Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 8

  • 142 307
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • София
  • Мнения: 12 245
Перфектната сьомга с лимоново масло и сметанов сос - MasterChef J. Mielle





за утре ми трябва един турски бюрек с магданоз , че и него врътнах

# 226
  • Мнения: 22 867

Chrissy, на голяма патерица най-добри пожелания - да сте щастливи винаги заедно! bouquet

Камбанката на Роца да расте здрава, умна и красива и много, много да радва мама и татко! bouquet

У нас супа топчета,


свинщинки с картофи от тавата,


ароматен спомен за лятото, всичко е от градина с изключение на чушката; доматите малко насила зрели на клонка, но са в пъти по-вкусни от магазинните. Heart Eyes




и ребърца на скара.

# 227
  • Мнения: 1 265
Роца - честита годишнина - бъдете здрави и щастливи! На рожденничката - успех и много усмивки. Gift Heart
За рисоварка -та, няма хич да сбъркаш! Аз винаги имам във фризера задушено зеле (вземам една голяма зелка, нарязвам на ситно и задушавам само с вода и малко сол. Пакетирам и замразявам. После си отчупвам, колкото ми е нужно). За зимата имам и нарязани чушки. Така че подготовката става за не-повече от 10-ина минути. Винаги правя по 4 мерни чашки; при мен излизат 2 големи подноса. Останалото прибирам в кутия и понеже е с масло, при повторно загряване, ориза въобще не стои слепен. А за още един необходим уред - винаги ще намериш място.
Лабрекс - супичка и ребърца - това за мен.
Марчева - правиш ли сьомга и с аспержи? (ммм....обожавам Я така). Вчера си купит цяяяло кило пушена (от Коледните промоции) - нека ми е зле Nerd
elle.n - десерта ми, днес ще е от теб:hibiscus:

Днес направих едно "руло Стефани" и пържени кюфтета, че остана кайма. Гарнитурата - неизменният ориз (на сина ми гледам очите му са започнали да се издължават Satisfied); картофено пюре със сос "Грейв", таратор и  салата.





# 228
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Ellen, питата ти изглежда много апетитно, много обичам боровинки. Simple Smile

Лабрекс
, мила, благодаря ти за пожеланията.  Hug Откога ми се яде супа топчета, но нямам идея как се готви такова нещо. Ще си поръчам на мама за Коледа. Simple Smile Whistling

Марчева, много красиво, сигурна съм, че и вкусно! Лимоновото масло масло с лимонова трева ли е?

Сем, как се прави сос Грейви? Или какво представлява? Аз си мислех, че е соса от месото посгъстен и с добавено малко масълце, най-общо казано, но твоят не изглежда да е такъв, а нещо по-вкусно. Simple Smile

Вчера ядохме малко несъчетаемо звучащи неща, но за гладни хора, всичкото ядене е ядене.  Laughing

И да не решите, че всеки ден подреждам някакви маси, щракнах снимка в движение.
Пролетни рулца в оризова хартия.
Пълнеж: моркови, соеви кълнове мариновани, бамбук маринован, мини скаридки, кашу, свеж кориандър - много трудно се намира при нас, много рядко го има, и готов сладко кисел сос.



И преди съм правила, но сега имах възможността професионален готвач да ми покаже той как ги завива, оказа, че не е нищо по-различно от моето навиване.

Несъчетаемото бяха дробчета с гъби и лук за основно след това предястие Laughing, но не ги снимах.

# 229
  • Мнения: 970
Тайна много апетитно изглеждат, може ли рецептата?

# 230
  • София
  • Мнения: 12 245
[b
Марчева - правиш ли сьомга и с аспержи? (ммм....обожавам Я така). Вчера си купит цяяяло кило пушена (от Коледните промоции) - нека ми е зле Nerd
elle.n - десерта ми, днес ще е от теб:hibiscus:
......................
М..да и с аспержи, въпреки че не са ми много любими и въпреки че цената при нас за една малка връзка е 12 лв. Да си гледат работата.

chrissy, турнах и малко лим. трева за аромат, но само две стръкчета, това е достатъчно.
Ние с Марчев не сме много по рибите, освен когато сме в Гърция, там се яде на поразия, но тук, у нас предпочитаме да я  избягваме. Имаме си своите си съображения, освен това аз изобщо не съм майстор на рибата, не умея да я приготвям, освен сьомгата.

Момичета ,  много сте добри, коя от коя, само си окрадвам  Simple Smile  Wink по рецепта от вас и си записвам.
Лошото е,  че скоро няма да мога да пускам снимки, не харесах новата визия , не я харесах дотолкова че не искам и да я разгадавам как се прави. 

# 231
  • София
  • Мнения: 15 846
Тайна много апетитно изглеждат, може ли рецептата?
За кюфтенцата ли питаш? Обикновени пържени кюфтенца са, кръгли и по-малки от нормални пържени кюфтета.Залях със сос бешамел, направен от масло, мъничко олио, две лъжици брашно, запържено в маслото и малко повече от половин литър мляко и мъничко сол и черен пипер.Правя го по-рядък, за да мога да залея кюфтенцата и да могат да поврят в него. Наръсвам и с настърган кашкавал.Аз сложих и две скилидки счукан чесън в соса.

# 232
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Марчева, извинявай, ако досаждам, но лимонената трева може ли да се съхранява? Те са едни стръкове, поне при нас, но сигурно ще  се развали след някой и друг ден, пък рядко се ползва...
Иначе, ползвай си старата версия, много хора сме така. Simple Smile

# 233
  • София
  • Мнения: 12 245
Марчева, извинявай, ако досаждам, но лимонената трева може ли да се съхранява? Те са едни стръкове, поне при нас, но сигурно ще  се развали след някой и друг ден, пък рядко се ползва...
Иначе, ползвай си старата версия, много хора сме така. Simple Smile
Няма за какво да се извиняваш бре, жена, всичко си е точно,   Simple Smile нали трябва да се питаме, лим. трева я съхранявам в хладилник, колко - толкова и си купувам нова когато ми трябва. Така си съхранявам и свежата мента, като ги покривам/завивам в дом. хартия която е напръсквам с вода, нека винаги хартията да е влажна, за дълго време така остават свежи.
Новата версия... ми... не виждам снимките и трябва да въртя и да влизам в новата, после обратно в старата и те така...неудобна ми е, не ми харесва, гола ми стои, нещо търся и не го намирам, излизат ми разни досадни теми , които изобщо не ме интересуват,  не желая и да се науча как се качват снимки, опитах - не става и до там,   но това е друга тема.. Sick

# 234
  • София-Младост
  • Мнения: 24 094
Марчева, на новата версия снимките се качват изключително по-лесно от на старата. В старата трябваше да си ги качил някъде и да споделиш линк. А сега имаш си папка в РС-то "манджи" и от там само прикачваш. С тази нова версия се спогодих изключително лесно.
От мен съботните добруджанки...както не бях яла нищо въглехидратно така им се нахвърлих...

# 235
  • Мнения: 12 866
Аз отдавна минах на новата версия. Месеци, за да свикна.
Качвам от нея, като намалявам предварително размера на снимките доста.
Преди това качвах по-големи и излизаха нормално, но от скоро ако кача по-голяма я разпъва и не изглежда добре. Явно е имало някакви промени, затова сега ги намалявам повече и излизат нормално.
По-лесно ми е директно да кача тук, отколкото първо в сайт и после да споделям. Не всичко, което готвя, качвам в сайтове и определено е по-удобно да споделя директно тук.

Добруджанките са супер!

# 236
  • Мнения: 2 757
Меденки .

# 237
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 878
Ето ме и мен Grinning

Наскоро Марчева ме подсети за чили кон карне и спретнах с еленско, и без това се чудех какво да го правя:



И домашни наденички на мъжката Туна със задушени картофи и салата от зеле:



Марчева, нали не обичаш риба, подай сьомгата насам, ще те отърва от нея Grinning
labrex, свинщинките изглеждат много вкуснички!

# 238
  • Мнения: 1 265
Привет, и аз искам добружанки. Няма да откажа и от наденички, а тези апетитни меденки ....ОХ!
момичета, както е известно аз с това чудо - компютъра не се погаждам. Особено с разните му сайтове за качване на снимки. С новата версия, както и вие казвате е мнооого по-удобно. НО.....какво забелязах аз още в началото? Не става да пишеш отговора на старата версия, а да искаш да качиш снимка през новата Satisfied Аз понеже "съм мноУ Омна" така исках отначало. След консултация с Админите - се получи.
Марчева, а и за други, които все още не знаят - ИМА опция да се изключат всички НЕЖЕЛАНИ теми за следене.
Скрит текст:
Когато се появят такива теми, не ги отваряйте. Преминете в менюто, и там в раздела "нови отговори като отворите - ще излязат всички теми с нови отговори. Остава с мишката просто да провлачите по темата - самата лента в дясно и там има "едно кошче"!!!! Цъкате на него и ХОП......темата вече няма да ви излиза!!!!!  Обяснението, к получих от Админите и се отървах от доста боклук!!! Пиша това, за да не си разваляме хубавата тема, пък и е възможно да помогна на някого.

Криси - сос "Грейви" у нас в Норге го има в готов сух вид! Добавям студена вода, малко масло и варя за 4 мин. Такива ми ти работи. (при много голямо желание - изпращам колетче Smirk)

в "наше село" - салата от броколи


кашкавал на фурна по рецепта на АлаБала - за което за пореден път благодаря


пълнени шницели с гарнитура

# 239
  • София
  • Мнения: 12 245
Марчева, нали не обичаш риба, подай сьомгата насам, ще те отърва от нея Grinning
........................................
Не, този път не си я давам, хареса ми, вкусна беше и може и да повторя с някой друг модел. Тези дни си свалих още една рецепта и ще я врътна и нея, може да те поканя + чаша бяло сухо ароматно вино  Wink  италианЦко, фръц...Ела, моля ти се, `щото у дома когато си сипя случайно чаша вино ме гледат лошо .... мда. Нали са всички трезвеници. Чакам да дойде Коледа за да ударя една чаша вино, от миналата Коледа това ще ми е втората чаша. За сметка на това пък им пуша тутун на главите и ги дразня с дим.  Mr. Green

Добруджанките са супер!!
Лабрекс може ли да ме осинови?? Тайна, също... мда.  Няма да им преча с нищо, само малко ще почистя, щото аз съм по чистенето и повече няма да досаждам. На бързо ще им врътна по едни прозорци, може и малко от пердетата да захвана, ще погладя прането... и  ще ям.  Wink

От мен за тази вечер, `щото дойдоха едни гладници и трябваше да ги нахраня.
На Merelenda разкошните котлети с бяло вино, мащерка и къри Благодаря, Merelenda

 с гарнитура от печурки соте , глазирани моркови и онези магически картофи на фурна от J. Mielle




за десерт поднесох фантастичния френски крем-карамел


Уморих се жестоко, това беше страшно бързо приготвено, бях като една ракета.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт