Тренировки в домашни условия - 90

• 71 590
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Нали мускулната треска е резултат от тези микроразкъсвания за които Агент говори т.е. ако имаш МТ имаш и задържане на вода
Tочно! Но повечето хора мислят, че в момента в който мине МТ се оттича и водата (или поне аз съм останала с впечатлението, че така мислят Simple Smile
Госпожице, няма за какво - всички сме минали по този път Simple Smile Дерзай, и помни, че доброто възстановяване е  толкова важно и колкото доброто трениране!

Sprinкles, да, мисля да го следвам с малко мои си модификации. Това, което ще "открадна" е разбира се кал. прием (стандартното за мен 1200-1500); разпределението на храната около тренировката и най-вече простите захари (плодовете) непосредствено след тренировка; сложните въглехидрати преди тренировка и след нея, но желателно в първата половина на деня (дори ако се налага да ставам по-рано); протеинът равномерно разхвърлян през деня... пък вечер със сериалите ще си оставям моето мързеливо кардио. Има и рецепти, мога да опитам да се изкуша от нещо различно. Но няма да меря с контейнери, а на кантар! Аз съм човек мързелив и все гледам да оптимизирам работата - отказвам да мия тези контейнерчета всеки ден! Виж, да си поиграя  да премеря и да видя по колко грама са и стандартните порции от различните хранителни групи ще го направя.

Кой питаше кога тренирам - винаги, когато успея да избягам към мазето си! Често е след каот заспят децата...
Скрит текст:

... мразя кардио, мразя - това е днешното 80ДО Кардио Кор:

[/img]

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 22:55 от Agent Provocateur

# 616
Ох, само като погледна кардиограмата и ми става ясно, че е било падни/стани.
Иначе нямам илюзии, че днешната ми вечерна салата, в която не само имаше близо 80 грама маруля, но и към 100 грама гъби и лук, може да се побере в някое от контейнерчета на Оутъм, но почвам да се чудя дали и пуешкото филе/105 грама/ би се напъхало в червената съдинка.
Отивам да правя тренировките на доктор Джош. За днес са планирани бицепс, трицепс, рамена и крака.
П.П. Спринкълс, днес в No excuses групата имаше пространно изложение за митовете за храненето, които трябва да забравим. Мит №7"Трябва да се яде преди и след тренировка". Авторката твърдеше, че преди или след е достатъчно, като цитираше това изследване jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/1550-2783-10-5
п.п. Тили, а каква ти беше тренировката с пудовка?

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 00:36 от zvezdi4ka14

# 617
  • София
Да разбирам ли , че основия принцип на 80 DO е въглехидрати на закуска , а на обяд и вечеря протеин.Интересно ми е какви за съветите за вечеря.При калории 1200-1300 ще се отслабва , но какво ще стане с мускулите.

# 618
Агент, и аз имам някакви подобни идеи, да видим ... засега още проучвам и се опитвам да следвам основние идеи.

Аiramber, калориите са според това колко са сегашните ти килограми и какви са целите ти. Относно яденето, основната идея е да имаш 4-5 часов блок около програмата. Зареждане 60-90 минути преди програмата (зеленчук, белтък, въглехидрат § ядки); опция за pre-work supplement; опция за workout supplement; програма, 30 минути след нея плод + Beachbody recovery; 1-2 часа след програмата ядене (зеленчук, белтък, въглехидрат § ядки). Останалите "кутийки" ги ядеш всеки 2-3 часа.  Разгледай документите ако ти е интересно.

Звезди, съгласна съм до известна степен. Както сме обсъждали всичко е толко специфично до човек, цели, интензивност на тренировките, т.н. За хора, които се занимават с това професионално, си е чиста наука -
кога, какво и по колко да ядат. Аз чак такива амбиции нямам. Просто съм решила да следвам хранителния план доколкото мога и да видя дали това ще даде промени. Като цяло от години си тренирам по един и същи начин, храня се по един и същи начин, и големи промени нямам. Не се оплаквам, и така се харесвам (хаха), но просто искам да променя нещо и да видя какъв ефект ще има. Все пак идва лято, замислила съм ходене до БГ, току-виж случайно срещна някое старо гадже (хаха), след това и море ми предстои, трябва малко по-сериозно да се заема със себе си  Simple Smile

Втори отчет за деня - ходих с ММ до фитнес залата за морална подкрепа - докато той тичаше на пътеката, аз направих малко елиптикъл, малко колело и малко степър.

# 619
  • Козлодуй
Agent Provocateur, завидях за кътчето ти за тренировки и аз съм си създала условия ама ми се иска такова кътче като твоето - страхотно е Simple Smile

# 620
За днес това https://fitnesinstruktor.com/rumfit-11-polina/ Дана,  след Руми всичко ми се вижда почивка Simple Smile
Чета Агент и си мисля, че изобщо, ама хич не пия вода. Трудно се справям с бутилка от половин литър за цял работен ден. Трябва да съм яла нещо солено, за да се сетя за вода. А и ужасно ме дразни честото ходене до тоалетна. Периодично решавам, че почва нов етап, в който ще пия много вода и като видя колко пъти дневно трябва да посещавам онова място, се отказвам.
Започнах да разглеждам тренировките от 80 DO, ама като мернах петдесет и кусур минути и се отказах.

# 621
  • София
 И аз да се включа към следващите 80 DO. Честно казано при 60 мин тренировка пада голямо разтакаване и лесно същата работа може да се свърши за 40 мин, но да кажем, че като начало на програмата карат по-лежерно. Първите два дни допълвах с кардио на Джилиан, за да се поизпотя. Днес кардио деня на 80 DO беше ок.

Аз също спазвам храненето по-скоро като принципи, отколкото като контейнери, меря на кантарче и записвам в myfitnesspal като целя 40 - 40 - 20. Пиша от 10 дена и целя 1650 калории на ден. Аз съм 165см, 50 кг ( вече Simple Smile ) и ми се пада да ям по план А, но 1500 калории са ми малко. С 1650 калории пак имам по около 250 калории дефицит ( според това, което мери fitbit) и приемам, че това ми е ок.

В отговор на един от въпросите по-горе това е план А, която показва кои храни при кое хранене се препоръчват.

Преди тренировка: протеин, зеленчук, въглехидрат, лъжица зехтин ( или друго масло)
ТРЕНИРОВКА
След тренировка (30 мин): плод
След тренировка ( 60 мин): протеин, зеленчук, въглехидрат, лъжица зехтин ( или друго масло)
Хранене 1: протейн, плод, лъжица зехтин
Хранене 2: зеленчук, сирене ( син контейнер)
Хранене 3: протейн, зеленчук, семена (оранжев контейнер)

# 622
Търсих назад, но не открих...някъде има ли книжка с плана н 80DO? Нямам намерение да спазвам режим, но ще ми е интересно да прочета. Grinning
Агент, много ми хареса влогърката. В началото даже се припознах в ендоморфен тип. По това, че имам забавен метаболизъм, качвам бързо, но в същото време бързо мога да постигна някакъв релеф. Все пак съм си чист мезоморф. 😁.
Мечтая си за същия кът, но уви засега се помещавам в детската стая 😂. Предполагам след година-две малкият ще ме изгони...
Вчера пак не успях да направя тренировката по план, затова замених с Yoga fix. Сега отивам да правя Upper fix + Cardio fix. Мисля след това да започна екстрийм. Прегледах първите тренировки от 80DO. Допаднаха ми, но едва ли ще намеря време за тях...

# 623
  • 1st floor
Тази сутрин пак се успах подобаващо, направо не знам какво ми става. Винаги съм ставала преди шест без аларма. Но през нощта ме налегна някаква пробождаща болка точно под ухото, няма подуто, зачервено, нищо. Просто от време на време все едно ми забиват игла. Пих аулин, защото не можах да заспя. И преди ми се е случвало, но за кратко и в по-лек вариант. Четох, че там има някакви слюнчени жлези. Но възпалението им върви със зачервяване и подуване, такова нямам.

Все по-обсебена съм от 80ДО. Joy Май ще взема да пробвам още другата седмица. Много ми е един час, направо на ръба на възможностите сутрин. Но ще се пробвам, ако не, ще местя вечер или и аз не знам...

След малко ще метна поредната тренировка от Гама. Изобщо не следя  календара, а пускам ТВ-то и си избирам на момента коя ми се прави. Просто ги изреждам всичките като брой за седмицата +1 повтарям.

