Коледа 2017

• 139 173
  • 956
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря marcheva. Хм, тази рецепта е различна от моята...Но има изгледи пак да не ми се получи, та май ще ги зарежа тия. Видяха ми се лесни, правя подобни с вино и мас, но викам айде нещо различно да пробвам, но не се получи. Та ще залагам на изпитани неща май, че и без друго нямам време.

# 181
  • У дома
Сладурки-кулинарки, на диета съм, но ви хвърлям по някой поглед. Марчевааааа.....ще ме огръглиш с рецептите си, само като ги гледам Heart Eyes ......................е, сега приказки, нали знаеш похапваш само по една от всеки вид и .. край! СТОП!КРАЙ! НЯМА ПОВЕЧЕ, ако можеш.... Hug
Аз съм пишман сладкарка и ми се получават: рохличките, меденките и бисквитките, давай смело Peace
Ако и на това ми казваш "пишман сладкар...." си повече от добре. Simple Smile  Hug

Без една мога..ама като видя кутията😍😍😍дали мога само с една...пустата ми лакомия😂
Ще пробвам почивните дни тези с кокоса и настъргания марципан(хич да не го обичам, но ще дам шанс), ако станат ще споделя..някакви макарони и тях са ги кръстили, та с името ме грабнаха😂

# 182
Здравейте дами, имам нужда от помощ. Аз съм скарана като цяло с кухнята и готвенето, но тази година ми е дошла муза и искам да направя или поне да опитам да направя нещо за Коледа, но си нямам капка идея как и какво. Не харесвам марципан, затова искам да е шоколадово или маслено. Нямам претенции дали да са бисквити или меденки или каквото и да е. Моля да ми кажете някоя максимално лесна и бърза рецепта подходяща за начинаеща ентусиастка Grinning Благодаря!

Всяка година приготвям тези сладки, а когато детето беше в училище и по няколко дози. Бързи и многооо вкусни.
Маслени бисквитки с шоколад
http://pep-4o.blogspot.bg/2014/08/blog-post_22.html
Напукани Шоколадови Бисквити
http://www.mycookingbookblog.com/napukani-shokoladovi-biskviti/
Шоколадови сладки с фъстъчено масло
http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/
пурички със сладко или локум
http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2013/01/blog-post_4212.html

Мисля, че няма да имаш затруднение.  УСПЕХ ! Flowers Hibiscus

# 183
  • София
Здравейте, в Икеа продават тесто за джинджифилови сладки. Някой пробвал ли го е?  newsm78

# 184
Здравейте, в Икеа продават тесто за джинджифилови сладки. Някой пробвал ли го е?  newsm78
Почерпиха ме с тези джинджифилови бисквитки, много са вкусни и лесни, миришат на масло, освен това могат да се украсят превъзходно.....някак си на мен не ми се взимат готови теста, макар че от Икея до сега лошо нещо не съм купувала! Heart Eyes
http://www.supichka.com/%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0% … D0%B8%D1%82%D0%B8

# 185
  • София
Списъкът с коледните сладки е готов  Simple Smile:
1. Рохлички на Наталина
2. Капучинови звезди
3. Кучидати на Йоана
4. Линцери на Наталина
5. Джинджифилови сладки
6. Меденки на Джемма - слепени с мармалад от сливи
7. Бадемови сладки
8. Щолен сладки
9. Локумки на Джемма
10. Криво рае на Йоли
11. Шоколадово-фъстъчени сладки
12. Ричарели

Тези с удебелен шрифт ще ги правя за първи път
Смятам да започна от 1 декември, като първите шест вида да са готови до 10 декември, а вторите до 20 декември. Според вас правилна ли е подредбата, в зависимост от това кои колко дълго време издържат.

Каква ванилия ползвате в пудрата захар? Не мога да си намеря подходяща.

# 186
  • У дома
Здравейте, в Икеа продават тесто за джинджифилови сладки. Някой пробвал ли го е?  newsm78
Ако е червена кутия с бял капак-ДА! Купих, при нас струва 2лв за кутия. Много са хубави и ароматни, НООО са пълни с Е-та. За декорация и да си играят хлапетата ДА, за ядене съм скептична😉 макар, че моето яде и каза "ями ями" , т.е. вкусни са й😂

# 187
Леле благодаря за бързите отговори. Спрях се на меденките на Джема и на напукани шоколадови бисквити. Само да попитам меденките горе долу колко време преди Коледа да ги направя? Трябва ли да престояват или може и 1-2 дена преди това? Flushed Благодаря Flowers Hibiscus

# 188
Меденки може и ден- два преди Коледа, слепват с мармалад и ще омекнат. Аз правя и през другото време от годината, ядем ги веднага. Просто като престоят сякаш са по-вкусни. Peace

# 189
Леле, колко много видове сладки ще правите!
И аз искам от всички да пробвам, но ще се огранича до 2, максимум 3 вида.

# 190
Леле, колко много видове сладки ще правите!
И аз искам от всички да пробвам, но ще се огранича до 2, максимум 3 вида.
И аз така, не съм майсторка на сладкишите! Flutter

# 191
Идеята за по-ранното правене е да си помогнеш за празника, а не да правиш всичко в последния момент. Същото е и с тестата за сладки, които понасят замразяване. Замесваш го за 10-15 мин. някоя вечер след работа и го прибираш във фризера. Когато имаш повече време само размразяваш и печеш. Тестото за меденки, за линцери и за доста видове маслени сладки спокойно могат да престоят в хладилник седмица до десетина дни, увити добре в стреч-фолио без да се замразяват.
Като има човек план и знае кое може да приготви предварително и кое да остане за последния момент, хем трапезата е пълна без да има издънки, хем на празника не се чувства като "пребито куче".

# 192
  • в полите на Балкана
Марчева, твоя АКК колко време преди празника мога да направя? Примерно десетина дни или са много.

# 193
  • München, Deutschland
АКК не беше ли на Джемма? И по спомен, го правехме над месец по-рано, за да се напоява с ром. Simple Smile

# 194
  • в полите на Балкана
АКК не беше ли на Джемма? И по спомен, го правехме над месец по-рано, за да се напоява с ром. Simple Smile
Да на Джема е, но не питам за него.

Общи условия

Активация на акаунт