ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 331
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Препоръчително е Фраксипарин да се поставя сутрин. На мен ми казаха, че освен на корема, може да се поставя в ръката и на краката, но там ще е по-болезнено. Аз всеки ден го поставях на различни места на корема. Не вади въздуха от инжекцията и не натискай силно след като изкараш иглата. При мен се появиха бучки само първите 2 дни докато се науча да го поставям правилно. Успех!

# 541
Винаги вечер поставях фраксипарина.
Слагай в паласките. Може и в меките части на ръцете (горе) и в меките части (вътрешната част) на бедрата, ама мен много ме болеше и ръгах само в корема и в паласките.

# 542
Здравейте, момичета!
Бях на преглед при репродуктивен ендокринолог по повод Хашмото и хипотиреоидизъм и тя ме насочи да се изследвам за тромбофилия и да проверя NK клетките. За момента изследвах само клетките и резултата е:

NK клетки %/CD3-CD16/56+      13   %   (8 - 21)
NK клетки абс. брой /CD3-CD16/56+      449   брой клетки    (100 - 321)

T лимфоцити %      78   %   (59 - 85)
T лимфоцити абс. брой      2748   абс. брой   (720 - 2330)

Виждам, че като процент, резултатите са в норма, но абс. брой е завишен. Това означава ли, че има проблем? Ще ги занеса на лекарката като се виждаме др.път, заедно с щитовидните хормони, а това ще бъде някъде края на април ... Нужно ли е да направя конслутация и с др. лекар?
Благодаря ви...

# 543
Момичетата, колко струва долу-горе изследване на нк клетки, и след колко време излизат резултатите?
В Геника правят ли го?
Съвсем скоро правих. Насочиха ме към имунологичната лаборатория на болница Св.Иван Рилски-София. Струваше 60лв. + около 3лв. за вземането на кръв, иначе ги пуснаха към обяд на 09.02 и вечерта на 10.02 вече имах резултат.... Simple Smile

# 544
  • София
Здравейте, момичета!
Бях на преглед при репродуктивен ендокринолог по повод Хашмото и хипотиреоидизъм и тя ме насочи да се изследвам за тромбофилия и да проверя NK клетките. За момента изследвах само клетките и резултата е:

NK клетки %/CD3-CD16/56+      13   %   (8 - 21)
NK клетки абс. брой /CD3-CD16/56+      449   брой клетки    (100 - 321)

T лимфоцити %      78   %   (59 - 85)
T лимфоцити абс. брой      2748   абс. брой   (720 - 2330)

Виждам, че като процент, резултатите са в норма, но абс. брой е завишен. Това означава ли, че има проблем? Ще ги занеса на лекарката като се виждаме др.път, заедно с щитовидните хормони, а това ще бъде някъде края на април ... Нужно ли е да направя конслутация и с др. лекар?
Благодаря ви...

Моите резултати са сходни и са ми назначени вливки интралипид и таблетки дехидрокортизон. Не съм правила все още контрола и не знам как са се повлияли. Когато бях на консултация при проф. Паскалева по повод на тромбофилията,  тя ми погледна Нк клетките и каза, че щом процента е ок, бройката няма чак такова значение. Но все пак тя е хематолог. Ако имаш възможност консултирай се с имунолог

# 545
До коя г.с. вливате последния интралипид?

# 546
  • София
На мен последно вливане 8-9 г.с, а по принцип Русев така го изписва  - преди забременяване, след + тест и последно 8,9 г.с.

# 547
Каква е целта на последната вливка? 8-9 г.с. не са ли се стабилизирали нещата горе долу? Питам, защото и на мен така ми е изписан Интралипида.
Може малко глупав да звучи въпроса ми, но вливам по 10 мг. и се чудя дали две не са достатъчни.

# 548
  • София
Идеята е да се правят вливки докато плацентата започне да функционира пълноценно.

# 549
Ясно, благодаря за разяснението. Hug

# 550

Здравейте момичета!
Ако може някой по-подробно да ми обясни за резултатите,колко зле е положението и какво са ви назначавали.Безпокоя се че трябва да избирам м/у ец.и стимулация.На 15 .02 . ще ходя да си взема заповедта,четох че има ец но не съм наясно дали го хващам или само стимулация,тия изследвания ме притесняват.Чудя се дали би помогнало нещо като промяна в хранене.

# 551
  • София
Смърфче, отиди при Русев на консултация.
Храненето няма отношение към генетични и имунологични проблеми.
Трябва да следиш витамини Б9 и Б12 и да приемаш метилираните им форми, защото не усвояваш синтетичните. Това означава да приемаш Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина, а за Б12 - метилкобаламин.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 08:44 от delisardeli

# 552
Препоръчително е Фраксипарин да се поставя сутрин. На мен ми казаха, че освен на корема, може да се поставя в ръката и на краката, но там ще е по-болезнено. Аз всеки ден го поставях на различни места на корема. Не вади въздуха от инжекцията и не натискай силно след като изкараш иглата. При мен се появиха бучки само първите 2 дни докато се науча да го поставям правилно. Успех!
По време на цялата бременност ли ги поставяше в корема? В последните месеци подходящо ли е в корима?

# 553
За съжаление, аз не достигнах до положителен резултат, но ми бяха казали, че се поставя до 36 г.с., но това пак си зависи от лекаря. Понеже моят лекар е специализирал точно тромбофилия при бременност и аз щях да му се доверя. Не е проблем да се поставят в корема, не оказват влияние на плода ако това те притеснява. Но аз не съм компетентна относно бременост с Фраксипарин. Споделих как аз си ги поставях и нямах синки и не ми се образуваха топчета. 

# 554
  • София
Anichka, ако може да споделиш кой е лекарят , че такива са рядкост( специализирани в тромбофилията)

Общи условия

Активация на акаунт