Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 8

  • 139 788
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 1 408
Нова кулинарна тема, нови кулинарни предложения и изпълнения!
Следя с интерес, готвя и снимам- ще поделя с вас!

ПП: Понеже съм с руса коса все още не мога да си отговоря защо вървят две кулинарни тема във форума  newsm78

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 10:55 от B.U 2

# 16
  • Мнения: 1 265
Нова кулинарна тема, нови кулинарни предложения и изпълнения!
Следя с интерес, готвя и снимам- ще поделя с вас!

ПП: Понеже съм с руса коса все още не мога да си отговоря защо вървят две кулинарни тема във форума  newsm78

АМИИИ...... аз ще ти отговоря. Не е до русата ти коса ?! - а до първа страница на другата тема. Там имаше едни строоооги ограничения (и сега ги има) - но много неща вече "се позволяват" така, под масата дето се казва. Там нямахме право да питаме, да се пошегуваме, пост без снимка - абсурд и т.н. Имаше разправии, скандали, триене на постове.
За това преди две години (на края на януари ще ги направиме) - аз направих тази тема. С помоща на много пишещи тук и с големи переписвания с мама и тати - разбирай администратори, с подкрепата и на модератора Бубанка - отстояхме тази тема.  Тук всеки е добре дошъл, стига да има уважението да изпълнява последното изречение от молбата МИ на първа страница!
И така - вече две години си общуваме без скандали, завист и обидни хапливи забележки.

Ако желаеш - присъедини се.

п.п. - момичета, надявам се да няма коментарии към този пост.

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 12:14 от Tatti

# 17
  • София
  • Мнения: 1 408
Скрит текст:
Нова кулинарна тема, нови кулинарни предложения и изпълнения!
Следя с интерес, готвя и снимам- ще поделя с вас!

ПП: Понеже съм с руса коса все още не мога да си отговоря защо вървят две кулинарни тема във форума  newsm78

АМИИИ...... аз ще ти отговоря. Не е до русата ти коса ?! - а до първа страница на другата тема. Там имаше едни строоооги ограничения (и сега ги има) - но много неща вече "се позволяват" така, под масата дето се казва. Там нямахме право да питаме, да се пошегуваме, пост без снимка - абсурд и т.н. Имаше разправии, скандали, триене на постове.
За това преди две години (на края на януари ще ги направиме) - аз направих тази тема. С помоща на много пишещи тук и с големи переписвания с мама и тати - разбирай администратори, с подкрепата и на модератора Бубанка - отстояхме тази тема.  Тук всеки е добре дошъл, стига да има уважението да изпълнява последното изречение от молбата МИ на първа страница!
И така - вече две години си общуваме без скандали, завист и обидни хапливи забележки.

Ако желаеш - присъедини се.

п.п. - момичета, надявам се да няма коментарии към този пост.

Благодаря за разяснението, Сем  bouquet

# 18
  • Мнения: 403
gordi, може ли рецептата за плодовата торта.

# 19
  • Down Under
  • Мнения: 1 129
gordi, може ли рецептата за плодовата торта.
Разбира се, заповядай Flowers Hibiscus
Скрит текст:
За блата:
4 яйца
1ч.ч (200гр.) захар
1ч.ч (200гр.) прясно мляко
1,5ч.ч (300гр.) брашно
1/2ч.ч олио
Бакпулвер и ванилия
За крема:
1 ч.ч. захар
3-4 с.л. брашно
3 жълтъка
1 ванилия
1 л прясно мляко
бучка масло
Начин на приготвяне:
В купа смесваме жълтъците, захарта, брашното и ванилията с малко прясно мляко, разбъркваме до получаване на хомогенна смес под формата на каша.
Слагаме останалата част от прясното мляко на котлона. Когато заври, прибавяме въпросната смес и бъркаме до получаване на крем с гъста консистенция. По желание, когато кремът е готов прибавяме бучка масло.
Разрязваме блата на две, сиропираме с каквато течност разполагаме и мажем с крема. По желание може и вътре да се добавят плодове, аз лично ги слагам само отгоре.
За украста:
Нареждаме плодовете върху тортата. Приготвяме желе за намазване. На 500мл течност (сок, компот, вода със захар) едно пакетче желатин. Когато започне леко да стяга мажем с четка върху плодовете. Така ги запазваме за дълго свежи върху тортата.

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 16:32 от gordi

# 20
  • София
  • Мнения: 1 832
labrex, как направи кюфтетата със соса?  Много апетитно изглеждат!

# 21
  • Плевен
  • Мнения: 584
Сем, благодаря за новата тема! Blush
Хубаво е да има място, където човек може да сподели и да попита.
От мен една пита със сирене отново:
 

Една бисквитена торта, която докато се сетя да снимам и тя изядена...
Извинете ме, че снимката е направо от тавата:
 

# 22
  • Мнения: 22 867
labrex, как направи кюфтетата със соса?  Много апетитно изглеждат!

verabel, хич не зацепвам за кои кюфтаци със сос ме питаш newsm78, подскажи! Peace Последното от новата темичка са пържоли от тези, дето се приготвят в тенджера под налягане. Предполагам знаеш рецептата: овкусените пържолки се потапят в брашно и се запържват/запечатват за кратко в загрята мазнина, правя го направо в тенджерата. След това, ако са повече, между тях ръся чер пипер, бахар, дафинов лист и нарязани скилидки чесън, ако са като трите снощни - върху тях. Заливам със смес от червено вино+доматено пюре/кетчуп става също/+вода в равни пропорции. За снощните три пържолки една чаша от 250 мл. Затварят се в тенджера под налягане и за 20-ина мин. са готови. Стават за бърза вечеря, а и са вкусни. Peace

AnyHr, идва ми да придърпам чинийката със салатката и наистина да ти изпразня поста! Heart Eyes bouquet
Кифли, торти и пити искам........от всичко искам! Heart Eyes Crazy Heart Eyes bouquet chef bouquet

# 23
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Нямам снимка, пък довечера сме на ресторант с приятелка, извинявайте, но да не ви изпусна. Simple Smile

Сем, благодарско за темата. Simple Smile

# 24
  • Мнения: 7 709
Леща със свински хапки

# 25
  • София
  • Мнения: 15 466
КФС крилца.Тиква.



Скрит текст:

# 26
  • Мнения: 7 279
Вечерята ни е обикновена и почти зимна...

# 27
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Домашни бургери с пържени картофи


# 28
  • Мнения: 22 867


У нас крем супа


и спетзофай.

# 29
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 1 418
labrex, веднага си взимам от тази крем супичка, много вкусно изглежда! И на Тайна от апетитните крилца!

Ние тази вечер мързеливо си направихме мезе за винце за вечеря - мъжката Туна спретна тези "прасенца в одеалце" с готово тесто, а аз направих пикантния пастет от авокадо на пеп-4о. Пепи, поздравления от мъжката Туна, той много го хареса, аз също де, но той по принцип е по-капризния, и от него комплимент е трудна работа да получи човек Yum Опекохме и едно бри в бутер тесто с мармалад от смокини и бадеми:

Общи условия

Активация на акаунт