Център за асистирана репродукция (ЦАР) - тема 27

• 89 883
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
"Обръщение

УВАЖАЕМИ ПАЦИЕНТИ,

Уведомяваме Ви, че вече е в сила актуализацията на Правилника за организацията на работа и дейността на Център за асистирана репродукция. Това позволи ЦАР да започне приема на заявителни документи за четвърти опит, а също и по разширените индикации за ин витро дейности.

Както и до сега, документите за кандидатстване се подготвят от лечебните заведения.
На този етап ЦАР приема и обработва годишните отчети за дейността на лечебните заведения за 2017г. Предстои клиниките, които отговарят на всички изисквания,  да сключат договори по новите правила за 2018г.
След приключване на процеса на договаряне ще изнесем актуална информация за номерата на заявителките, които ще бъдат поканени за връчване на заповеди до края на м.февруари. "
Момичета, това е качено в раздел Новини на ЦАР.

# 406
Значи тепърва ще се договарят...

# 407
  • Бургас
Според мен вече са на финалната права и до колкото се чува има извикани представители на клиники, на които им е казано да преустановят дейност, докато не се сключат договорите. Най-вроятно тях чакат, да си внесат информацията и ще приключат.

# 408
Здравейте момичета, пиша ви с малко информация за мбал Надежда Simple Smile
Координатора за фонда от Надежда ми обясни, че ще приемат пациенти само с АМХ, независимо от това, че през Януари важат старите правила /ФСХ/, защото ако се кадндатства по старите правила, се губи шанса за ЗЕТ от фонда.
Фонда отпускал 5000лв за инвитро и 500лв за ЗЕТ с една заповед.

# 409
  • Бургас
Въпроса е тези с чакащи заповеди какво правим.....има 30 номера до мен и се чудя да вадя ли сега АМХ или не....

# 410
Да и мен това ме интересува, защото и аз чакам заповед по старите правила. Предполагам, че след като започнат да звънят, ще ни казват като ни викат да си ги вземаме.

# 411
Въпроса е тези с чакащи заповеди какво правим.....има 30 номера до мен и се чудя да вадя ли сега АМХ или не....
Не би трябвало на одобрените миналата година и чакащи за заповед да изискват АМХ. То тогава ще стане пълна лудница.

# 412
  • София/Севлиево
Натали, и аз мисля като теб,но да видим.Моят АМХ е изследван някъде сигурно преди 3 години(може и по-скоро да е било) и беше на горна граница.Но бях по-млада,сега може да се е променил и да е слязъл надолу...

# 413
Елисавета, моя си го изследвах заедно с другите хормони, които ми бяха за прегледа.  При мен АМХ е в долната граница / 2,00/, но знае ли човек колко динамично се променя. Силно се надявам да не ни карат да вадим АМХ, защото това означава още губене на време. Не стига, че декември спряха рано, раздадоха малко заповеди, ами и сега това. Д мен има 320 номера, но все се надявам да стане да я взема февруари.

# 414
Аз попадох документи в понеделник и вече имам номер. Пуснато е ФСХ, от клиниката казаха, че до края на януари ще приемат ФСХ... обърках се вече...

# 415
Според Преходните и Заключителните разпоредби пише, че за АМХ влиза в сила 1 месец след влизането в сила на новият правилник. Така, че може би до края на месеца ще се приемат заявления по старите правила.

# 416
  • Варна
Аз днес отново се обаждах, но никой не вдига, нито сутринта, нито следобед... Sad  В понеделник отново ще им звъня.

# 417
Аз днес отново се обаждах, но никой не вдига, нито сутринта, нито следобед... Sad  В понеделник отново ще им звъня.
Аз звънях в 14.00 ч. пет пъти... и ми вдигнаха. Бъдете упорити.

Последна редакция: сб, 20 яну 2018, 00:31 от ted_s

# 418
Здравейте момичета, пиша ви с малко информация за мбал Надежда Simple Smile
Координатора за фонда от Надежда ми обясни, че ще приемат пациенти само с АМХ, независимо от това, че през Януари важат старите правила /ФСХ/, защото ако се кадндатства по старите правила, се губи шанса за ЗЕТ от фонда.

Фонда отпускал 5000лв за инвитро и 500лв за ЗЕТ с една заповед.
Здравейте,
Силно се надявам да не е задължително да се представят и изследвания на АМХ за одобрените по стария правилник( с резултати за ФСХ). При много вече одобрени кандидатки  по стария правилник след дълго чакане за връчване на заповед АМФ  вече е по-малък от 1 и тогава ще загубят право на финансиране. По-добре е да се финансират с 5000 лв по старите правила и да не им плащат ЗЕТ, вместо въобще да не ги финансират. Според мен на одобрените по старите правила не трябва да им се искат нови изследвания.

# 419
Аз кандидатствах на 8 януари за втора процедура. Не съм носила нови изследвания. Документите, които занесох бяха стандартните им декларации, копие от старата заповед и етапна епикриза, в която пишеше, че след първото ин витро съм била бременна, и че бременността не е била успешна, причината за аборта, и че вече съм с влагалище на раждала. Не съм подавала нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт