ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 227
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Ами да, в случая е по-добре да не губиш от прозореца, който ти дава вливката.

# 706
  • София
Биби, това което ти е казал Калчев - вливка на октагам след хистеро и ТВЛ ми звучи логично. Обаче с това отлагане на лапарото и при наличие на ембритоксини направо си пропускаш опити за естествено забременяване. Защото полипът не е 100% пречка за забременяване, има и момичета забременли с полип. Май има значение колко голям е и къде е разположен.

Лошото е, че и аз съм в чуденка кога да я правя тази вливка. Най-разумно изглежда след ТВЛ/хистеро и преди ембриотрансфер, нали съм решила вече да правя процедура с Калчев, а и спермограмата в момента не е цвете, но от друга страна, тези процедури могат да се отложат с още месеци, а аз ако не правя нищо за тези ембриотоксини, опити за естествено забременяване тези месеци изглеждат излишни. Направо не знам какво да правя. Друг вариант е да направя вливка сега и след 6 месеца пак, ама хем двоен риск от наливане с кръвен продукт, хем "удоволствието" излиза 1000 лева.

# 707
  • София
Именно, Жаки!!! Аз за това съм толкова нетърпелива и притеснена! Нито е да правим опити, нито да не правим, през това време...Хем си мисля, че и с полипа имаме шанс, хем пък от др страна  не ми се дават и на мен пари на вятъра и да се окаже, че полипа всъщност е пречка и да се изгуби действието на вливката и после пак. Чудя се, ако пак има Б( както миналия месец имаше БХ), какво правим? Четох, че имуноглобулина при бременност трябва да се влива след като се види плодния сак. За интралипида не знам..Тогава какво става, ако сега забременея, а не съм вливала нищо, защото си чакам ТВЛ/хистеро? Ако ги има ЕТ   и има опасност за плода, а аз не трябва да вливам в толкова ранна бременност Имуноглуболина? За това се чудя изобщо дали да правим опити този месец или да се пазим..Sad Много е объркващо положението и именно за това искам по-бързо да минава тази процедура и да вливам Октагама и оттам нататък - Божа работа..

# 708
  • София
Бибиан, махнете полипа първо.

# 709
  • София
Да, и на мен така ми звучи най-логично. Доколкото знам спешните пациенти ги планират за Репробиомед пак при Калчев за ТВЛ. Попитай.

# 710
  • София
Да, Дели, полипа ще махнем! Благодаря на теб, че ме насочи в краен случай към хистероскопия с хидротубация. Преди да предложа на док още, той го даде като идея. Яд ме е за това, че няма да дочакам ТВЛ, а не знам доколко е надеждна и показателна тази хидротубация, тъй като я отричат доста, че показва проходимостта. Но щом Калчев този път предложи хистерото, имам чувството, че и той не е наясно кога ще започнат ТВЛ в клиниката и за да не ни бави...(Видях, че и на друга жена е предложил хистерото, а е чакала за ТВЛ по негова препоръка). Просто ми се искаше да се огледа всичко с ТВЛ и да се отхвърлят всякакви други проблеми, освен тези, за които ще вливам. А от друга страна, е безсмислено да правим опити преди тези вливки, ако ще се стане пак БХ.. За това се шашнах от резултатите при Русев, защото се чувствам с вързани ръце, а ако беше само полипа, щяхме да се действаме и имаше все някакъв шанс и можех и ТВЛ да дочакам.

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 16:34 от bibian@

# 711
  • София
Биби, аз имам две цветни снимки, на които се вижда едно и също - непропусклива лява тръба, и предвид това, че вече се насочваме към инвитро процедура, ще изчакам ТВЛ при всички положения. Ако при теб няма съмнения за проблеми с тръбите, може и хидротубацията да свърши работа.

# 712
  • София
Аз имам ЦС от началото на 2017, правена във Вита, която показваше 1 запушена тръба. След 1г следене от Калчев (стимулация, пункция, трансфери), той беше 90% сигурен, че нямам запушена тръба. Ноември правих хистероскопия с хидротубация при Калчев в Репрото (защото не ми се чакаше повече за ТВЛ), тръбите пропуснаха и двете. Та колко да не е надеждно?!

Ти имаш полип и проблеми в матката, които трябва да се отстранят преди бременност. От друга страна имаш БХ, което означава че поне една тръба пропуска. Не виждам какво има да му мислиш.

# 713
  • София
Аз нямам правена ЦС, а не знам дали по друг начин може да се види нещо и да има съмнение..Едва ли с УЗ може, знам ли.. Но Калчев нещо не ги признава много-много тези ЦС.. Много различни мнения с това, което чета във форума, относно хидротубация и ЦС. Повечето са в полза на ЦС.. Rolling Eyes

Така и аз разсъждавам, че щом има БХ, значи поне една пропусклива тръба имам. Дели, вече не му и мисля.. Вчера ходих да пусна МБ в клиниката и на следващия цикъл се обаждам да уговаряме хистерото или, както каза Калчев - може и да имаш късмета за ТВЛ...Макар да се съмнявам, но а дано имам късмет! Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 16:45 от bibian@

# 714
  • София
Още нещо, което важи и за хидротубация, и за ЦС - когато си без упойка, има опасност да направиш спазъм и проходима тръба да не пропусне. Ако обаче направиш хидротубацията заедно с хистерото, ще е под упойка и реално ще се види дали пропуска или не. Освен това Калчев е много опитен оператор, знае какво да гледа и какво да прави. Щом ти е казал че това е подходящо за теб, сигурно е така. Няма интерес да те лъже.
Успокой се, помисли малко и ще намериш вярното решение за теб. Напиши си на един лист в две колони предимства и недостатъци.

# 715
  • София
Да, аз с това се успокоявам, че Калчев знае какво прави и му имам доверие. Надявам се да се види, каквото трябва и с хидротубацията. Предимствата ще са в полза на ТВЛ, но и аз като теб не искам да чакам..

# 716
Момичета, аз си бях правила ЦС преди 3 години. Беше с пълна упойка. Тръбите пропуснаха и уж всичко беше ОК. Година и половина по-късно се наложи лапаро за отстраняване на кисти. Оказа се че краят на  едната тръба е зверски срастнала за яйчника, всичко беше плътно обвито със плътни сраствания, включително и половината матка, та чак от срастванията не личеше че от вътре има тръба и яйчник. Голямо чистене падна. Според хирурга срастванията са били много по стари от ЦС и беше супер учуден че не се е видяло. След като изчиства срастванията, е вкарал и течност през тръбите за да провери пропускливостта. И двете бяха пропускливи. Аз тъкмо се зарадвах, но коментарът му беше, че и ситото вода пропуска, т.е. е възможно да има сраствания в тръбата, които да не я запушват напълно, и от една страна да пропуска, но от друга да има сериозен риск от много трудно забременяване, и извънматочна бременност. Съветът му беше или на по-късен етап да направя ТВЛ, или при евентуална бременност възможно най-рано да отида да се установи дали се развива в матката , а не в тръбата.
      Имаше случай и на момиче , което с уж напълно запушена тръба на ЦС, при ТВЛ се е оказало че тръбата ѝ е магистрала.
      Та моето мнение е че тези ЦС са вятър работа, и ако имате възможност по-добре да си изчакате ТВЛ, което си е най-сигурно  Peace

# 717
  • София
Моята бременност приключи в 8г.с. вчера плода нямаше сърдечна дейност. Имам 3 вливки интралипид и терапия фракси 0.6+аспирин. Според лекарите не е причината в тромбофилията,  нито в Нк клетките, а по вероятно генетична или хромозомна аномалия. В петък ще ми е кюртажа  (за да мине време от последното фракси) и до тогава трябва да реша искам ли да изследват самия плод. Понеже още не осъзнавам какво точно се е случило, ще съм благодарна на всякакви съвети. Има ли смисъл от това изследване,  би ли могла тази информация да ми помогне при следващи опити и следваща Б?

# 718
Да, ще ти донесе много голяма информация.И аз съм пускала генетично изследване на абортивен материал.
Само предупреди предварително! за да не съсипят пробата. Резултатът - задължително писмен.

# 719
  • София
Хулиганче, съжалявам. Кажи им предварително че искаш изследване на плода.

Ако искаш ела тук: http://www.bg-mamma.com/?topic=1016811.new

Общи условия

Активация на акаунт