ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 227
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Да, записала съм час следващия месец.. Преди това ще пусна пак контрола на витамините. Той каза, че фолат в серум няма нужда да пускам, само Б12, Д и ТСХ. Ще попитам за интралипида, защото и ние сме на опити за естествено..

# 691
Эдр.момичета може ли да ми кажете какво точно эначи повишени beta-2-Glycoprotein и към кои иэследвания спадат,към генетични или имунологични.
След неуспешно ин витро съм и в общите иэследвания  се появи това ,но трябва чак след 12 седмици отново да дам кръв,а ми се иска по рано да е .Благодаря

# 692
  • София
Имунологично е, доколкото виждам е свързано с кръвосъсирването. Най-добре питай доктора, който ти го е назначил.

# 693
  • София
Дели, този Б6 с какво се свързва?
Аз днес изкарах луд късмет - звъннах за час и се оказа, че има един отменен за утре и ще се възползвам за да изкоментираме резултатите.

# 694
  • София
Не знам дали Б6 има отношение към MTHFR или MTRR, ако това питаш. Изследвах го, оказа се нисък (пак референтните са различни от препоръчителните, като при Б12), пия добавка, за да наваксвам.

# 695
  • София
Дели, този Б6 с какво се свързва?
Аз днес изкарах луд късмет - звъннах за час и се оказа, че има един отменен за утре и ще се възползвам за да изкоментираме резултатите.
Лаленце, сподели след това какво ти е казал, моля те! Blush

# 696
  • София
Ето ме Simple Smile
Като цяло почти всичко, което си говорихме с доцента го бях чула вече от Дели или прочела във форума.
В понеделник съм при Калчев за да коментираме дали ще проверяваме тръбите и тогава вливката Октагам или направо да вливаме. Последващите вливки Интралипид са след + тест и последно в 9 г.с. Даде ми ясно да разбера, че с тези ембриотоксини няма как да забременея.
Единственото, което ми каза и не го бях чувала или чела никъде е да мина на по-изчистена козметика, препарати, храна без консерванти и оцветители, да чистя с ръкавици, защото мутацията ми е такава (Хетерозигот по мутантен алел на MTHFR (667).), че съм склонна към натрупване на токсини от всичките тези неща. Логично ми звучи и ще се опитвам да спазвам.

# 697
  • София
А за интралипид не коментирахте ли на всеки 2м след като влееш октагам, ако няма забременяване?

# 698
  • София
Не сме коментирали толкова варианта да няма забременяване Simple Smile
Това, което ми каза той е:
- сега 5 гр. Имуноглобулин
- след + тест за Б - 5 мл. Интралипид
- в 8-9 седмица -  още 5 мл. Интралипид

Ако няма бременност до 12 месеца пак 5 гр. Имуноглобулин. Аз ли не съм разбрала правилно?
Той интралипида е за НК клетките, а Имуноглобулина за ЕТ, нали?

# 699
  • София
Момичета, и аз бях днес на консултация при доц. Русев и си изясних нещата:

1. Интралипидът бори само НК-клетките и вливането му има ефект за 2 месеца;

2. Имуноглобулинът (имуновенин, октагам) бори НК-клетките за 1 месец и ембриотоксините за около 12 м.

3. При наличието на ембриотоксини естественото забременяване било изключено;

4.  Да не приемам други добавки освен фолиева киселина и Б12 в метилирани форми и вит. Д, за да не си засилвам имунитета, а оттам и НК клетките.

5. При мен препоръча 3 вливки - Имуноглобулин преди ЕТ, Интралипид при + тест за бременност и още един Интралипид в 8-9 г.с., през цялото време аспирин протект през ден.

Като ми дойде Ц. на 10 ден ще отида при Калчев на преглед да утчоним този имуноглобулин кога да се влива. Г-жа Лаленце, явно си при Калчев преди мен, ще се радвам да споделиш неговото мнение по въпроса с вливките и момента на правенето им.

Във форума чета и мнения, че имуноглобулинът блокирал ембриотоксините само за 6 месеца, а не за 12 месеца, както казва Русев. Какво ще кажете по този въпрос?

# 700
  • София
Jacky33, ще споделя, разбира се.
Аз не съм засичала такива мнения, че ЕТ се блокират само за 6 месеца, дано се включи някое родило момиче да каже.
Скрит текст:
В колко ти беше часът? Може би сме се засякли Simple Smile

# 701
  • София
В Надежда, доколкото зная, имуноглобулинът го изписват всеки месец. Интралипид за НК клетки изписват Русев и Конова.

Русев изписва вливка за НК клетки въз основа на изследването НК клетъчна активност - най-често интралипида им влияе по-добре от имуноглобулин. Имуноглобулин изписва за ембриотоксини, защото за НК клетки е скъп и краткоефективен. Това за 6-те месеца не съм го чувала досега.

# 702
  • София
Ето ме Simple Smile
Като цяло почти всичко, което си говорихме с доцента го бях чула вече от Дели или прочела във форума.
В понеделник съм при Калчев за да коментираме дали ще проверяваме тръбите и тогава вливката Октагам или направо да вливаме. Последващите вливки Интралипид са след + тест и последно в 9 г.с. Даде ми ясно да разбера, че с тези ембриотоксини няма как да забременея.
Единственото, което ми каза и не го бях чувала или чела никъде е да мина на по-изчистена козметика, препарати, храна без консерванти и оцветители, да чистя с ръкавици, защото мутацията ми е такава (Хетерозигот по мутантен алел на MTHFR (667).), че съм склонна към натрупване на токсини от всичките тези неща. Логично ми звучи и ще се опитвам да спазвам.

Благодаря ти, че сподели! Аз се чух с него по телефона преди време и ми каза същите неща за препаратите и да внимавам с какво се храня. Обаче за ембриотоксините не знам какво да мисля..На мен също ми каза, че Б няма как да се случи с тези ЕТ, а същевременно аз имах БХ .. Значи може би има шанс за Б, но просто не продължава дълго... Аз на прегледа другия месец ще го попитам за вливките, дали на 2 месеца не е по-сигурно да се влива Интралипид. Иначе Калчев онзи ден ми каза след хистерото/ТВЛ да направя вливката Октагам, но аз това си го бях решила така или иначе също.

# 703
  • София
Ох, и аз предполагам, че ще ме насочи към ТВЛ, но кога? Аз мисля да направя вливката така или иначе, защото може пък и да имам проходими тръби.

# 704
  • София
Ами ние с него обсъдихме, че става и хистероскопия с хидротубация за проверка на тръбите.. По-добрия вариант е ТВЛ, ясно е, но и аз не искам да чакам, неизвестно докога. Като чета в групата на клиниката във фейсбук, някои момичета от 6 месеца чакат и не е ясно още колко ще се наложи..Надявам се с хидротубацията също да се види. Аз нямам избор, защото имам и полип и други неща за ремонтиране и за това отлагам вливката, иначе до сега да съм я направила вече... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт