Коледа 2017

• 139 289
  • 956
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Пейч, много благодаря за бързото отзоваване😉
Марчева, какво какао да използвам??? Натурално или от подсладеното?? Още днес ще ги спретна с шилото😉
Джени - в KIWI  има натурално какао с висок процент. В момента е 39.80 крони пакета.
Джени, извинявай дадох глупав съвет за покупка на какаото, ти не си в Б-я...., но sem ти е казала каквото трябваше.
sem, ще правиш ли шотланд. маслени б-ти? Аз ги направих, много са хубави.

# 556
Мини щолените на Лабрекс имат ли подобен вкус като на обикновения щолен?

# 557
  • София
Мини щолените на Лабрекс имат ли подобен вкус като на обикновения щолен?
Не, не съвсем, по различни  са, но са много хубава бисквита. Добавих им още аромати, канела и джинджифил.

# 558
  • София
Пейч, много благодаря за бързото отзоваване😉
Марчева, какво какао да използвам??? Натурално или от подсладеното?? Още днес ще ги спретна с шилото😉
Джени - в KIWI  има натурално какао с висок процент. В момента е 39.80 крони пакета.
Джени, извинявай дадох глупав съвет за покупка на какаото, ти не си в Б-я...., но sem ти е казала каквото трябваше.
sem, ще правиш ли шотланд. маслени б-ти? Аз ги направих, много са хубави.
Не че съм sem, но да си кажа Simple Smile Аз ги правих преди няколко години. Рецептата взех от една книжка. На вкус станаха супер, обаче се разляха и станаха като една. Дали може да е от маслото? Уж винаги купувам хубаво. Сега ако ги правя, бих ги оставила за 5мин на студено преди печене.

# 559
  • в полите на Балкана
Аз съм готова с меденките, двойно шоколадови кексчета напукани сладки, маслени гъбки и едни бисквити с парчета шоколад. Направих и няколко пакета,които утре мисля да изпратя.

# 560
  • София
[.....................sem, ще правиш ли шотланд. маслени б-ти? Аз ги направих, много са хубави.
Не че съм sem, но да си кажа Simple Smile Аз ги правих преди няколко години. Рецептата взех от една книжка. На вкус станаха супер, обаче се разляха и станаха като една. Дали може да е от маслото? Уж винаги купувам хубаво. Сега ако ги правя, бих ги оставила за 5мин на студено преди печене.
[/quote]
Показах ги, не  се разляха , а останаха в хубава форма. Само формичката е малко по-голяма от колкото трябва, но друга не успях да си намеря, а и тази си я влачих от чужбина.  Трябва да са много студени, ледено тесто,  това е условието и също фурната.
Напуканите сладки са готови, но са по рецепта на Ана Олсън. Те нямат брашно и е много интересно тестото, толкова е тежко че щях да изкривя лъжицата, докато ги разбърквах. Ще ги покажа, ама по-късно , че са все още горещи .
Започвам линцер сладките.

# 561
  • У дома
И аз чакам шилото да заспи и ще врътна твойте сладки с печати и домашни бонбони😉 ако не укъснея може и арменските. Тази седмица ще раздадем 4 кутии и венец за детската....

# 562
  • София
А то проблемът си е в мен, не в рецептата. Аз просто споделих печалния си опит. От тогава не съм ги правила, но може да се престраша пак.
Щях да ви пиша, че в новата брошура на Кауфланд видях едно като печат с различни накрайници-щампи. Никога не съм използвала и не съм го виждала на живо.
Аз сега приключих меденките и съм направила тестото за рохлички. Тази година мисля да пропусна двойно-напуканите шок сладки за сметка на два-три нови вида по рецепти на Марчева Simple Smile Утре съм планирала линцерите и после ги започвам.

# 563
  • Плевен
Аз днес си купих печатите от Кауфланд, пет вида са вътре, тестото отлежава в хладилника и ако станат ще се похваля.

# 564
  • София
Готова съм: Коледно-канело Сабле - joyofbaking

Шоколадови бисквити  - Ана Олсън. Силно шоколадови без никакво брашно, няма и масло, само шоколад и още нещо, но то е малко. Мисля, че никой до момента не ги е правил, това не са онези напукани сладки, други са.

# 565
Марчева - имам строго нареждане - само салам торта и тортата с шоколадов мус. Нали минах на режимно хранене и.....само сина ми ще яде. Ако направя баклава, май сама ще я ям; и още отсега се чудя дали ще може част от нея да се замрази сиропирана?! Гараша и тя отпада май?!

# 566
  • Балчик
Не, замрази несиропирана. И след размразяване сиропирай.

Аз до тук съм готова с :

шприцовани елхички
локумки
медени орехчета
медена композиция
меденки с роял айсинг
Орехови кошнички
Ванилени кравайчета

# 567
  • София
В какво опаковате сладките си за подарък? В кутии, в целофанови торбички ...? И откъде ги купувате? Аз купих няколко метални кутии от магазините за 1 лев, но те са доста скъпи - около 5 лв за средна кутия.

# 568
Моят кухненски ремонт приключи и се развихрих....    Laughing   До тук:
какаови полумесеци
какаови вафлички (всъщност са бисквитки, не знам защо така се казват)
ирландски меденки
виенски орехови коледни бисквитки
коледен кейк с много сушени плодове и ядки (подобен на АКК, но не се полива)
Днес:
рохлички (по поръчка на сина, иска 2 дози    Mr. Green   , а мислех да ги пропусна)
обикновени маслени, но в коледна силиконова форма(от Лидл, миналата година)
Ще има още за Коледа:баклава с какао, Коледно пънче.
Мисля, че е предостатъчно....?!    Joy
Обикновено за Нова година правя още една тава баклава и торта.

# 569
  • У дома
Бибиа, виж в Икеа, миналата година имаха много хубави картонени кутии, цена не мога да кажа, и незнам в БГ варианта дали всъщност има такъв асортимент. Аз принципно опаковам така: сладки в кутии, бонбони в големи стъклени буркани, кекс/тази година ще е коледен венец(изглежда много представително и тематично) ще е в целуфан Simple Smile
Довечера ще снимам и аз какво сътворих снощи, два вида бонбони и омесих тестото за сладките с печати от Марчева Hug Оказа се че имам печати на снежинки и на Мики Маус и сие hahaha Joy
Сем, bouquet

Общи условия

Активация на акаунт