# 624
Аз ако увелича приема на вода, само в първите дни ми е дискомфортно, после всичко се регулира. Зимата обаче е абсудр да стигна количествата от лятото, но пък пия доста чай. Знам, че не е същото, но все пак е нещо. Тренирам силово сутрин на гладно, като дори и няколко часа след това нямам апетит. Възможно най-лошия вариант, защото огладнявам и се храня късно. Няколко пъти за по няколко месеца съм се опитвала да си обърна режима и резултата е плачевен. Освен, че се чувствам ужасно, качвам бързо килограми.

Днес получих всички плюсове и минуси на тренирането в зала. И аз съм недоспала и ако не бях се замъкнала, просто нямаше шанс да се надигна изобщо. Там поне ми стъпват на врата и няма не искам. От друга страна обаче, тренировката беше много тежка и не ми достави такова удоволствие, каквото е по принцип. Цялата беше с бърпита, боксес, лицеви, напади, клекове, големи серии само за крака, само за корем, за ръце, без абсолютно никакви паузи. Направо на кашкавал си усещам всичко. Но пък после останах за половин час аеробика, което вкара нещата малко в ред. Довечера съм и на тенис, ако не завали както се кани.

# 625
Тили да си жива и здрава, че каза за тази Yin Yoga. Днес правих тази Yin Yoga Fusion ♥ Best Yoga For Flexibility и много ми хареса наистина се раздвижих и разтегнах идеално. Мацката може да се пооблече малко, ама нали гледания трябва да има видеото  Laughing Много искам да поряботя върху flexibility, но за целта, както и за всичко останало в моята глава ми трябва график. Заради това избрах Ейдриан, но си права, че в тези видеа много говори и почти не се движи и е 30 мин. следене на дишането. Не, че е лошо, но аз търся друго.

Агент също благодаря за споделената информация. Аз вече виждам промяна в себе си и това много ме радва, но да видим и за напред. Интересно ми е да следя тялото си и да го опознавам. Ти с тези 1200-1300 калории на ден нямаш ли дни, в които изяждаш света? Възхищавам ти се! Аз дори и да си наложа тая рестрикция като знам, че имам чийт ден или диетата е свършила и съм трите прасенца.

За днес отчитам йогата, която споменах по- горе и кардио със собствено тегло от фб- ден 21. Уикенда ще ходим в Брюксел, за това ще си разпределя съботните тренировки (2 кратки - за горна и долна част) съответно утре и в петък, а уикенда ще почивам( и вероятно ще вървя).

# 626
  • Бургас
Здравейте Flowers Tulip
И аз да благодаря на Агента за задълбочената информация, която винаги ни предлага Simple Smile
Аз иначе си продължавам Дупеманията, много ми допада.
80DO , въпреки че съм голяма фенка на Autumn, няма да я правя засега, не мога да се вместя времево сутрин преди работа.
Ще пробвам йогата, предложена от Тили Yin Yoga Fusion ♥ Best Yoga For Flexibility , определено имам нужда от разтягане.
Бихте ли ми препоръчали стречинг видеа за по-напреднали, като за бивша гимнастичка ?
Хубав ден на всички!

# 627
  • Козлодуй

Бихте ли ми препоръчали стречинг видеа за по-напреднали, като за бивша гимнастичка ?

Изтеглих тази програма от първия пост: PiYo Workout смятам да я правя след като завърша моята Simple Smile

# 628
Момичета, радвам се, че са ви допаднали видеата на двамата младежи от Бохо- то.  Hug
На мен много ми харесва какво предлагат, не само Yin- а.  Peace Имат и много хубави видеа за йога, пилатес, медитация, а от платените им програми /аз хванах едно намаление покрай НГ/ някои неща за мен са направоооо на "уау" ниво /йога и пилатес/. Мацката е бивша състезателка по худ. гимнастика и дори тя вижда зор.  Simple Smile
Yin последните седмици правя точно от платените, разкостват ме отвсякъде- и от зор, и от кеф.  Laughing

# 629
Отчитам 19-та тренировка на ФБ и вече официално съм сигурна, че не харесвам (меко казано HIIT тренировките). Ще изкарам плана до край, но много ще се замисля, дали следващото ще е пак на ФБ. Оглеждам се за предположения, гледам много коментирате LO...

Общи условия

Активация на акаунт