Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 57

• 117 769
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Пробвай от силоконовите за под килими. Може би ще действа по същия начин.

# 601
  • София-в сърцата на моите деца
Здравейте. Моля за съвет, ползвам за масата за хранене покривка тип мушама заради лесното почистване. Много се пързаля върху масата обаче и ме дразни. Съществува ли някаква подложка, която се поставя между масата и мушамата( покривката), която да предотврати това пързаляне. Или пък какво поставяте на масите за да е красиво и лесно за подръжка?
Под мушамата сложи памучна покривка и няма да се пързаля.

# 602
Или от щипките за маса...които лятото слагат по заведения, за да не вдига вятърът покривката.

# 603
Момичета, как ви се струва идеята за син диван? в хола Bowtie
Половинката много го хареса, ето как е в действителност. Е, малко по-тъмен изглежда, но то заради осветлението в магазина.
По принцип сме се спрели или на син или на сив диван, в този единствено ме дразни цвета - предпочитам по-тъмно синьо и типа на дамаската - леко е от тези дето като седнеш и всичко се отбелязва.
Но, ако все пак минем на син диван в какъв цвят виждате стените? Също мисля да сложа пердета, 2 реда. И те трябва да са сигурно със син акцент.
Отделно харесах трапезна маса, като ми се струва, че с този диван ще върви.

# 604
Мира, аз харесвам дивана. Масата ми се вижда, че отгоре е сива, ако е така, предлагам тънки бели пердета и втори ред сиви. Стените бели. Според мен синият цвят не трябва да го повтаряш - диванът е достатъчно голям, имаш вече достатъчно голямо синьо "петно".

Много ми харесва и тази комбинация на цветовете с това пепеляво розово, което всъщност е подходящо и за пердета според мен:

Последна редакция: ср, 18 апр 2018, 20:21 от Seti Beti

# 605
  • Русе, България
Разликата между синьото от сайта спрямо това на снимката, е доста голяма, поне на моя монитор. Диванът на снимката го виждам тъмносив. Вие имате представа как е на живо, в крайна сметка синият цвят съвсем не е толкова необичаен и смятам, че би се получило по-добре с него, отколкото със стандартното сиво.
Масата си подхожда, пред дивана ли ще бъде позиционирана?
Съгласна съм със Seti Beti, че един голям син акцент - диванът в случая - е достатъчен. За цвета на стените - пречупено бяло или с много лек сив подтон. Може да има и стена с тъмен цвят, но не син и само ако помещението е по-разчупено. Пердетата - по-неутрални е по-добре. Ако има възможност за тънко прозирно бяло и плътна завеса, която да стои повече прибрана, може завесата да е с някаква линейна/геометрична шарка в син цвят, но трябва да се улучи съвпадащ нюанс. Или пък едноцветна в нещо различно - сиво, пепел от рози, горчица, винено... Но с оглед на масата пък, по-скоро първите два варианта.
Скрит текст:

Тук синьото продължава в килима:

Ето няколко палитри със синьо:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 18 апр 2018, 22:06 от Pyjamka

# 606
На мен много ми харесва дивана. Виждам го с топъл дървесен цвят на пода както е на една от снимките и бели, светло сиви или бежово-сивкави стени. Отива много добре с горчица. Масата според мен трябва да е с плот в тон с пода ако е дървесен или да е чисто бяла.

# 607
Диванът на снимката от брошурата е доста светло син, в действителност не е толкова крещящо синьо, но и от цвета от реалната снимка се различава леко, защото осветлението в магазина беше приглушено.
Показаната маса е с венге плот, иначе в друг магазин видях същата - с бели крака, но по-светъл, дървесен плот, която повече ми хареса, обаче не се разтягаше.
Аз харесах пък този   заради по-класическата визия. Каквото и да изберем искаме визуално да внесем допълнително светлина в стаята, защото не е от най-светлите.

# 608
  • Canada
На мен синият повече ми харесва, сигурно защото и вкъщи диванът е син (Navy blue). пердетата ни са бели, прозрачни. Като цяло цветовете в хола ни са синьо, бяло и червено. И тъмно кафявото на мебелите и натурален цвят под. Стените са бели и една червена останала от предишните собственици, но това лято всичко ще стане бяло. Трапезната ни маса е цвят венге, а столовете са бежови.

Нещо подобно:

# 609
В последните постове често се повтаря модел на холна маса с профили и с дървен/пдч плот. Как се казват? Заинтригуваха ме.
Скрит текст:

# 610
Имам диван, който ми се струва е с дамаска като синия. Много съм доволна. Случвало ми се е децата да разсипят сок и вода и не остават следи след попиване, забърсване. Имах и такъв с дамаска подобна на сивия. Той обаче се лекьосваше много лесно и си оставаше на петна.

Ikea имат стоманена рамка http://www.ikea.bg/dining-room/Dining-Tables/Up-to-4-seats/taren … o-37260/70245042/ на която можеш да купиш дървен плот и да направиш маса като от снимките, но няма да е разтегателна.

# 611
Аз бих заложила на сивия диван, защото синия е готин, но синият цвят ограничава (трябва да подбираш внимателно останалите цветове – килим, завеси, стени, мебели, аксесоари).
А при сивото след 1-2 години можеш да смениш цвета на завесите, стените и да разнообразиш без да е нужно да претапицираш или сменяш дивана.

# 612
Аз бих заложила на сивия диван, защото синия е готин, но синият цвят ограничава (трябва да подбираш внимателно останалите цветове – килим, завеси, стени, мебели, аксесоари).
А при сивото след 1-2 години можеш да смениш цвета на завесите, стените и да разнообразиш без да е нужно да претапицираш или сменяш дивана.
При точно това синьо съм на противоположното на твоето мнение - позволява комбинацията да е със стени в топло жълто, прасковено, бежово, розово... към по-студено пепел от рози, нежно сиво до студено сиво... Съответно всичкото това гарнирано с килим и завеси и възглавнички.
Точно пък този сив ми е супер скучен и "невръзващ" се с мебели в цвят натурално топло дърво... т.е. с това сиво се връзваш много в избора на мебел. Синьото става и с натурални дървесни цветове (и по-светли и по-тъмни) и с избелени, и със състарени...
Скрит текст:
Диванът на снимката от брошурата е доста светло син, в действителност не е толкова крещящо синьо, но и от цвета от реалната снимка се различава леко, защото осветлението в магазина беше приглушено.
Показаната маса е с венге плот, иначе в друг магазин видях същата - с бели крака, но по-светъл, дървесен плот, която повече ми хареса, обаче не се разтягаше.
Аз харесах пък този  
заради по-класическата визия...
Този диван е с "модерна" визия, нищо общо с "класическа" Hands V
Скрит текст:

# 613
  • Варна
Здравейте! Днес или утре трябва да избера пердета за две стаи от новия ни апартамент. Мислих, че ще е лесна задача, но се оказа много труден избор. Не мога да си представя как би изглеждала стаята и за това моля за съвет.
В холът нямам още мебели, поръчан е диван и фотьойли в тъмно сиво моделът е този
http://www.kapriss.com.tr/urun/tr/53_lizbon-2
А това са снимки от стаята, както изглежда сега.

Скрит текст:

А това са мебелите в детската
Скрит текст:
т

Нямам още и килими, но тях ще ги избирам след като се нанесем. Моля за помощ!

# 614
VSD, аз бил сложила цветни, дори шарени пердета в хола/кухнята. Предвид модела на дивана не знам дали нещо на цветя би подхождало, но може да е с геометрични фигури. Ще потърся снимки.
От снимката на детската стая не мога да добия представа за реалните цветове. За момче или момиче, малки, големи? За детската стая е по-лесен изборът Simple Smile
Може ли да ми кажеш тази конфигурация на П-образна кухня с какви размери е? И колко разстояние има оставено между двата успоредни плота? Имам да обзавеждам кухня 4х4м (стаята е предвидена за кухня и маса за хранене) и се чудя дали мога да избегна предвидената Г-образна кухня като я направя П-образна.

Общи условия

Активация на акаунт