Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 68 570
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Казах ви аз че Весето ще направи дозата...
Първия вариант е по–лесен..при втория дозата е еднаква всеки ден.
Аз бих предпочела втория.

# 601
  • София
Ванче, преди време не ми хрумваха много варианти за дозиране. Но разчупих мисленето си благодарение на информацията, която Africancho споделя. Така че, заслугата е по-скоро нейна. Даде ми различен поглед, по-гъвкав. Hug

# 602
Много благодаря за съветите за дозите, ще опитам с лекото повишаване Heart

Скрит текст:
Човече иди и на гинеколог...трябва да се наблюдават тези работи.
Аз си ходя, мисълта ми е, че каквото и да споделя като проблем го отдават на миомата Simple Smile преди да ми поставят диагнозата отидох с изследвания, с ТСХ близо 5, при гинеколог-ендокринолог, и въпреки всички симптоми за проблем с щитовидната, въобще не обърна внимание.

При миома не е ли обилен? Или не е задължително да е такъв?
Истината е, че най-голям % от жените нямат абсолютно никакви симптоми и разбират на профилактичен преглед. Но имаш ли някакъв проблем, какъвто и да е, всичко приписват на миомата. Причина за обилния цикъл може да е киста, полип, хормонален проблем, но никой не си прави труда да го търси, предпочитат да режат направо...
Моята беше гигантска - 16.5 см (няма грешка в запетаята Joy), цикълът ми винаги е бил на 28 дни, лек, по 4-5 дни, като по учебник. С билки успях да я смаля до 8-9 см, следя я, вероятно все пак ще ми се наложи операция, но приела съм го, каквото-такова Simple Smile

# 603
Весе..наистина Африканчо е доайенът на групата!Тя е много задълбочена в материята. Аз обаче казвам БРАВО на всички които поддържат темата!Мисля че помагат много на тези които четат. Обяснението за мен е опита...едно е да си минал през нещо...друго е да си учил за него. Ендокринолозите нямаше да вдигат или свалят дози с 12.5 или 25 ако знаеха как точно може да се чувства човек!А не да ни мислят за луди и да ни пращат при психиатри!
Така че призовавам да споделяме опит...успехи...неуспехи...и да опитваме да се чувстваме по–добре.Мисля че нашето здраве е по–вече в наши ръце отколкото в ръцете на лекарите.  Извинявайте ...пак се отплеснах.

Човече..аз съм страхлива и бих я махнала тази миома..да не я мисля.

# 604
Мисля че нашето здраве е по–вече в наши ръце отколкото в ръцете на лекарите...
И аз се убедих в това, поне за ендокринолозите...

Скрит текст:
Човече..аз съм страхлива и бих я махнала тази миома..да не я мисля.
При размерите, които беше, махането беше равносилно на махане на матката, което пък води след себе си други промени, а още нямам 40... Пък и в моя род всички жени са с миоми, растат, растат, дойде менопаузата и изчезнат.
 Ако започне да прави някакви проблеми лягам веднага под ножа, но засега се разбираме добре с гадината Joy

# 605
  • Бургас
Момичета,имам нужда от съвет.Мислех утре да си пусна изследване на ТСХ,но проблемът е,че не помня дали тази сутрин съм пила Еутирокс или не и не смея да взема още едно хапче.Ако съм пропуснала да го пия днес,дали това би дало отражение върху хормоните и да изчакам ли след Коледа да ги пусна?
Вече ще си намеря някаква кутийка и вечер ще си слагам в нея хапчето,или лист с дати ще си направя и ще отбелязвам дали съм пила Еутирокс.
Ужасно съм разсеяна,поне за трети път ми се случва да не помня.

# 606
  • София
Аз ползвам ето такава кутийка, много е удобно.
Скрит текст:

# 607
  • Бургас
Ами май и аз ще купя някаква такава кутийка, благодаря.
А дали да пусна утре изследванията или да изчакам?

# 608
  • София
Предполагам, че днес си си пила хапчето, но понеже го правиш машинално просто не помниш. Според мен можеш да си пуснеш утре изследвания, но без хормон. Кутийки има във всяка аптека.

# 609
  • Бургас
Да,сигурно машинално е станало вече,може и затова да не помня.И майка ми постоянно се чуди дали да си пие хапчетата,не помни и тя.И за нея ще взема кутийка.
А ако съм го забравила ще има ли отклонения в изследването?

# 610
  • София
Аз понеже пия надробени хапчета, нали глася дози и така ми е много удобно пия всичко което е в отделението за дадения ден.

# 611
  • София
А ако съм го забравила ще има ли отклонения в изследването?
Ако действително не си го пила (реално повече от 48 часа до изследването), няма да са реални резултатите. Тсх ще е започнало да се покачва, а фт3 го следва обикновено. Фт4 пък ще е по-нисък. Отклонението може да е малко, но може и да е достатъчно да те заблуди. Аз бих отложила контролата. Hands V

# 612
Като отваряте хапчетата и ги слагате в кутийка за седмица напред, не "изветряват" ли по някакъв начин, при положение че са извън оригиналната си опаковка? Малко глупав въпрос, но реших да го задам. Simple Smile

# 613
  • Бургас
Да,аз така си мисля.Ще я отложа,за да съм сигурна.С колко време е добре да я отложа?
В работните дни след Коледа добре ли ще е?

Лошото е,че няколко вечери се събуждам пак изпотена и ставам да се суша.Може да е от ненормална ранната менопауза (нищо не пия за нея),но по принцип уж бяха ми минали вече вълните.

# 614
  • София
Да, по Коледа е добре, мисля. Стига да ти е удобно. Simple Smile

А, за хапчетата не мисля, че изветряват.

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 14:26 от veseto5775

Общи условия

Активация на акаунт