Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 68 736
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Mariqivanova799, не мисля, че ти е много 100/75. Добре си решила да се провериш пак в края на декември.

Smile_86, и на мен ми се струва, че дозата ти е ниска.

# 376
  • Бургас
veseto5775,и аз мисля,че е добре.Задължително ще проверя,дано не се налага да я повишавам,че пулсът пак много ми се ускори.
Понякога ме е яд,че се оперирах.Убедиха ме,че пулсът и нервите ще се успокоят.Нито едното,нито другото.Пак съм си на бета блокер и пак ме тресат нервите.

# 377
На моя бременна приятелка и сложи стоматологът ми упойка без адреналин. Имал - сложил. За мен нямаше.
Цяла седмица се чудех как да сваля кръвното, тремор, главоболие, щеше да ми се пръсне сърцето.

Сега като ходих при друга стоматоложка, знае за проблема, нямаше без адреналин, но след тази упойка, която сложи, нямах такива странични ефекти. Съвсем за кратко се опита да ме заболи глава, явно бях вдигнала малко кръвно, не го измерих, пих един аналгин и се приключи.
Каза, че зависи и зъба дали е имал възпаление, което допълнително утежнява нещата. Предния път имах, сега нямах и се разминах леко.

# 378
А упойките без адреналин обезболяват ли достатъчно? Да не усещам нещо?

# 379
  • Бургас
На мен за щастие от местни и пълни упойки нищо не ми става.
Скоро ми правиха пак колоноскопия с венозна упойка,няколко часа след нея се измъкнах пред болницата да си пуша.
Е,вадили са ми и по няколко зъба наведнъж,леко ми е ставало замаяно.

# 380
А упойките без адреналин обезболяват ли достатъчно? Да не усещам нещо?
Приятелката ми каза - напълно. Абсолютно всичко минало нормално. На нея и вадиха зъб.

# 381
  • В един копнеж!
Вчера си направих поридните изследвания. TSH е станало 1,17.
Историята е, че от 0,016, отидох на около 25. След половин година при две изследвания- 3,25 и 2,05. Сега, началото на зимата- 1,17. fT3 и 4 са в идеални средни граници. МАТ и ТАТ обаче са все така високи.
 Въпросът ми е, докато стигна до лекарката за допълнителен преглед и консултация, какво да правя сега? Да продължа ли да пия хапчетата ежедневно или да ги спра за момента, касае се за 2 седмици?! Като дозата ми не е висока- сутрин еутирокс 1 хап от 25мг и вечер 1/2 хапче  от 50 мг.

# 382
Нищо не налага да се спира хормона!Резултатите са много добри!Изчакайте спокойно прегледа със специалист.
Хормона не се спира рязко а и лично аз не виждам защо ви е хрумнало да го спрете.
Две седмици без хапче и ТСХ може да се вдигне пак.

# 383
Ами, той, хормонът, се пие цял живот. Peace

# 384
Вчера си направих поридните изследвания. TSH е станало 1,17.
Историята е, че от 0,016, отидох на около 25. След половин година при две изследвания- 3,25 и 2,05. Сега, началото на зимата- 1,17. fT3 и 4 са в идеални средни граници. МАТ и ТАТ обаче са все така високи.
 Въпросът ми е, докато стигна до лекарката за допълнителен преглед и консултация, какво да правя сега? Да продължа ли да пия хапчетата ежедневно или да ги спра за момента, касае се за 2 седмици?! Като дозата ми не е висока- сутрин еутирокс 1 хап от 25мг и вечер 1/2 хапче  от 50 мг.
Не разбирам, какво е написано и защо е така? Сутринта пие по 25 мг еутерокс, а вечерта половина от 50 мг хапче! Нали е пак 25 мг! Защо половина от 50 мг, а не е сутрин и вечер по 25 мг?  newsm78

# 385
Аз го разбирам така-момичето пие доза от 50,но разделена на два приема...сутрин и вечер по 25.

# 386
Здравейте отново. Днес се зачетох в статии за нелекувано Хашимото и последствията върху плода. Притеснявам се от възможността детето да страда от умствено и оторно изоставане. Имам едно дете с изоставане в психическото развитие и не искам да се повтори. Една от вас ми беше казала, че заболяването при нея не е било открито до 4 месец. Това имало ли е последствия върху детето?

