Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 57

• 117 912
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • Canada
Ще чакаме снимков материал, Контеса Simple Smile

# 376
Задължително!

# 377
А във въздуха наредени кротко гювечи, неизползвани ел. уреди, кутии и др. Разкош.
И прах, разбира се.
Да, в нечий друг въздух.

Както и да е. Хора всякакви , вкусове - също. Никога не бих си направила горен шкаф с "въздух" 25-30 см.
Има си начини да се направят до тавана, без фриз или бленда. Малко по-скъпо излиза, но кефа цена няма.
И не задират никъде Simple Smile

Ама тези показани снимки със сиви долни шкафове нямат нищо с цветовете, които показа мацката. Нейните бяха лъскави и подобни на онова за боядисване на кюнци.

Цвета на плоскостите излиза лъскав, защото е снимано със светкавица, предполагам.

# 378
Нашите шкафове са до тавана и няма фризове, бленда(каквото и да значи това). Дело е на ММ. Както и окачения таван.

# 379
  • Canada
И да има фризове не е задължително да са плътно до тавана. 1-2 см разстояние не са проблем.

# 380
Да пиша за гранита - нашият в кухнята го сложи фирма Бедрок, само с камъни се занимават.
Дойдоха си, замериха си, имат обаче ограничен асортимент като цветове.
Сложиха го, импрегнираха го / вони ужасно цял ден до пълно отмирисване/ - сега е пълен кеф, няма мърданка.
Една друга фирма в Лозен също са каменари, те имат огромен набор от цветове, идваха ми малко по-скъпо, но понеже сложих черен не ми трябваха цветови решения.
Лозенската фирма слагаха каменните первази на къщата - там също няма мърданка.
Та съвета ми е - ако ще слагате камъни, търсете си направо каменари, не движете през посредници.

# 381
Супер много благодаря на всички, които писаха и за полезните мнения и за снимките, с удоволствие ги изчетох всичките!!! Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

Реших да са чисто бели, иначе сивото, за което се колебаех не е бляскаво въобще, бях снимала до ПДЧ цвят инокс, което наистина си е искрящо, но моето не беше...
Вратите ще са на максимум 10 см под тавана. Ще видя в последствие с какво ще ги скрием тях, но най-лесно и бързо май ще е с парчета ПДЧ. Таваните иначе са ни прави. Сложен е картон иначе са още по-високи. Ще слагаме по 3 панти на врата. Най-голямата  врата ще е с размер 39,5 см на 110 см, всички други на шкафовете 60 и 70 см мисля да разделим на 2, въпреки че имах кухня с врати 60/100 см от дъб и не и изглеждаха хич огромни.

Надявам се да се получи и скоро да покажа Simple Smile

Още веднъж Ви благодаря много за помощта!

П.П.
tasia, страхотна кухня!
mariat, честита кухня и на теб. Много добра работа, супер е изпълнението!

# 382
О, моята кухня е на повече от 4 години.
Аз не разбрах защо ще оставиш 10 см. въздух?

# 383
Аз на новата кухня  смятам да  направя  горните  шкафчета  до горе.  Спряла  съм се на вариант  да са разделени  на  две като на снимката. 
https://www.pinterest.com/pin/326370304227791941/
Някак си така по-добре  ми изглеждат  пропорциите.

# 384
  • варна
Аз на новата кухня  смятам да  направя  горните  шкафчета  до горе.  Спряла  съм се на вариант  да са разделени  на  две като на снимката. 
https://www.pinterest.com/pin/326370304227791941/
Някак си така по-добре  ми изглеждат  пропорциите.
При такива високи шкафове,как стигане приборите?Иначе се издължава стаята,т.е става по-висока.

# 385
  • Canada
Най-отгоре слагам най-рядко ползваните неща.

# 386
Естествено!

# 387
И при мен в момента  по-високите шкафовете  достигам само  със стол. Използвам за по-рядко  използващи се съдове, прибори, чаши  и т.н.

# 388
За планиране на горните шкафове най-вече е важно да са удобство на домакинята
Нашите ги направихме високи до тавана - да, по-красиво е, да не събира прах, но за фъстък като мен за всяко нещо от тях се катеря по столовете като маймуна.
Свикнах им, но гледам оборотните неща да стоят долу.

# 389
  • In transit
Някоя от вас има ли подово отопление, интересувам се специално за инфрачервено? Чудя се доколко е ефективно?

Общи условия

Активация на акаунт