Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 57

• 117 761
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
peneva_a, съгласна съм – и синьото може. Но пак си остава по-щекотливо за подбор. Може би, защото аз обичам играта на контрасти, но пък и сравнително често да ги променям, затова ми се струва, че синьото е по-ограничаващо за промяна. А и когато огромен и основен акцент в стаята е синьо, няма как да не съобразиш всичко останало с него.
Докато при сивия диван, можеш примерно да акцентираш на 1 стена – да я мацнеш в контрастен цвят и ефекта ще е невероятен. Wink

# 616
Сиви съм боядисала стените във всекидневната, с тъмно син диван и млечно бяла двойка. Секция и кухня в бяло. Според мен добре се отсичат бяло, тъмно синьо и сиво/по-скоро тъмно сиво/.

# 617
Момичета, как ви се струва идеята за син диван? в хола Bowtie
Половинката много го хареса, ето как е в действителност. Е, малко по-тъмен изглежда, но то заради осветлението в магазина.
По принцип сме се спрели или на син или на сив диван, в този единствено ме дразни цвета - предпочитам по-тъмно синьо и типа на дамаската - леко е от тези дето като седнеш и всичко се отбелязва.
Но, ако все пак минем на син диван в какъв цвят виждате стените? Също мисля да сложа пердета, 2 реда. И те трябва да са сигурно със син акцент.
Отделно харесах трапезна маса, като ми се струва, че с този диван ще върви.

На моята снимка е малко по-добре осветен май. Хубав е диванът. И аз му се чудя.

# 618
  • Варна
VSD, аз бил сложила цветни, дори шарени пердета в хола/кухнята. Предвид модела на дивана не знам дали нещо на цветя би подхождало, но може да е с геометрични фигури. Ще потърся снимки.
От снимката на детската стая не мога да добия представа за реалните цветове. За момче или момиче, малки, големи? За детската стая е по-лесен изборът Simple Smile
Може ли да ми кажеш тази конфигурация на П-образна кухня с какви размери е? И колко разстояние има оставено между двата успоредни плота? Имам да обзавеждам кухня 4х4м (стаята е предвидена за кухня и маса за хранене) и се чудя дали мога да избегна предвидената Г-образна кухня като я направя П-образна.

В детската мебелите са в бяло и синьо, паркетът е тъмно син Neutral Face, стените са цвят капучино.

И аз си представях светли пердета с някакви фигури, даже мислех да са жълти, обаче не ми харесват на живо такива...

За размерите на кухнята не ги помня много, само се сещам, че барплота е около 2,5 м дълъг, разстоянието между двата плота беше около метър. Имам схема с точни размери някъде, ако искаш да ти я пратя като я намеря? Беше в pdf и тук мисля, че няма да мога да я кача, за това ако ти трябва ми прати мейла си на ЛС.

# 619
Ско, радвам се, че и на теб ти харесва. Все повече се чудя за него, може уикенда пак да идем да го погледнем. Хем да си припомня дамаската, която ми извади очите предния път.
Благодаря на всички за съветите!

# 620
Вие в кое Айко го гледахте? Има ли голям избор? И аз мисля да повторя огледа.

# 621
И двата дивана ги гледахме в Бургас, има доста мостри от всичко.

# 622
  • Canada
В последните постове често се повтаря модел на холна маса с профили и с дървен/пдч плот. Как се казват? Заинтригуваха ме.
Скрит текст:

Името зависи от производителя, но е industrial style. Simple Smile

# 623
И двата дивана ги гледахме в Бургас, има доста мостри от всичко.
Ааа, вие в Бургас Simple Smile
Бяхме там уикенда семейно, страхотен магазин за столове си имате! Ако ви трябват и столове. Wink

# 624
Всичко ни трябва Joy Мисля, че се сещам за къде говориш. Flowers Hibiscus

# 625
Харесва ми синия диван, по-добре е от сивия. Стените в бяло ги виждам, килимът също светъл, или бежово, бледо жълто или оранжево.
Аз също се колебаех между син и бял (светъл) диван и избрах светлия, но преди сме имали син и стоеше много хубаво като всичко около него беше бяло.

# 626
Търсим си вълнен килим за хола, като срещаме леки проблеми с намирането на размер. Настоящият ни е с размер 240х340. Ходихме през Carpetmax, Carpethouse, Domko и няма нищо в подобен размер, а само по-малки.
Утре ще се разходим до магазина на Домтекс (e-kilimi.com) да разгледаме и там, но ще се радвам, ако някой знае и предложи и други места, където да разгледаме за подобен размер и материал.

# 627
Може да видите в БиоКарпет. Нашият е този размер и е вълнен.

# 628
  • Canada
Икеа имат вълнени килими. Не съм сигурна за размера обаче,

# 629
Икеа имат вълнени килими. Не съм сигурна за размера обаче,
Имам икейски килим, чиста вълна, 2 на 3 метра.
Имат голям избор на килими откъм размери и разцветки, и специално за Германия цените са много умерени, не мога да преценя как е за България.
Може да се види предварително в онлайн магазина им какви размери имат.

Общи условия

Активация на акаунт