Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 76 610
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
И аз да дам една идея за гардероб от плат. Имало ги е в Кауфлант, Метро....Сега ги пуснах в Гугъл - има голямо разнообразие. Искал господинът гардероб - ей ти гардероб.

Ааа не, представям си късно вечер как подпийнало момчето отива да си намери пижамата в гардероба от плат.
Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye
Бих купила стабилен гардероб и даже бих прихванала със скоба горе за стената, да може да се товари колкото си ще. Ама аз съм паника и у нас какво ли не се е случвало с дивачетата. Grinning

# 541
Хора, ако наемателят е поискал цял гардероб, надали лост или висок шкаф от портманто ще го удовлетвори като полезен обем.
А Виденов за квартира не става. Изглежда евтино, третира се като временно решение и в резултат се амортизира бързо. Освен ако не държите наистина да сменяте мебели веднъж на 5 год - тогава да, и качество, и цена биват.

# 542
Аз бих потърсила нещо от комплекта съществуващи мебели,  същата серия по възможност, понеже според мен мебели различен стил изглеждат доста провизорно. Ако не мога да намеря нещо, което да ми хареса на мен с изгледи да се ползва и след текущите наематели, бих избрала щендер (даден по-горе) или бих попитала дали един оптимизатор на съществуващото пространство няма да свърши работа:
http://www.ikea.bg/secondary-storage/Small-storage/Clothes-Organ … b-41943/80245876/
При мен върши чудеса, всичко е прегледно и си е направо без пари.

Гардероб в друг цвят или дизайн не бих купила, ако е толкова належащ, да си го купи наемателят.

# 543
За съжаление, обзавеждах от арон

# 544
+1 за платнения
Или Лох втора употреба запаЕн
ОЛХ

# 545
Малко да ви разсмея , аз реших , че ще купя гардероб, все пак. Издирвам и ще ходя да меря , има много хубави и по-бюджетни модели , когато тези се изнесат , съм измислила как ще разместя.
Но , като започнах по ваш съвет , да търся текстилни гардероби , се натъкнах на култови модели , например ето това , с перденцето :
https://jysk.bg/shranenie/garderobi/basic/magleby-garderob-1-vrata-byal

или ето такъв , на цветленца :
https://jysk.bg/shranenie/garderobi/basic/garderob-damhus-149x174sm-byal-siv
Joy

# 546
  • София
Здравейте. Аз съм новата в тема. Интересно ми е какво мислите по следния въпрос. Ние живеем под наем. Във въпросния апартамент сме вече 4та година. На този етап имаме желание да си сменим дивана и да пребоядисаме стените. Имаме малко хлапе и не е нужно повече като обяснение мисля,вече е на 4 и не маже навсякъде,но все пак. Откакто сме се нанесли не е променяно нищо. Споменатите промени сме казали,че ще са за наша сметка. Дивана е много стар с разтегателен пружинен механизъм. Хазяите казаха,че това не било спешно. Според вас какъв аргумент би ги убедил,че му е дошло времето. Предвид,че е поне на 10 години.

# 547
Аз смятам , че ако обясните на хазаите , че новият диван , ако се изнесете , ще остане в жилището , и  ще го купите все едно от тяхно име , но за своя сметка , не би било проблем. Ние ползваме офис под наем повече от 10 години и с нашия хазаин така сме се разбрали- ако изхвърляме определена мебел, просто я заменяме с нова от същия вид. После си остава там , когато напуснем.  Латекс наскоро си правихме , със съвсем наши цветове. Само го уведомяваме.
Но всеки договор е различен , както и отношенията между страните.

# 548
Има ли вариант да го приберете някъде на съхранение, а вие да купите нов?
Като тръгнете да се изнасяте след време, ще си вземете ли новия с вас? Това би бил аргумент- да им го оставите, което вас едва ли ще ви устрои, ако е някой скъп.

# 549
  • София
Малко да ви разсмея , аз реших , че ще купя гардероб, все пак. Издирвам и ще ходя да меря , има много хубави и по-бюджетни модели , когато тези се изнесат , съм измислила как ще разместя.
Но , като започнах по ваш съвет , да търся текстилни гардероби , се натъкнах на култови модели , например ето това , с перденцето :
https://jysk.bg/shranenie/garderobi/basic/magleby-garderob-1-vrata-byal

или ето такъв , на цветленца :
https://jysk.bg/shranenie/garderobi/basic/garderob-damhus-149x174sm-byal-siv
Joy

Уф, много скъпо 150 лева за това нещо с пердето, че и на колела.... представям си .... младежа... като пийне какви сцени ще са с този гардероб с перде и колела. Stuck Out Tongue Winking Eye
пък за този с цветята няма думи...

# 550
Бих му взела или щендера или скрин.
Апартамента е нает с тези мебели бих му обяснила ,че не желая да взимам нови , ако желае да си го купи той и после да си го вземе при изнасянето.

# 551
Преди време, две седмици след нанасянето, получих имейл от наемателя дали не може, аджеба, да си "прибера леглата някъде". Това доведе до клауза в договора, че апартаментът се отдава както е обзаведен, без абсолютно нищо да се изнася от него.

# 552
Ето и още една сламка в договор за под наем - апартамента се отдава както е обзаведен без нищо де се изнася от него.  А при мен се наложи преди време допълнителна клауза  " да не се местят мебели без излишното ми уведомяване" Ама геч  – след като прекрасен естествен паркет беше изрисуван като географска карта от местене насам –натам на гардероб и спалня.

# 553
  • София
Моето жилище се отдаде под наем веднага преди седмица. Flushed Не веднага. Още преди "веднага". Не беше напълно готово ( след ремонта) и не съм пускала обява изобщо. От ухо на ухо се беше чуло, че се отдава. Тоз онзи пита, първите които влязоха се съгласиха.  Двустаен за 550 лева, обзаведен. Дойдоха ( двойка без деца) почти нищо не коментираха през целия оглед, аз се скъсах да говоря, те мълчаха....... викам си - или са супер очаровани или супер зле фрапирани от цена или друго. Grinning
Искат го веднага, без да се пазарят много .... нагледали се били на ужасии.
Първо си помислих "каква съм късметлийка"  GrinningGrinning   После "каква съм глупачка" - явно е бил нисък наема .... Grinning
Като финализираме и ако всичко е ок, ще пиша по - подробно, сега да не урочасам....

# 554
Здравейте. Аз съм новата в тема. Интересно ми е какво мислите по следния въпрос. Ние живеем под наем. Във въпросния апартамент сме вече 4та година. На този етап имаме желание да си сменим дивана и да пребоядисаме стените. Имаме малко хлапе и не е нужно повече като обяснение мисля,вече е на 4 и не маже навсякъде,но все пак. Откакто сме се нанесли не е променяно нищо. Споменатите промени сме казали,че ще са за наша сметка. Дивана е много стар с разтегателен пружинен механизъм. Хазяите казаха,че това не било спешно. Според вас какъв аргумент би ги убедил,че му е дошло времето. Предвид,че е поне на 10 години.

Получава се лека неяснота относно това, какво искате:
Ако със свои пари ще купувате диван и после ще го оставите в жилището - не виждам защо да не са съгласни наемодателите.
Ако ще го купувате и после ще си го изнесете - създавате задължение за наемодателя някъде да го съхранява стария и после пак да и го носи в жилището и не намирам причина, поради която той е длъжен да се съгласи. Ако вие ще си го изнесете някъде и после ще му го върнете - не виждам проблем.
Разсъжденията, как е стар и той трябва да си го хвърли, а после да остане без никакъв, не са ми разумни. Уважавам хората и собствеността им.
След като се налага да ги убеждавате - то им вменявате някакви задължения или аз не съм разбрала нещо.

Общи условия

Активация на акаунт