ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 240
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • пазарджик
Момичета знаете ли какви изследвания да направя,за да се види дали найстина имам нужда от фраксипарин ,тъй като съм 4/4 g pai,ходила съм при Паскалева според нея от 6г.с. трябва да започна фракси по 0.4 всеки ден.Вече съм 10 г.с.  и съм само на аспирин протект 100 мг.,защото според Персенска нямам нужда толкова рано от фраксипарин.Изследвах плацентарни молекули в 7 сед.според Перси и там резултата е ок,пише само да продължа с прогестерона и контрол в 12 г.с.Незнам какво да правя,сега на 8.12 съм при Чачева на бхс и ще питам и нея,защото на жк съм чак на 14.12.Ако нещо мисля да мина и през Паскалева за съвет.Confused

# 61
Благодаря ви за коментарите момичета! Не съм изследвала нищо друго освен чхг. Докторът, каза че е безсмислено изследването на прогестерон, т.к. той се поставя локално и не влиза такова голямо количество в кръвта.
Наскоро ми откриха, че захарта ми е на горната граница и правих обременяване. Тъй като състоянието ми не е фрапантно ендокриноложката ми смени мета фолиевата с инофолик комби. Специален продукт като за моя случай.
Пролактин никога не съм изследвала.
След трансфер съм на ап 100 мг, 2 X кринон гел и 1 ампула пролутон депо на седмица.
Преди трансфера пих и преднол по 1 на ден, след него ми го спряха.
Иначе си правя хубава лигавица, уж всичко е наред и после бх.
За имунологията мисля да отида при Русев, защото съм в София.

Мисля, че съм коментирала с теб, но не съм сигурна - пусни генетичните за тромбофилия и не пренебрегвай дори нискорисковите мутации. Според мен задължително трябва да направиш и имунологични изследвания при Русев.
Второ задачата на Карликая и ембриолозите в Бахчеджи е да направят добри ембриони, които те и правят, както и да те подготвят за прекрасен трансфер.
Твоята задача е да :
1. Отслабнеш
2. Да минеш на протеинова диета и да забравиш за въглехидратите, защото щом кръвната ти захар е на горна граница, това означава че инсулина ти е висок и вероятно си с инсулинова резистентност
3. Това за прогестерона - не съм съгласна - ако прогестерона ти е нисък - при ЗЕТ ,означава че не се е образувало хубаво жълто тяло, т.е. схемата кринон плюс прулотон депо може да не е добра комбинация за теб и да трябва да минеш всеки ден на инжекции Прогестан - историята познава много такива случаи. Високият прогестерон в кръвта е гаранция за хубаво жълто тяло и развитие на беменността, преди да свърши тази работа самата плацента
4.На мнение съм, че всеки тесен специалист трябва да си дава мнението относно отделните елементи - а именно Русев за имунология, Паскалева за кръвосъсирване, ендокринолог за хормоните и захарта.

Ако всички тези неща вземеш в предвид - нещата ще се случат. Имай предвид, че няма многофункционален лекар, който да покрие всички тези елементи. Това реално е твоя задача.

Успех на следващия трансфер и не пренебрегвай този път тези елементи.  Хващай се в ръце и ще стане.Sparkling Heart

Последна редакция: нд, 03 дек 2017, 11:02 от DundyS

# 62
Дани, при др Чачева ще видите кръвотока как е към бебето на доплер, ако е ок няма да се притесняваш.
 В кръвните изследвания се гледат д-димери, фибриноген, и ако кръвотока е проблемен,ако много се увеличават правиш каквото ти е казала Паскалева.
 Примерно при мен започна едно странно повишаване на кръвното, а картиологът не видя причини, леко се завишиха левкоцити, црп, фибриноген. Направих антиХа и се оказа, че дозата на нмх, която поставям не ми е достатъчна. На доплер се показа начално леко изменение на кръвотока от едната вена към плода, което обещава проблеми в бъдеще - значи и ехографски се показва, че има нужда от по-висока доза нмх.
Като започнах да я  слагам първо се нормализира кръвното.

# 63
DundyS...подкрепям всяка твоя дума!Точно в десетката!

Данито....дъщеря ми е с 5/5 джи по пай и без никакви отклонения по другите фактори и въпреки това има назначена схема с фраксипарин 4 и аспирин протект през ден още след трансфер.Същата схема и при евентуално естествено забременяване.И в двата случая до 12 седмица и после консултация.
Не знам...май всеки лекар си назначава своя терапия!

# 64
АГ-то трябва да може да назначава нмх и ако се налага да коригира дозата.А не да се прави ужасно скъпа консултация с Паскалева, ами жените, които не са от София и са с тежка бременност или плацента превия - как да пътуват.

# 65
Така е Герда...но дъщеря ми имаше закъснение и положителен тест и все си мисля че ако тогава имаше терапия можеше бременоста да се получи.Разбира се причините за биохимична може да са много но у мен остана едно съмнение .

# 66
Бременността преди или след сърце е загубена?
Има мн причини да се загуби една бременност, но ако има мутацията  за мета фолиева и не е приемана няма какво друго да се търси.
 Когато причината за аборт е фолиевата ( тромбофилията) плодният сак не се развива нормално, изостава и идва момен, в който липсва ембрионална структура. Аз имах такъв мисед аборт.

Последна редакция: нд, 03 дек 2017, 19:19 от Анонимен

# 67
Преди сърце.Няколко дни преди да са готови имунологичните ;генетичните и терапията.

# 68
Имунологичните изследвания какво са показвали?
А бременноста инвитро ли е била?
Плоден сак видян ли е?
Като мисед ли е била или с изкървяване (цвета)?
Прогестеронът сигурно не сте се сетили да проверите, но той не е толкова важна причина.

# 69
На всички лекари с изключение при Русев съм ходила. Има.нискорискова мутация и ходих при Паскалева. Направи ми схема и я спазвам. Пия си добавките от ендото и се мъча да отслабна, но тези хормони ми влияят ужасно зле. Подувам се като балон от тях. Следващия трансфер го мисля чак за май така че дано да се поизчистя до тогава.
Минавам на диета и движение и така. Междувременно ще.отида. и при Русев и там ще действаме ако има нужда.

# 70
Имунологични и генетични без проблем.Естествена бременност.Живее в Англия и изобщо не стигна до лекар.
Мисед.
Имунологичните изследвания какво са показвали?
А бременноста инвитро ли е била?
Плоден сак видян ли е?
Като мисед ли е била или с изкървяване (цвета)?
Прогестеронът сигурно не сте се сетили да проверите, но той не е толкова важна причина.

# 71
  • пазарджик
Герда Flowers Hibiscus благодаря ти за обяснението.Значи да разбирам,че на бхс се прави и доплер ?Извинявай обаче не съм запозната как протича изследването .

# 72
Здравейте, момичета! Имам хетерозиготен генотип I/D (ACE),  Val34Leu (F13) и хомозиготен генотип за G/G 66A>G(MTRR). Моля да ми помогнете в тяхното разчитане, защото нищо не разбирам. Бременна съм след инвитро в Надежда в 16 г.с. Имам високи НК, клетки, но ги смъкнахме с вливки на интратект и сега са във норма. Обаче плацентарните молекули ми са извън норма и се налага да пия утрогестан и фраксипарин 0,4. Имам час за доц. Паскалева чак след три седмици и се притеснявам дали няма да ми стане нещо от тези инжекции до тогава. Фраксипарина го започнах преди една седмица. Притеснено ми е, дали да търся мнение на хематолог или да изчакам часа си?

# 73
Мимс, нищо няма да ти стане от инжекциите, ти си на профилактична доза. Изчакай си прегледа при Паскалева, за да видите дали имаш нужда то тях и на каква доза да си.

# 74
Благодаря ти DundyS за бързия отговор. Само още едно питане, нали и на бебчо нищо му няма от тези инжекции, извинявам се ако сте го коментирали, но съм сравнително нова и абсолютно в неведение и още сега ми иде да ревна от притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт