1001 НОЩ - Binbir Gece 🌷ХАЛИТ🌷БЕРГЮЗАР🌷 НОВИ ПРОЕКТИ - ТЕМА 267

• 55 913
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
# 31
Дотук без превод - Азизе накрая извиква силно името на Джевдет и така го спасява. Peace
Хи и Лео се срещат в гората, тя май бяга от гърците.
Думите на Лео са много хубави, рускините бързо ги преведоха:
"Л.- Я даю тебе слово, мы закончим эту войну, которая погасила наши с тобой жизни
Хл- Как?"

Засега тази снимка, нали ви е ясно, че обходи туитър Laughing Съвсем скоро- други Peace

Очаквам скоро да преведат целия фраг, веднага го копвам тук.

# 32
# 33
Онче, страхотна си!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Светкавица!  bouquet

Трейлър 2 и по Канал Д.
https://www.kanald.com.tr/vatanim-sensin/fragmanlar/vatanim-sens … -bolum-fragmani-2

# 34
Онче Hug, благодаря ти!
Умирам от любопитство да разбера играта на Чарлз Praynig Praynig Praynig Praynig

Много хубав фрагман, особено "Джевдееет" Grinning Heart Eyes Отива ѝ на Азизе да спасява с вик в последната секунда любимите си хора. Сцената с разстрела на Али Кемал е класика.

Все пак Дагестанеца посегна на Джевдет. Изобщо не се забави. И какво ако беше убил Филипос? Нали на негово място ще дойде друг грък. Малко анархист го играе, малко разбойник - уби дезертьорите, въпреки че получи телеграма от Анкара да ги изпрати там, за да ги съдят.
Онези в Анкара пък как смятат да опазят Джевдет от турците - Тефик знае, но Дагестанеца кога ще научи истината - пак питам ooooh!

Този са го пуснали на отделна снимка Rolling Eyes

Намериха се Grinning Heart Eyes

ХиЛеоните имали "истерический" празник Joy Joy И наистина полудяха hahaha

Забравих да ви кажа - на 09.11.2017 г. за сериала са публикувани по 336 туита в минута, като пикът е бил в 21:30 ч. newsm10 newsm74

# 35
Джу, Лу- с радост за вас, приятелки- тук ли съм, мога ли, веднага действам  Heart

Ето озета, преведн от рускините- не знам дали е целия.

ОЗЕТ
Сможет ли Джевдет вновь увидеть Азизе? Смогут ли Хиляль и Леон, забыв прошлое, все начать сначала?
Джевдет начинает бояться того, что знает Гамильтон. Дагестанлы возьмет слово с Йанык Эфе, который оказался Тейфиком, бороться на одной стороне. Пока пережитое в прошлом остается в тайне, Азизе готовится столкнуться с Джевдетом.
Леон преследует Хиляль, чтобы поговорит с ней и хоть немного утолить свою жажду тоски. Станут ли чувственные сцены Хиляль и Леона новым этапом для них?

Още един път фрага с руски субтитри- от друга група във VK. Малко са по-ситни буквите /на мен така ми е по- лесно/   и има малко разлика в превода Blush Не е съществена, но все пак не са професионални преводачи, всеки както знае. Благодаря им на тези момичета! Hug

https://vk.com/hileonclub?w=wall-148541118_23496

# 36
Мисля, че Азизе е разбрала кого изпращат да убие Джевдет и го е проследила. Или е чула разговор на Дагестанеца... нещо такова. Иначе няма как да се окаже на точното място в точното време.

С три реда - към 50 сърца са туитнати снимките на тези така обичани от ХиЛеоните добри хора Laughing Laughing

Оставих да кажа накрая нещо, което преди време писах като съмнение за Хилал, когато я видях в тийзъра.  Какво може да знае Чарлз за Азизе / всичко? / и защо тя не само не се връща в Измир / да, може да е опасно за живота ѝ /, но и не съобщава на децата си, че е жива? Тази тълпа от войници, които я захвърлиха полужива... вероятно са се гаврили с нея. #Cussing out

Мисля, че Джевдет разпитва един от тях - на 45 - та секунда във фрагмана...

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 22:27 от LU4IQ

# 37
Убийствен трейлър - задава много въпроси, на които да търсим отговорите до четвъртък!  newsm78

Тефик ме дразни, всезнайкото Хамилтън ме дразни... Sick Sick Имам чувството,
че Джевдет не може да реагира, защото е съсипан от загубата на Азизе. ooooh! ooooh!

https://twitter.com/sadecebirhatun/status/928883813861806080

Но щом е стигнал до мъчителите й, ще стигне и до нея... Peace
Вероятно това ще стане, обаче, в края на епизода.  #Crazy

Хилял и Леон са ясни, само Йълдъз не ни е ясна още...

