няма представа за какво иде реч. Та, пих 1 година Вертимед /вестибо сутрин 24, вечер 24/, докато нещата се стабилизират. Но да знаеш, че има отношение и дозата хормон. Ако ти е малко, нещата ще се случват, но много бавно. Освен това можеш да си направиш и панорамна снимка на зъбите да не би случайно да имаш ретинирал мъдрец някъде или кисти около зъбите - това също може да ти дава световъртеж. Възпалението на вътрешното ухо и синусите - също. Но тук вече говорим за ЯМР.

# 185
  • София
Аз свързвам световъртежа с дехидратация или анемия. Срещала съм го като симптом и при дефицит на В12. Дано намериш причината, Боряна! Hug

# 186
  • Бургас
Bongobongo,Veseto благодаря ви за насоките!Имах съмнения свързани с  вестибуларния апарат,но от безкрайното обикаляне  по лекари се оказва,че всичко е наред и световъртежът е плод на моето въображение...Преди 10 години си пукнах тъпанчето и горе долу от тогава датират и моите неволи.На моменти ми идва да хвърля хапчета,витамини,добавки,капки и цялата мини аптека,която имам вкъщи.Като ми минат лудите както се казва продължаваме напред Simple Smile Simple Smile

# 187
О, щом лекарите казват, че няма нищо, значи вероятно поне няма основания за тревога, т.е. сигурно не е нещо сериозно, това искам да кажа. Но след като ти си имаш световъртеж, значи може да е или от хормоните, или наистина някой дефицит (Б12, Д, знам ли). Дано да се оправят скоро нещата!

# 188
  • София
Здравейте Simple Smile С ужасна бактериална уроинфекция съм и не се повлиява особено успешно от антибиотици. Изписаха ми някакъв имуностимулатор тип ваксина Уростим, но е противопоказен при Хашимото. Аз съм с ТСХ в норма без да пия хормон, антителата са ми завишени доста и на ехография се виждат изменения. Питането ми е според вас ок ли е да пия този имуностимулатор или ще си направя проблем ?

# 189
  • Бургас
Cioccolata,благодаря за добронамереността ти...Вярвам,че ще се оправя.

# 190
Здравейте Simple Smile С ужасна бактериална уроинфекция съм и не се повлиява особено успешно от антибиотици. Изписаха ми някакъв имуностимулатор тип ваксина Уростим, но е противопоказен при Хашимото. Аз съм с ТСХ в норма без да пия хормон, антителата са ми завишени доста и на ехография се виждат изменения. Питането ми е според вас ок ли е да пия този имуностимулатор или ще си направя проблем ?
Аз не бих ги пила. Ако е нужно ще разкажа цялата история, но в кратък вариант, подозирам че дадоха тласък за по-ранно отключване на моето щитовидно заболяване. Наред с циститните проблеми проточили се с месеци и последващ прием на ваксините, направо си му дадох тласък. 3-4 месеца след ваксините имах целия пакет симптоми на щитовидно заболяване, а като стана година го диагностицираха. Просто чак тогава ми се изду жлезата, че да ме ритне да отида да я видят.
Хомеопата който посещавах за съвсем друго, ми сподели, че пикочните инфекции просто са ми били предвестник, а основното е щитовидното ми заболяване. Когато започнах да лекувам него, като че ли много болежки започваха да изчезват, но пък се появиха други Satisfied

# 191
  • София
За уроинфекцията защо не хапнеш червени боровинки?

# 192
  • София
За уроинфекцията защо не хапнеш червени боровинки?

Да, утре ще си взема сушени, със сигурност е по-добре отколкото на таблетки.

# 193
  • София
Момичета, смених милгамата с вит. Б12 под формата на бонбони и така по-лесно си наредих схемата. Да видим дали ще има подобрение. Чудя се само дали да включа и селен Thinking

# 194
Упорита и неподдаваща се уроинфекция на почти нищо излекувах с Нитроксолин 10 дни прием. Това е различна генерация антибиотик от вида на химиотерапевтиците. Цяла година, всеки месец пиех антибиотици заради страшни цистити, а на изследванията на урината нищо. Накрая се намери очевидно уролог, който си разбира от работата и ме излекува. С имуностимулатори и боровинки нищо няма да постигнеш. Пий си ги, но след като изчистиш бактерията. Споделям опит, разбира се, не значи, че тр да ме слушаш.

Общи условия

Активация на акаунт