АВГУСТовски мами 2018

• 72 758
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
Момичета, здравейте! Бременна съм в 7+4седмица и термина ми е за 31.07 или 01.08, така че ви следя и в двете теми. Та въпроса ми е вземате ли някакви витамини за бременни, на мен ми изписаха Пренатал, съдържали много полезни витамини и минерали за нашите бебчета. На вас какво са ви изписвали и какво мислите за хранителните добавки по време на бременност?
Леко бременеене на всики Two Hearts Two Hearts Two Hearts

# 166
  • Пловдив
Аз като витамини засега пия само фолиевата, по нататък ще попитам доктора дали е необходимо и друго.

# 167
Здравейте и от мен. Аз тихичко се присъединявам след два положителни теста. Имам насрочен час за 18.12, така че тогава вече ще дишам спокойно.
Леко бременеене на всички People Baby

# 168
  • Helsinki / Sofia
Аз пия Прегнакеър Макс, които съдържат и фолиева киселина. Пак тях ползвах при предишната си бременност по препоръка от гинеколог и бях много доволна.

# 169
  • Silistra
Аз пия само фолиева киселина. Витамини миналия път започнах петия месец. Добре дошли на всички!

# 170
Аз пия фолиева киселина, вит Д с калции, и омега 3. Това си пиех и в процеса на бебеправенето. Гледам да ям здравословно и това е.

# 171
Аз пия фолиева киселина и капя капки В12. Мисля да започна и Биозин мама, видях, че имам останал от баткото.

# 172

Аз пия само фолиева киселина и витамин Д на капки. Лекарката каза, че след 12-13 г.с. ще ми изписва витамини, тъй като сега най-вероятно ще повръщам от тях (понеже са разтворими повечето)
Лека бременност и успех! Flowers Bouquet

# 173
Да, повечето витамини така действат на раздразнения стомах. Но всичко е строго индивидуално.

# 174
И аз минах първия преглед всичко е наред отговаря си на седмиците.Само едно не ми стана ясно какво означава липсва жълто тяло в яйчниците и какво означава това, че имах други въпроси и това не попитах

# 175
На мен това гадене ми е постоянно.Предния път месец и половина бях на системи,голям зор.До тук установих,че малко облекчение има от близалките с джинджифил.За деца са да не им става лошо при пътуване.Вомитус хийл пробвах,деган, хомеопатия-не.Тъй като и от работа не мога дълго да отсъствам,каквото и да действа против гаденето,пишете,че се не издържа,а12седмица е далече

# 176
  • Helsinki / Sofia
И аз минах първия преглед всичко е наред отговаря си на седмиците.Само едно не ми стана ясно какво означава липсва жълто тяло в яйчниците и какво означава това, че имах други въпроси и това не попитах

Изписаха ли ти хормонален препарат с прогестерон? Принципно би следвало да има жълто тяло ако има бременност.

"След овулацията върху яйчника има малка раничка, която много бързо се затваря. Под влиянието на хормона LH, който е в голямо количество, много бързо се преобразува и яйчниковия фоликул. Разпуканите му стени спадат, а развиващите се по това време капиляри обилно го кръвоснябдяват. Фоликулът нараства и се превръща в истинска жлеза, наречена поради пигментирането й в жълто - жълто тяло. Жълтото тяло произвежда естрогени и голямо количество прогестерон. Нeговата роля е да подготвя лигавицата на матката за задържането и развитието на яйцето.

Възможности:
• Ако яйцеклетката бъде оплодена и започне бременност, жълтото тяло продължава да се развива в продължение на 3 месеца и отделя все повече прогестерон, за да осигури износването на плода. След този период плацентата заменя жълтото тяло.
• Ако яйцеклетката не е оплодена, жълтото тяло достига максимума си на големина и дейност след 9 дни, след което регресира. Дейността му е точно определена - 14 (плюс/минус 2) дни след овулацията, то престава да произвежда секрет и се превръща в съединителна влакнеста тъкан.

Внезапният спад на хормоните в кръвта предизвиква появата на менструалното кръвотечение. В момента, в който неоплодената яйцеклетка се изхвърля с менструацията, започва зреенето на нов фолукул - това е началото на нов цъкъл."

# 177
Това чак ме притесни,а лекаря каза че всичко е наред.Изписа ми Утрогестан да.

# 178
  • Helsinki / Sofia
А, хубава работа, нямах намерение да те притеснявам, а просто да обясня какво е жълтото тяло. И моят първи преглед във вторник не мина никак добре, та сега чакам да се прибера в БГ и да ме погледне лекарката, която ми прави ин витрото. На мен през цялото време ми обясняваше, че имам кисти, дума не обели за жълто тяло и как едва ли не да съм с единия крак в болницата за всеки случай.
Каза ли ти кога да отидеш пак? Ембрион и сърдечна дейност регистрирахте ли?

# 179
Да сърдечна дейност има. Размерите на ембриона отговарят на седмицата, в която съм, като цяло всичко било добре.Да ти кажа звъннах му за всеки случай да проверя какво е имал предвид с това и всъщност съм имала киста на жълтото тяло.Което според него е често срещано при бременност.Чета в Интернет от одеве.Да не би и при теб да е същото?

Общи условия

Активация на акаунт