Обзавеждане на маломерни спални

• 21 120
  • 123
  •   1
Отговори
Здравейте,
имам нужда от съвет.

Спешно трябва да обзаведа 2 спални:
1. Юношеска - с размери 3.30/2.90 м.
В нея трябва да се съберат - легло (поне 90/200 или 120/200), голямо бюро/плот и гардероб.

2. Спалня 3.90/3 м.
Като там трябва да има неголяма спалня (140/200) и максимално голям гардероб.
И в двете стаи трябва да има максимално оптимално събиране на вещи/дрехи и тн., т.е - надстройки, "пристройки" и тн..))

Ще съм много благодарна за всякви готови идеи.
Време за изработка на мебели по поръчка няма..(

bouquet

# 1
  • София
Това, че няма време, е голям проблем. Повечето мебелни фирми работят само с поръчка. Вариант е Икеа, но за гардеробите трябва да се провери имат ли надстройки. Повечето са до 2 м. Друг магазин с наличности е Yusk.

# 2
Къде е този магазин?

# 3
ОЛХ  също е вариант.

# 4
Бих направила мебели по поръчка, за да се оптимизира всеки сантиметър.

# 5
  • София
Аз съм писала вече в някаква тема,  ще се повторя, ама, за втори път живеем в НС апартамент, едната спалня е 11-12 кв. или подобно нещо, и в двете жилища сложихме голям висок гардероб с плъзгащи се врати, дотук добре. Нооо сложихме и спални с повдигащ механизъм в едното жилище, в предишното имах голямо чекмедже под леглото. Всичко мухляса под леглата още първата зима.
Смятам, че това е проблем на малка спалня , вътре се спи и от дишането през нощта ли, от малкото въздух вътре, от парното ли , и т.н. мухъла тръгва. Това в случай че спагате повдигащи се механизми.
Оказа се, че раклата отдолу не е добра идея. Надупчихме корпуса на леглото да се проветрява, и държа "рехав" багаж, главно неща които не могат да мухлясат ( не дрехи) ел уреди от подаръци дето не ползвам, една китара и т.н. Иначе конденз по дограмите няма, че да кажеш да е мн влажно

# 6
Бих направила мебели по поръчка, за да се оптимизира всеки сантиметър.

И аз. Но нямам никакво време за това - написах го изрично.

# 7
Виж в магазини като Айко, Мьомакс, в строителните хипермаркети също има мебели – Практикер, Хоуммакс и др. За Юск вече са споменали.
В аутлетите за германски и скандинавски мебели също може да намериш нещо интересно и по-маломерно.
Във Виденов можеш да провериш – ако го имат на склад, може да го получиш след 5 дена, а и предлагат и монтаж.

# 8
Да, сега тръгвам да пообиколя! :*
ПС - кажете ги кои са тези магазини/аутлети?
Дори за Юск не бях чувала..)

# 9
# 10
Мерси, Како!
Последните също не ги бях чувала, но ще ги погледна!

# 11
Нашата спалня е с размери като на детската. Скоро а обзаведохме от Икеа - двукрилен гардероб от плитките, легло 160/190 и скрин. Телевизорът е на стойка на стената, защото няма място за него.
Сега предстои обзавеждане на детската, която е 3.70 на 3.40. Оглеждам Икеа пак.
Ще следя темата и за други идеи.

# 12
Здравейте,
имам нужда от съвет.

Спешно трябва да обзаведа 2 спални:
1. Юношеска - с размери 3.30/2.90 м.
В нея трябва да се съберат - легло (поне 90/200 или 120/200), голямо бюро/плот и гардероб.

2. Спалня 3.90/3 м.
Като там трябва да има неголяма спалня (140/200) и максимално голям гардероб.
И в двете стаи трябва да има максимално оптимално събиране на вещи/дрехи и тн., т.е - надстройки, "пристройки" и тн..))

Ще съм много благодарна за всякви готови идеи.
Време за изработка на мебели по поръчка няма..(

bouquet

Третата ни спалня за гости е с размери 3.35 м/3 м. Не си дала схема на помещението, но ето как е при нас:

Сложили сме легло 145/210 см с повдигащ механизъм (нищо не е мухлясало, каката спи там от 8 мес).  Има гардероб 230 см (В) и 210 см (Ш), скрин и бюро. Тесничко е, но има всичко и не изглежда схлупено. С по-малко легло съответно ще се отвори и повече  място. Сега при нас има малка пътечка между леглото и гардероба, но въпреки всичко съвсем нормално си се ползва гаредроба.
Всички мебели са готови. Гардеробът е от Айко модел Империал, скрин от Икеа (Малм от високите), спалнята е с повдигащ механизъм от Айко, бюрото от Икеа (http://www.ikea.bg/home-office/Workspace-storage/Wall-shelves/Co … g-48855/99047697/) . Над него има изводи за закачане на ТВ, но решихме да не слагаме за момента. Пре достатъчно място има за съхранение.
Това, което мога да те посъветвам е – задължително гардероб с плъзгащи врати,  бели мебели  и осветителни тела (ние такива взехме), ако толкова не Ви харесват поне да са светли. Стените можа да са и тъмен цвят или пастелен нюанс (зависи от изложението), но гледайте да е цвят, на който светлите мебели да изпъкнат не съвсем блед. Създава се невероятно усещане за простор и въздух на самото помещение независимо от размерите!

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 14:50 от drago_2008

# 13
  • София
Пишеш си размерите на листче и тръгваш по магазините. Понякога изпадат случайни мебели от комплекти, които пасват точно. Виж например приземния етаж на Комо.

# 14
Аз препоръчвам легло с чекмеджета – много по-удобно е да се вадят и слагат нещата в тях. Пък и така по естествен начин се проветряват. В такива държа хавлии, спално бельо и други неща – нищо не е мухлясало. Хем стаята е северна и доста хладна.
За юношеска стая също е вариант разтегателен диван с клик-клак система, който лесно става на легло. А наличието на диван е по-удобно, ако детето си покани гости в стаята, щом е малка.

Общи условия

Активация на акаунт