А Якуб никакъв го няма.  newsm78

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 23:16 от jupetrov7

# 38
Лу, с тебе ги обсъждахме преди време тези предположения за Хи, сега същите претиснения ме обземат за Азизе... В руските форуми също го обсъждат. Казват, че нали трябва да се покажат гърците като максимално лоши, може и такова нещо да се е случило. Обаче пък някой каза, че темата е твърде щекотлива за турското общество и може би няма да е точно изнасилване. Дано не е!  Това оставаше, даже да го пиша не искам...
И аз съм на мнение, че Азизе разбра и предупреди Джевдет. Само той да не реши, че тя като ангел го предупреждава  от небесата Heart Decoration Дали ще се видят наистина? Дано да няма тук такива големи измами  като в първия сезон.
Виждам Азизе като човек на Джевдет при Дегестанеца. Както правилно отбелязахте- тоя  е неуправляем, анархист, изобщо- бомба със закъснител. Пък и като се обедини с Тефо, леле!  Мисля, че Азизе ще бъде очите и ушите на Джевдет там, в неговата щаб квартира. А, сетих се- колко снимки показаха от тази къща Grinning Та според мен Ази и Джев ще "работят" пак заедно, обаче той ще е разузнавач при гърцете,  а тя- при тези лудите хайдути. Само малко ме притесни погледа на Дегестанеца към нея... хм, да не повторят пак някой влюбен в нея... Anguished
Да, Йълдъз засега е  неясно с кого ще я съберат, че още ходи така безстопанствена Grinning Рускините са разделени между Якуп, Алекси, тоя лудия Дегестанец  и някой от новопоявилите се- засега се спряха на младежа с обичката. Joy Избор голям! Нека обаче да и направят нормална сюжетна линия. Hands Plus1
Якуп, или Яшката, както го кръстиха рускините, не ми липсва в тази серия Grinning

Ето фрагмана в Youtube, от Канала

Ууууф, все забравям от бързане да вляза в старата версия  и нито имената мога да оцветявам, нито емотиконите ми излизат. Ама няма да поправям Sunglasses

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 23:41 от oncee

# 39
Онче, тези коментари в руските форуми са толкова далеч от историческите факти, че отдавна не ги чета. Имам предвид определянето на едните като лоши, другите - като добри. Забелязала съм склонността им да оневиняват гърците, да ги съжаляват и пр.
Ние като знаем какво са вършили и едните, и другите по българските земи, няма как да правим подобни заключения, защото разлика няма.
1913 г.
http://macedonia.kroraina.com/bmark/lm_tr/index.html
В синьо - активни линкове - с подробни описания...
И понеже не всеки има време да прочете всичко, ето например това
http://macedonia.kroraina.com/bmark/lm_tr/lm_tr_9.htm

https://forgottenbulgaria.com/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0% … %80%D0%B8-%D0%BF/

# 40

Не всички оневиняват гърците, в някои форуми е обратното- следват само турската позиция. Но аз не ги и цитирах като последна истина, а като варианти на разсъждения.
Знаем, че в историята има колкото щеш спорни моменти. Има само една безспорна истина- във войната няма невинни. И всички страдат. Аз затова, ако сте забелязали, толкова държа на мирните и човешките послания, доколкото ги има в този филм. Hands V

За  добро утро /щото не е много като за лека нощ Satisfied /- поредното ново парче от саундрака на VS  Heart Звучеше във фрагмана. Някъде прочетох, че било нещо като обработка на турския химн. Сега няма да го търся, утре ще видя дали звучи така.

# 41
Да ви кажа истината - ако не бяха Халит и Берг, този филм едва ли щях да го гледам,
толкова се разстроих от историческите документи, постнати от Лучия.  Cry Cry
И друг път съм писала за моите прародители, пострадали от гърците в Егейска Македония,
които през 1912 година са изгорили до основи града им и са ги прогонили.  Shocked
И досега малкото останали българи там се притесняват да признаят, че са българи. Shocked
Тези войни от периода  са били толкова унищожителни и опустошителни, че е трудно
въобще да се приемат от днешните поколения.

Така че засега гледам филма, като се абстрахирам напълно от историческата истина -
абсолютно естествено е, колкото и да се стараят, авторите на сценария
да са пристрастни. А  "истЕрическата" любов между Хилял и Лео
е нещо съвършено несъстоятелно... ooooh!

Лошо е да се пише нощем - мисълта ти се рее към съвсем тъжни посоки... Cry Cry
По-добре да си слушаш музика, и както виждам в последния момент Ончето е пуснала нещо. bouquet
От мен, за ЛЕКА НОЩ - един нежен клип от нашата приказка. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 01:24 от jupetrov7

# 42
 Grinning

Момичета,на такава богата "нощна" информация не бях попадала скоро!
Добро утро! Без "класация" между вас! Щастлив ден! bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 05:39 от vera17

# 43
Добро утро!

Цивилното население е невинно, но най - големите страдания във войните ги понася то. Който прочете текста във втория линк, разбра, че става дума само за турска войска, гръцка няма. Една част от гърците са вършили същите жестокости като турците, а друга част е спасявала българи като ги е убедила да се представят за гърци. И това започва още през 1903 г., след въстанието. Така през 1913 г. българи, вместо към родината, бягат в Гърция. Половината род на прадядо ми идва в България, другата половина - в Гърция.
Руските фенове на сериала са предимно ученици, студенти, много четат, но и те са жертва на тяхната образователна система. У дома им казват, че Ленин е велика личност, в училище - съвсем друго. Това е по техни разкази. Затова понякога са доста объркани. Щом сравняват Ленин с Ататюрк Wink
Аз харесвам Хилал и Леон като идея. Предишните сценаристи не се справиха достатъчно убедително - имаше успешни моменти и не чак толкова. Може би защото самата идея не беше тяхна. Надявам се сегашните да припознаят в двамата герои себе си, а не да влагат подсказани им чувства и преживявания.

Успешен ден! Hug

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 08:44 от LU4IQ

# 44
  • Горски извор

я да сложа тия сладки че с тия войни newsm45
и талантливия диригент  Grinning

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт