Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 68 561
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Удобно ми е,тя лабораторията ми е на няма и десет минути пеша.

За хапчетата и аз не вярвам да изветряват.Намерих си една чиста малка кутийка,в нея ще пъхна за утре хапчето,че ужасно вали,а близките аптеки са затворени днес.Биха изветрели тези,които са в ампули като витамин Ц,но едва ли Еутирокс се разваля,според мен са опаковани за да са стерилни,все пак докато ги купим само ги подреждат по складове и аптеки.

# 616
Здравейте,
Нямах възможност да пиша тази седмица, за което се извинявам. Вече повече от седмица съм на 1.5 мкг и се чувствам добре. Но както споменах, при мене не са много изразени симптомите. Или аз не ги разчитам добре. Първите дни имах някакво схващане отзад в тила и като че ли ме стягаше гърлото. Но не знам дали беше от Т3, или просто от много стрес в работата. Като че ли отмина. Главоболието ми е постоянно, но и него не мога да го свържа директно с Т3. Пулсът ми е около 65-66, не че го меря редовно, но тази седмица 3-4 пъти се сещах и всичко си беше наред.  А и не усещам ускорен пулс, само веднъж няколко прескачания.

Afrikancho, по съвет на Весето пия Т3 сутрин, заедно с Т4. Предполагам, че не съм се изразила правилно, като коментирахме дали влияе на съня. Иначе пия 5/2 дена 125/100 мкг – редуването ми е по-лесно, отколкото да опитвам и тези таблетки да режа, за да получа еднаква доза всеки ден.

Сега се чудя дали да правя между Коледа и Нова година изследвания, за да видя как са хормоните, преди да увелича Т3 на 3 мкг. Или пък ако се налага да увелича Т4 още малко, както afrikancho подозира, че ще трябва. Без изследвания е трудно да се дозира, този път съм се заела да постигна баланс между хормоните, следвайки вашите съвети. Разходите ще са малко повечко, но както казах, не винаги  усещам, че нивата на ТСХ не са в норма и обикновено на изследванията два пъти в годината установявам, че с промяна само на Т4 скачам от ниски на високи стойности и обратно. Така че сигурно ще ги изследвам пак, но дали 15тина дена  на тези дози е достатъчно, за да се установят новите стойности на хормоните или да изчакам малко повечко?

А за хапчетата – понеже и аз много забравям, от месеци всяка вечер си слагам дозата за следващата сутрин  на нощното шкафче. Хем са ми подръка и ги пия при някое от сутрешните ми събуждания, обикновено към 5-5.30, така че да мога после да пия и други добавки, ако има нужда, преди закуска, с достатъчен интервал след Л-тироксина (и Тиромела).

# 617
  • Бургас
Току що ми хрумна,че мога да изрязваме таблетката запечатана от блистера и така да я пъхам в кутийката.Не е нужно да я изчоплям предварително.

# 618
Току що ми хрумна,че мога да изрязваме таблетката запечатана от блистера и така да я пъхам в кутийката.Не е нужно да я изчоплям предварително.
Точно така прявя и аз - изрязвам си таблетките (когато пия 125 са две - 75 и 50) и така ги слагам на нощното си шкафче. Сега тиромела го слагам в една малка кутийка отделно, че е просто люспичка.

# 619
Абе момичета...подозирам че всички сте влюбени:laughing:
Аз сигурно съм най–стара сред вас...сигурно най–малко имам нужда от хормон...но първото което правя сутрин е да си кажа наздраве и да го пийна...Стягайте се!

Лаленце...аз мисля че е малко рано.Може след Коледа–около три седмици...или след Нова година–месец след смяна на дозата. Да видим другите какво ще кажат.

# 620
  • Бургас
И аз вече ще режа и в кутийка на нощното шкафче.От преди да легна ще си подготвям.

Днес нещо не бивам.Пак съм с аритмия и много ниско кръвно.Изписан ми е Ритмонорм,но на листовката пише да не се пие при хипотония.На всичкото отгоре и двете граници са силно доближени и ми е много зле.

# 621
И аз много често приближавам границите.Спасявам се с повечко компот или айрян със сол.Опитай...ще ти помогне!

# 622
  • София
Аз съм била разсеяна и преди, а сега ... не ми се говори. Не мисля че изветряват хапчетата, моите са нарязани и в кутийка. Аз съм и кьорава и сутрин ако не са ми приготвини ще ми е много трудно да си нацеля и устата. Joy

# 623
Ох, да не се състезаваме кой е по-разсеян...
Сложила съм си лист на хладилника с дозите за всеки ден от седмицата, за да не объркам, всяка вечер поглеждам и приготвям дозата. Иначе няма никакъв шанс да си спомня кога колко трябва да пия. А за другите добавки (магнезий, вит. д и др.) съм сложила напомняне на телефона. И пак, 10 мин след напомннето почват едни чудения - пих или не таблетките...

Лаленце...аз мисля че е малко рано.Може след Коледа–около три седмици...или след Нова година–месец след смяна на дозата. Да видим другите какво ще кажат.
Ваня, благодаря много.  Реално ще са две седмици и половина  след Коледа, може би ще изчакам веднага след Нова година . Понеже ще трябва още доста да напасвам дозите и на двата хормона и ми се щеше по-бързичко.

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 17:28 от lalence11

# 624
Аз имам въпрос. На 30 ноември започнах прием на еутирокс 50мкг. Миналата седмица бях при ендокриноложката и тя ми назначи изследване на ТСХ и ФТ4 и ми каза да направя изследването утре. Като ви чета вие пускате изследвания на по-голям период от време. Предполагам, че при мен причината е бременността, но все пак да попитам има ли логика да пускам утре изследвания или трябва да изчакам още време ?

# 625
Пускай си
Аз бих си пускала много често, ако можех
Дали ще се коригира дозата е друг въпрос

# 626
Мерси. Ще пусна изследванията утре тогава.

# 627
Диди пускай..през бременността нещата се променят много бързо!
Браво на ендокринолога ти!

# 628
Ваня, мерси за информацията. Явно без да искам съм случила на специалист. Blush

Да се отчета:
ТСХ: 3,790              (беше 9,600)
ФТ4: 1,56                (беше 1.34)

Засега продължавам с Еутирокс 50мкг и след месец пак ще пускам изследвания.

Последна редакция: пн, 18 дек 2017, 18:11 от Didi i Mitko

# 629
Здравейте!Ето и моята историйка.Преди 17 години имах повишена дейност на щитовидната жлеза.Пих 6 месеца Метизол,всичко беше ок.От тогава всяка година си правя изследвания и всичко беше наред.Бях в ремисия(както каза лекарят).Тази година отивам на изследвания и хоп обратното-понижена функция.Това са резултатите ми:

TSH 5.65(реф.стойности 0.34-5.60)
Anti-TPO 433.3(реф.стойности до 12)
Доктора ми каза,че имам хашимото и трябва да приемам еутирокс.Не ми се искаше да го почвам и 4 месеца взимах боров прашец.(на някои помага или поне така казват).Но като повторих изследванията се оказа,че почти няма разлика.От две седмици вече почнах еутирокса.Хич не ми се искаше.Няма ли някакъв друг начин?Темата е мн дълга и не съм чела,така,че ме извинете ако сте писали вече нещо по въпроса.Отчаяна съм понеже имам и други заболявания и не ми се искаше да се сблъсквам и с това.Чувала съм и за някакво лечение с пептиди.Ако някой знае нещо,моля да пише.Благодаря предварително!

Никой ли няма да ми отговори? Sad

Здравейте,
Може да пробваш изсушена щитовидна жлеза продава се като хранителна добавка. Според мен е много по добър вариант от еутирокса защото, ако е качествена съдържа всички хормони. От всичко прочетено главно от чужди форуми много хора не могат да конвертират т4 в т3 хормона, тогава еутирокса увеличава reverse t3 които в България маи никои не изследва и човека става с още по подтисната функция на ниво клетка. Обаче от друга страна при проблем с конверсията към т3 май е по добре да се взима директно т3, защото по точно може да се дозира. Не мога да разбера, защо масово не започват хората с т3 като тои има полуживот няколко часа и дори да объркаш нещо леко след няколко часа ще се оправи, а шанса за успех е много по голям от еутирокса.
За това изглежда са виновни ендокринолозите, те според мен са ,а затвор и са нанесли мно повече вреди отколкото са помагали някога. Пълно малоумие е да съдиш за здравето на щитовидната жлеза по хормон, които идва от хипофизата, в моя случаи тя е сплескана и това беше случайно открито, кои знае колко хора имат такъв проблем без въобще да знаят. Как може ендокринолозите да не изписват т3, а тои да се продава само неофициално в една страна? Това е пълна пародия на медицина и хората са оставени да се оправят сами.

Общи условия

Активация на акаунт