# 387
По принцип, за това гаранция няма, дори при здрави майки, без наличие на автоимунни заболявания. Всичко може да се случи, дори когато е контролирано заболяването.
Не оставай с тази нагласа, макар да разбирам тревогите ти.
Започнала си терапия, това е по-важно. Детето ще черпи от теб хормони и май в повечето случаи, за детето има, за мама няма.
ФТ3 и ФТ4 са ти в добри норми и в случая те са по-важни от ТСХ, а сега щом и терапия си започнала, направила си всичко, каквото трябва да се направи.
Лека и спокойна да е бременността ти и се следи редовно, всеки месец.

Относно високото ТСХ, от пишещите в темата има забременели с такова, в последствие разбрали за проблема и включили терапия. Много бъдещи мами разбират чак към 6-ти месец, че има проблем.
Все пак добре е, че ТСХ е под 10 и че другите хормони са ок.

# 388
Благодаря за отговора. Ще разпитам подробно и АГ на ФМ другата седмица. Дано си права. Praynig

# 389
И аз пуснах изследвания (месец след миседа) Имах големи драми с хормона, защото се чувтсвах много отпаднала, косата ми започна да пада пак като преди - с шепи. Ендото ми вдигна хапа от 25 на 50, защото TSH беше скочил за две семици от 1.7 на 4.19 (това беше повреме на бременността.
И така намалих от 50 на 37, защото почнаха някакви вълни да ме удрят толи и потни  #Onfire. Косата ми обаче този път не спира да пада и от 56 сега съм 60 кг за 1 месец! Четейки вас и книгата на Изабела Уенц, реших да пусна Б12, Д и феритин и ето и резултатите:

fT3      2.91       pg/ml     2,3 - 4,2
fT4      1.05       ng/dl     0,89 - 1,76
TSH      1.867       uIU/ml     0,55 - 4,78
MAT   H    87.2       IU/ml     < 35
Глюкоза ( Glucose ) 4.6       mmol/l     3.3-6.0
Креатинин       67       umol/l     50-133; деца(children): до 14г. 30.93 - 69.99
Общ холестерол   5.43    mmol/l     < 6.5, препоръчани стойности <4.5
Триглицериди      0.89    mmol/l     < 2,2; препоръчани стойности < 1.7
HDL-холестерол H    2.04    mmol/l     1.04-1.56 , препоръчани стойности >1.2
Витамин Д   L    8.541  ng/ml     10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране
Витамин В12   L    220       pg/ml     246-911; дефицит 32-246
Феритин              25.9    ng/ml     Жени: 6,0-159,0; Мъже: 28,0-397,0
За мое щастие Мат продължава да пада! Преди беше над 200, а ТАТ не го изслдвам вече, защото влезе в норма за 6 месеца, беше над 300 (като спрях глутена в това време)
Май намерих защо пада косата....
Явно имам дефицит, ще пусна и пълен профил на желязото, за да видя точно какво се случва там и тогава ще действам. За хемоглобина знам, че е в норма.
Въпросът ми обаче е вие какви добавки пиете? Има ли такива, които са по-лесно усвоими от други?
В какви дози? Защото честно казано ми е трудно малко да разбера каква трябва да е мойта.... И колко често след започване на добавки се следи за нивата на тези витамини?
Писнала съм и Цинк, но той ще излезе след няколко дни.

Естествено само приема на добавки нямя да ми реши проблема, но вмомента изготвям точен план за действич, за който ми трябва време. Но започването им е една важна стъпка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт