Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 8

  • 142 273
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
# 121
  • Мнения: 8 887
Merelenda, баничките са страхотни Flowers Hibiscus
От снощи Simple Smile печени свински хапки и салата с кус кус

# 122
  • Мнения: 12 866
Сега видях  на нейната снимка че соса е отделно ooooh! Sad
Не е отделно. Някои вина внасят повече цвят, други не. Имам и с по-гъсто вино и са с тъмен цвят.
Важното е, да сте харесали. Simple Smile
Аз днес правих с бяло вино пак любимите котлети, само че снимки още няма.
Скрит текст:

elle.n, благодаря Purple Heart

# 123
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 101
Погача

# 124
  • DE
  • Мнения: 971
Направо ми иде да гриза монитора-толко вкусотии сте показали, пак аз съм с изчерпана граматика и всеки ден се чудя как и с какво да угодя на едно вечно мрънкало

Руло и чеснови картофки на фурна


# 125
  • Мнения: 8 887
Пиле жулиен + паниран кашкавал
Шоколадов кекс с майонеза


# 126
  • София
  • Мнения: 717
Какъв е този кекс с майонеза?Може ли рецепта ?

# 127
  • Русе
  • Мнения: 12 249
Какъв е този кекс с майонеза?Може ли рецепта ?
  http://www.bg-mamma.com/?topic=464514

# 128
  • София
  • Мнения: 717
Благодаря за рецептата Simple Smile

# 129
  • Мнения: 8 887
Какъв е този кекс с майонеза?Може ли рецепта ?
Заповядай  Simple Smile
https://www.bonapeti.bg/recepti/shokoladov-sladkish-s-mayoneza1447677926/

# 130
  • София
  • Мнения: 3 964
Честит празник на християнското семейство!
Тази вечер се заиграх в кухнята (нали БГ жената трябва да домакиня Simple Smile според статистиката...), спретнах панирани кашкавалени хапки



и сирене във фолио и наденица

# 131
  • София
  • Мнения: 12 245
Виенски хлебчета за сандвичи -  Bruno Albouze






# 132
  • Мнения: 12 866
Марчева, харесаха ли ти?
Правих преди време, но нищо общо нямаха моите със снимката, по която гледах. Хаха Satisfied Изобщо не успях да ги докарам на вид. Рязах с едно бръснарско ножче там, но - ни разрези станаха, ни форма получих, пък на вкус...

Скрит текст:
Открийте разликите Money
http://www.cookwithkushi.com/vienna-bread/
и

Последна редакция: вт, 21 ное 2017, 22:52 от Merelenda

# 133
  • София
  • Мнения: 12 245
Марчева, харесаха ли ти?
Правих преди време, но нищо общо нямаха моите със снимката, по която гледах. Хаха Satisfied Изобщо не успях да ги докарам на вид. .....................
Ще ти кажа всичко, ама ще го скрия, че може и повече да приказвам..
Скрит текст:
Ще ти кажа съвсем честно, удивителни са на вкус.!!  Такова хубаво хлебче не съм правила до момента. Мисля, че успях и на вид да ги докарам. Красиви са! Но и толкова трудност и нерви за нищо до момента не съм хабила и за най-сложната си рецепта така не съм се ядосвала. По едно време смятах да излея тестото в мивката да пусна мелачката и всеки по пътя си.  Mr. Green Скъса ми нервичките. Това тесто е като кейково, хОди и го събирай, а то не ще гадината. Що го мятах из ръцете си, то се лепи като лепило Капчица, стъргах го с шпатулата и отново и отново. Хвърлях го с все сила в масата белким нещо стана, е най-накрая го докарах. Оформих го.  Shocked  Лошото е, защото аз съм мързелива булка, че още  в началото го наместих в онзи миксер и го започнах. Видях и разбрах, че това нещо няма да се събере повече от тесто за кейк, излях го, точно излях го на масата и го започнах, е, няма край.. няма събиране, а когато гледах онзи MasterChef, който го приготвя си казах, че по-лесно от това няма, да ама, не,  имало...  Знаеш вероятно , че аз бутертесто не купувам, работя си го сама, удоволствие ми е, разточвам го 6 пъти и трудност  нямам, а всеки смята, че това е едно от най-трудните неща, да работиш хубаво бутертесто, а аз имам претенцията, че го работя повече от добре,  но това пикливо тесто ми разказа играта.   Mr. Green Разбира се , че го направих и още веднъж ще го направя, но няма да го слагам в миксера, а направо ще го започна на плота, пък да видим, то или аз...гадина  Mr. Green Много са хубави, направо са прекрасни тези хлебчета, меки са като коприна, дъхави на масло, абе, чудни са!  Намазах си едно с масло и му турнах портокалово сладко.... чудесия..
А разрезите в гъст диагонал ги направих лесно, то май само това му беше лесното, имам си едно специално ножче за тази цел, реже всичко . Толкова от мен.
PS и последно, в оригиналната рецепта, когато я свалях  беше казано," не се работи с миксер! - те ще ми кажат на мен, ама ... казаха ми... Mr. Green
Ако имах нерви все още щях да метна и едно свинско ,  за да го напълня, ама нямам сила 6 ч да го готвя. Това ще го пропусна, за теб го оставям  Heart Eyes... .
.

Докарала съм го..

https://www.youtube.com/watch?v=5LUBrnoILFM
..

Последна редакция: ср, 22 ное 2017, 00:11 от marchеva14

# 134
  • Мнения: 12 866
Изгледах клипа. Рецептата не се различава от това, което правих.
На вкус не ми хареса какво получих, пък за визия съвсем. Като тоя пекар ги сгънах и нарязах и аз, но визуално нищо общо с неговите, нито с тези от блога. Реално аз гонех визията. За вкуса, макар и с масло омесени, на мен ми бяха просто хлебни. Някой ден може да пробвам пак. Заради визията, не заради друго. Харесват ми как изглеждат, а и за сандвичи са идеални и ефектни.

Общи условия

Активация на акаунт