Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 77 290
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Да се събувам навсякъде и да си нося калцуни,  да си нося трудовия договор + два депозита ( заради скъпите мебели и уреди) .
Да си донеса и данъчната декларация.
Да подпиша ексклузивен договор с брокер и на него да му дам 100%  наем ( щото хитрата хазяйка не плаща на брокери, и той гледа да избие)
Да не съм самотно живееща, да не съм студентка, да нямам котка или куче, да не пуша  Bowtie
Да подпиша договор от 30 страници, в смисъл - "какво нямам право да правя".

Дали не е нужно и да се съблека преди огледа?

Я, по добре да се разходя до банката. Stuck Out Tongue Winking Eye

Ако ще наемаш в някой краен квартал, немебелиран апартамент горното е излишно. Даже и за наема може да се пазариш, и котка и куче да си заведеш. Laughing

Да бе, ама всеки иска на добра локация и в хубаво състояние, обаче да е на "приемлив наем", разбирай, "наем, който ме устойва лично мен" Wink И да няма условия наемодателят. Ако не те устройва този наем или условията с него, вземаш на по-лошо място и това е. То затова са тези тиради в темата от кандидат-наемателите.

Ако е на хубаво място и в хубаво състояние, ще има опашка от кандидати и те ще се състезават помежду си, и който покаже най-много предимства, той ще го вземе. Пазар и конкуренция -просто и ясно.

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 11:04 от Анонимен

# 316
  • София
Сериозно ли считате, че да си покажеш заплатата на Пенка Петрова и да си покажеш заплатата на банката са едно и също нещо? Ей го колко е, една банкова тайна разлика. И в банката никой не ходи с ТД, а с нарочна справка, издадена от работодателя, който е уведомен, че Иванчо трябва да си декларира дохода на някоя институция, упълномощена да изиска и задължена да съхранява по определен начин дадена информация. Леееко по-различно от Пенка Петрова, която може да има основно клюкарски подбуди и да разкаже на цялата мах'ла, че "Ееей, оня моя наемател, три хиляди му е заплатата, пък аз само 500 лева му 'зимам".

# 317
  • София
Въпросите ми бяха реторични. Аз за себе си съм решила, Помислете обаче вие като плескате 100 изисквания.
Аз твърдя че такива наематели няма , дето ще отговорят на 100 те изисквания . Особено глутница наематели, дето ще си избирате от тях.  Пък и ще живеят дълго и ще се съобразяват с всичко. Ако ги има, сигурно няма да пишете тук. Пък ако е толкова идеален един човек и с хубава позиция и трудов договор, защо да ви наема жилищата? Той би си купил. Това отдавна не е проблем. Сами влизате във филми, като онзи с калцуните ( не случайно се сетих за него )    Stuck Out Tongue Winking Eye
Хем сърби , хем боли ! Иначе ви желая успех с идеалните наематели !

# 318
Сериозно ли считате, че да си покажеш заплатата на Пенка Петрова и да си покажеш заплатата на банката са едно и също нещо? Ей го колко е, една банкова тайна разлика. И в банката никой не ходи с ТД, а с нарочна справка, издадена от работодателя, който е уведомен, че Иванчо трябва да си декларира дохода на някоя институция, упълномощена да изиска и задължена да съхранява по определен начин дадена информация. Леееко по-различно от Пенка Петрова, която може да има основно клюкарски подбуди и да разкаже на цялата мах'ла, че "Ееей, оня моя наемател, три хиляди му е заплатата, пък аз само 500 лева му 'зимам".

Ама аз и за таква справка нянам против. И кандидатът да се оправя с работодателя си да му издаде такава справка, за да си наеме жилище. Аз искам документ, че той има достатъчен доход да си плаща - това е. Иначе няма да го вземе. Ако той има стабилна работа и читав работодател, ще може да докаже това.

А щом кандидатът ме счита за клюкарката Пенка Петрова, не е моят човек определено и може да си върви да търси другаде.

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 11:15 от Анонимен

# 319
Тя Пенка, която отдава имот за четвърт милион лева примерно, много я интересува точната ти заплата. Интересува я, имаш ли стабилна работа (разбирай не си назначен вчера), доходи съответстващи на наема.
Много лично го приехте всичко това, разберете че хората не ги интересува детайли, клюки...

# 320
Въпросите ми бяха реторични. Аз за себе си съм решила, Помислете обаче вие като плескате 100 изисквания.
Аз твърдя че такива наематели няма , дето ще отговорят на 100 те изисквания . Особено глутница наематели, дето ще си избирате от тях.  Пък и ще живеят дълго и ще се съобразяват с всичко. Ако ги има, сигурно няма да пишете тук. Пък ако е толкова идеален един човек и с хубава позиция и трудов договор, защо да ви наема жилищата? Той би си купил. Това отдавна не е проблем. Сами влизате във филми, като онзи с калцуните ( не случайно се сетих за него )    Stuck Out Tongue Winking Eye
Хем сърби , хем боли ! Иначе ви желая успех с идеалните наематели !

По същата логика тук пишат и наематели, които търсят идеалните наемодатели Simple Smile Има различни случаи на наемане и не, не е просто. Но предпочитам да стои празно, отколкото да го дам без съответните предпазни условия. Пак казвам, който не го устройва, ами не го взема и това е.

Благодаря за пожеланията, да ти се връщат (с идеалната банка Wink) Simple Smile

# 321
Калцуни обуват разни майстори, като посещават домовете на клиенти.
Аз съм обувала и в 1 дентална клиника.
Нищо странно няма и по огледи да се спазва.

# 322
На много места се слагат калцуни, и това по никакъв начин не е обиждащо.

# 323
На много места се слагат калцуни, и това по никакъв начин не е обиждащо.

Дори на летището се слагат - и никой не се обижда  Laughing

# 324
И след всички тези писъци и вопли ,реалността показва че въпреки  изискванията на някои от нас ,не оставаме без наематели ,а възмутените търсещи си остават такива  освен че и на моменти си изпускат нервите.
Съчувствам!
Скрит текст:
Забелязвам  че не е само до разбирания  конфиденциалност ,а и до маниери, разбирания за хигиена и начин на общуване в случай че са отворени към промяна.

# 325
  • София
Калцуни обуват разни майстори, като посещават домовете на клиенти.
Аз съм обувала и в 1 дентална клиника.
Нищо странно няма и по огледи да се спазва.

В 21 ви век , ще ме посреща противен стар ерген , и ще ми съска на вратата да си събуя обувките първо преди да прекрача прага на безценното му жилище, и ще ми иска 100 хил евро ( 2012 ста година) Кога ? Още не беше казал Добър ден !
Никога не съм карала гостите си да се събуват у дома, освен ако не желаят сами. За мен това е обида към хората. Ако толкова треперя за чистенето, няма да ги каня. В 21 ви век има прахосмукачки роботи вече ! Grinning особено като искаш да вземеш едни 100 хил евро.
Пък и да държа да се събуват ще кажа любезно, ще се извиня, ще предложа калцуни.
Кога ще вляза в преговори с тоя човек аз? Никога. Независимо от жилището. Бизнес било. Какъв бизнес с човек без възпитание. Еснаф от село. ( то и жилището му стоеше с месеци не продадено и беше озлобен от това и ни гледаше като нахалници).  Затова казах и направих връзка с хазяи, като са ви толкова безценни жилищата си ги стискайте и лъскайте. А не 100  изисквания към наематели. Сънища някакви.

# 326
Голямо чудо, че ще разбера заплатата на младши офисен планктон.
То като го разбера къде работи и на каква длъжност съм наясно с получаването.
А това става веднага след получаването на данните му за договора.
Не, че не може да си загуби службичката след няколко месеца.
Мои квартирантки бяха известно време безработни, плащаха си на време всичко през периода.
Не съм се притеснявала. Но вече бяхме изградили някакви отношения.
ПП - у нас гостите не се събуват. Ние също понякога си обикаляме с обувките, няма драма.
Но пък техниците сами си вадят калцуните от куфарчето с инструменти.

# 327

В 21 ви век , ще ме посреща противен стар ерген , и ще ми съска на вратата да си събуя обувките първо преди да прекрача прага на безценното му жилище, и ще ми иска 100 хил евро ( 2012 ста година) Кога ? Още не беше казал Добър ден !
Никога не съм карала гостите си да се събуват у дома, освен ако не желаят сами. За мен това е обида към хората. Ако толкова треперя за чистенето, няма да ги каня. В 21 ви век има прахосмукачки роботи вече ! Grinning особено като искаш да вземеш едни 100 хил евро.
Пък и да държа да се събуват ще кажа любезно, ще се извиня, ще предложа калцуни.
Кога ще вляза в преговори с тоя човек аз? Никога. Независимо от жилището. Бизнес било. Какъв бизнес с човек без възпитание. Еснаф от село. ( то и жилището му стоеше с месеци не продадено и беше озлобен от това и ни гледаше като нахалници).  Затова казах и направих връзка с хазяи, като са ви толкова безценни жилищата си ги стискайте и лъскайте. А не 100  изисквания към наематели. Сънища някакви.

Joy Joy Joy
Ако изтърва изгоден имот, само защото съм се трогнала от поведението на собственика, ще се пръсна от яд. Особено в сегашния пазар, където всеки търси...а предлагането е... бляк.

# 328
Аз твърдя че такива наематели няма , дето ще отговорят на 100 те изисквания . Особено глутница наематели, дето ще си избирате от тях.  Пък и ще живеят дълго и ще се съобразяват с всичко.

Напротив, има. Зависи от локацията, състоянието на жилището и моментът на отдаване, но ги има. Писала съм в миналата тема колко хора минаха на оглед в един ден, как поне 50% от тях пожелаха да го капарират на момента и как в края на деня си избрах на кого да се обадя. На следващия ден също имаше огледи, но нямах енергия да се срещна с толкова много народ, пък и нямаше смисъл. Виждайки опашката от хора преди и след излизане от жилището, почти никой не е коментирал цена или желанието ми за два наема депозит и документиране на наличие на достатъчен доход. Но имаше достатъчно кандидати, които искаха да наемат апартамента с всичките ми условия, даже имаше и такива, които предлагаха и повече от обявената цена. По ред причини не ми допаднаха.

Не знам защо учтивата молба от страна на наемодателя да се осведоми за наличието на постоянен доход и траен ангажимент към наетото жилище се интерпретира като грубост или заядливост. Вие не можете ли да заявите някакво ваше изискване по възпитан и мил начин? Или да проведете преговори без двете страни да се скарат или да си повишат тон? Наистина не разбирам - от част от коментарите оставам с впечатление, че в момента, в който си позволиш да имаш изисквания към човека, обитаващ жилището ти, значи си невъзпитан скандалджия.  Rolling Eyes  Ако вие не можете, то аз мога - с наемателката ми сме равнопоставени страни по договора, обсъдихме всички клаузи по него на приятелски разговор, нанесохме каквито корекции искахме и съм абсолютно убедена, че в нито един момент тя не се е почувствала обидена от молбата ми да видя документите й за стипендия.

# 329
Скрит текст:
Аз твърдя че такива наематели няма , дето ще отговорят на 100 те изисквания . Особено глутница наематели, дето ще си избирате от тях.  Пък и ще живеят дълго и ще се съобразяват с всичко.

Напротив, има. Зависи от локацията, състоянието на жилището и моментът на отдаване, но ги има. Писала съм в миналата тема колко хора минаха на оглед в един ден, как поне 50% от тях пожелаха да го капарират на момента и как в края на деня си избрах на кого да се обадя. На следващия ден също имаше огледи, но нямах енергия да се срещна с толкова много народ, пък и нямаше смисъл. Виждайки опашката от хора преди и след излизане от жилището, почти никой не е коментирал цена или желанието ми за два наема депозит и документиране на наличие на достатъчен доход. Но имаше достатъчно кандидати, които искаха да наемат апартамента с всичките ми условия, даже имаше и такива, които предлагаха и повече от обявената цена. По ред причини не ми допаднаха.

Не знам защо учтивата молба от страна на наемодателя да се осведоми за наличието на постоянен доход и траен ангажимент към наетото жилище се интерпретира като грубост или заядливост. Вие не можете ли да заявите някакво ваше изискване по възпитан и мил начин? Или да проведете преговори без двете страни да се скарат или да си повишат тон? Наистина не разбирам - от част от коментарите оставам с впечатление, че в момента, в който си позволиш да имаш изисквания към човека, обитаващ жилището ти, значи си невъзпитан скандалджия.  Rolling Eyes  Ако вие не можете, то аз мога - с наемателката ми сме равнопоставени страни по договора, обсъдихме всички клаузи по него на приятелски разговор, нанесохме каквито корекции искахме и съм абсолютно убедена, че в нито един момент тя не се е почувствала обидена от молбата ми да видя документите й за стипендия.

Точно така е.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт