Обзавеждане на маломерни спални

• 21 143
  • 123
  •   1
Отговори
# 15
Много важни са местата на прозореца и врата и съответно дългата и късата стена кои са. Ако остава тясна пътека между леглото и гардероба няма и място за чекмедже, то няма как да се издърпва. Също и ако има нощно шкафче до пода, а леглото е с чекмеджета от край до край. Чекмеджетата губят от полезния обем под леглото и не го оползотворяват оптимално. За да не мухлясва отдолу трябва леглото да се направи с ламели, а не с плътни табли, което също е от значение.

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 14:51 от drago_2008

# 16
Чекмеджетата губят от полезния обем под леглото и не го оползотворяват оптимално. За да не мухлясва отдолу трябва леглото да се направи с ламели, а не с плътни табли, което също е от значение.

Не съм съгласна. Има чекмеджета и чекмеджета:

Скрит текст:

# 17
Чекмеджетата губят от полезния обем под леглото и не го оползотворяват оптимално. За да не мухлясва отдолу трябва леглото да се направи с ламели, а не с плътни табли, което също е от значение.

Не съм съгласна. Има чекмеджета и чекмеджета:

Скрит текст:

Ами на същото това високо легло може без чекмеджета да се сложи повече багаж. Полезен обем всеки може да прочете какво значи. Механизмите и старниците губят от този обем, освен това винаги между чекмеджетата от двете страни на една голяма спаля остава кухина....прахосъбирачка. Спорът е безсмислен. В малки пространства, където отварянето на врати и чекмеджета може да е проблем и направо невъзможно и трябва да се оползотвори и всеки сантиметър за предпочитане са повдигащите механизми на леглата и гардеробите с плъзгащи врати...
Горните снимки по никакъв начин не променят математическите изчисления!
Губи се и място за багаж при спални чиито чекмеджета почват по-навътре, за да се сложи стоящо нощно шкафче.
Я помислете как избирате хладилник! Гледате вътре колко място има, а не външната кутия, която може да е 1:1 по размери с няколко други марки и модели.

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 13:50 от drago_2008

# 18
Аз мисля, че и удобството е важно, не само обемът багаж, който можеш да натъпчеш под леглото. 
То затова си има модели и решения за всяка нужда и за всеки вкус.  Simple Smile

# 19
  • София
Нашата спалня е мега-мини. Леглото си е 160/200 с амортисьори за повдигане. 0коло него има по половин метър за минаване. И гардероб и скрин/бюро в чупките.

# 20
Аз мисля, че и удобството е важно, не само обемът багаж, който можеш да натъпчеш под леглото. 
То затова си има модели и решения за всяка нужда и за всеки вкус.  Simple Smile
Питането беше за максимална възможност за събиране на багаж в малка стая. Не намирам за неудобни нито плъзгащите врати, нито повдигащия механизъм. Те не са компромиси.
Но пък хич не е излишно да се споменат проблеми с отваряне на врати и чекмеджета и използване на стоящи нощни шкафчета в едно малко помещение. Повечето хора не се сещат за тези неща и после се чудят какво да правят.
На Вас конкретно с чекмеджета Ви е по-удобно, но нямате проблем с обслужването им, а това не винаги е така.

# 21
  • София
Замислих се, ако гардеробът е с плъзгащи врати и му се сложи надстройка, дали тежестта ѝ няма да блокира плъзгането? Имам нужда от такъв гардероб, защото имам един стол, който пречи на отварянето на сегашния ми. Обаче, височината му трябва да е около 2,40, демек с надстройка, за да се изравни със секцията до него.

# 22
  • София
По принцип плъзгащите врати са голямо дърво. Трябва да са изработени много добре. В смисъл, гардеробът да не е за 300-400 лв.

# 23
Взе ми се здравето днес и съм в тежка дилема.,
Ходих навсякъде.
ИКЕА - хубави неща, но доста скъпи излизат накрая.
Josk - харесах спалня и комплект гардероби, уж от масивна дървесина, но тъмни. Иска ми се светло.
Виденов - имат добри варианти и са най-евтини засега. На младежа мога Приста с механизъм, а спалнята да е 140 с механизъм също и / гардероба един до друг. Светли са и няма да изяждат пространството.
Айко - много приятни неща, но малко наличности. Най- приемливият вариант беле за двете стаи с всичко - към 3500 лв..(
 Та.. в дилема съм.

# 24
за Виденов се чака по месец. На теб какъв срок ти дадоха? Иначе са най бюджетния вариант.

# 25
За Виденов считайте, че до 3 години ще сменяте или поне ще сте пропищели. Аз с удоволствие си взимам за вилата, но да не е за ежедневно. Плоскостите са масово 15 мм!!(то няма такъв стандарт), при нормални 18 мм, кантовете - под 1 мм, при добър стандарт 2 мм кант. Пантите са под всякаква критика.

Айко и Икеа със сигурност са по-добро качество. Даже Икея са си много добре, дебели плоскости, вярно доста изчистени дизайни.

И съвет за срока - не разчитайте на доставка, ако нямат потвърдена наличност на момента! За Виденов са много несериозни със сроковете и самата доставка е някакъв ужас.

# 26
Изобщо не препоръчвам Виденов. Много ниско качество, наличности почти никакви, съответно се чака между 30 и 45 дни.

# 27
Ако ще се поръчва от Виденов, то по добре от малка фирма по размери и поръчка, тъкмо ще си изберете цвят и дизайн. Виденов се славят с бавни и объркани поръчки, несериозни към монтаж и т.н. Та ако е наистина спешно, може би по горния клас фирми ще е по добре.

# 28
Аз навсякъде само за наличности съм гледала..🙏

# 29
Виденов са с лошо качество, ако не мислите да сменятe след 2-3 години...

Гардеробите с плъзгащи врати нямат при нас никакъв проблем. Нито Империал от Айко, нито плъзгащ от Икеа. Икейските високи плъзгащи се водят по 236 см , така че не трябват надстройки, излеждат доста по-добре без такива и събират повече. Като ги избирате тези гардероби гледайте и колко са дълбоки зад вратите реално. Направи ми впечатление, че по-бюджетните варианти са по-плитки (пестят явно от материал, защото е масово).
На нас малката спалня с гардероб, легло с повдигащ механизъм, скрин, бюро, матрак и стол ни излезе около 2400 лв при спестени от намаления около 350-400 лв, но мебелите са с добро качество, не еднодневки. Не знам колко Ви е спешно и кога изтича сегашната промоция на Айко например, но те пускат по 20% намаление на спални и гардероби често.
Ако има място за гардероб с отварящи врати препоръчвам Икеа с техните Пакс-ове на височина 236 см. Така ще Ви излезе по-евтино значително от техен с плъзгащи. Вътре без механизми, само лостове и рафтове. Един висок скрин Малм примерно за бельо и подобни... Бюра в Икеа има от 69 лв нагоре...

Дай някоя схема на тези стаи да ги видим, може конкретна мебел да може да предложим и разпределение.

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 08:06 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт