Коледа 2017

• 139 163
  • 956
  •   1
Отговори
# 645
Нахлувам в темата с въпрос: от къде да си купя тавичка за ванилени рохлички, може и он лайн ама не ми се чака цял месец. Пък ако някоя дама от Варна знае къде се продават ще съм много благодарна. Аз само ви чета и се възхищавам, моите „творения” не са за показване 😁
Поръчах си я от днес за утре, защо цял месец да чакаш??
Може ли линк, моля 😊

# 646
  • Sofia
Колко дълго може да издържи готово маслено тесто в хладилника?

# 647
  • София
Може и цяла седмица, а във фризер до 6 месеца, че и повече.

[......................Може ли линк, моля 😊
Мариана, условно го написах "от днес за утре", поръчах си я в средата на октомври, тогава си поръчах и печатите за бисквити. Нямам спомен от къде е, но сега погледнах и е дошла от Русе ул "П.Каравелов 5  - електронен магазин - ул "Търговска" струва 8 лв с доставката + 5 лв . Разрови се , така както аз си се рових, напиши форма за бисквити полумесеци, ако не се лъжа и ще ти излезе нещо. Тази която получих е материал тефлон на Prima - Vamillekipferl Backblech  Made in Germany, а на обратната страна на опаковката има и изписана рецепта. За 42 бр сладки.

Ето, разрових се и я намерих, що не търсите из нета????

http://promo-zona.com/product/%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0 … %82%D0%B0-300125/

.......................
Изглежда невероятно! Как се правят?
Силно маслено тесто и задължително трябва да имаш добър оцветител за да се получи добър и силен цвят .Ползвала съм на Wilton  и AmeriColor.  Ще пусна рецептата.

# 648
marcheva14, благодаря, това и аз го намерих, но си пише, че продукта не е наличен, затова питах. Както и да е, ще си намеря отнякъде 😊

# 649
  • София
Ще следя темата с голям интерес- наслада. Няма да имам много време да се вихрят за празниците в кухнятя,а обичам да го правя, ще избера някоя и друга по-бърза рецепта че близнаците сега са във възраст фурия( 1 год и 7 месеца) и времето ми за готвене е кът.

# 650
  • У дома
Марчева, и аз виждам снимките идеално. Незнам защо се терзаеш. Всичките снимки на сладки са невероятно изкушаващи. Нареждам се и аз за рецептата за копчетата, малката беше впечатлена от копчетата😉. От Уилтън боите, колко слагаш и после с ръкавици ли месиш? И моите бои са такива, но нещо не мога да уцеля количеството, или са много бледи или се уливам в цвят Joy

# 651
  • Велико Търново
Страхотни неща сте направили момичета! Снимките и аз ги виждам ок.
Аз се отчитам с двойна доза меденки, които чакат да бъдат украсени идните почивни дни, двойна доза ванилени кравайчета, които вече са нападнати Simple Smile Чудя се още за линцеровите сладки, макар, че аз много си ги харесвам. Изненадващо се оказа, че ще трябва да направя коледни сладки за класа на дъщеря ми и сега се чудя какви. Най-лесно ми е меденки, но все пак си мисля, че е по-добре да престоят малко, а да не се хапват от днес за утре. Другата ми идея е джиндифилови човечета, които да украся. За децата, трябва да е украсено иначе няма да е интересно.

# 652
Марчева,снимките през тел се виждат супер! А и допълнително може да слагаш линк към готварския сайт, в който ги качваш:)

# 653
  • Русе
Чешки ванилени полумесеци

# 654
Момичета,спешен въпрос,че иска спешно решение дали да ги правя Simple Smile
Шоконус кугелите как са на вкус и евентуално снимка в разрез?! Нещо като скаличките нашите или... в смисъл като бонбон или като пастичка или като кексче?! 😌

# 655
  • Пловдив
Момичета,спешен въпрос,че иска спешно решение дали да ги правя Simple Smile
Шоконус кугелите как са на вкус и евентуално снимка в разрез?! Нещо като скаличките нашите или... в смисъл като бонбон или като пастичка или като кексче?! 😌
Не приличат нито на бонбон, нито на пастичка, нито на кексче Simple Smile но са много вкусни, правя ги вече 4 години подред. Пръхки сладки, които при отгризване чудесно се съчетават с шоколада, който се топи на небцето и ядковия вкус от шам фъстъка.

А аз да попитам сърцата на Марчева, потопени в шоколад какъв вкус имат?

# 656
  • Sofia
Може и цяла седмица, а във фризер до 6 месеца, че и повече.

Много благодаря! В неделя просто нямах сили за последното, което омесих, и така цяла седмица...
Поне няма да го хвърлям!

За отчет, ама без снимки - готови са рохличките, капучино-звездите, мини щоленчета с червени боровинки и бадеми и линцери. Отлежава тестото за марципановите спирали. Планирани са още лешникови топчета и меденки.

# 657
  • София
marcheva14, благодаря, това и аз го намерих, но си пише, че продукта не е наличен, затова питах. Както и да е, ще си намеря отнякъде 😊
Ей, изкупили са ги, тууууу... виж сега, намерих една тава  на Zenker  в Базар , поръчай си я, чисто нова е.

https://bazar.bg/обява-16388404/zenker-тава-форма-за-сладки-бисквитки-ванилени-кравайчета-рохлички-полумесеци-кроасани-коледни.

..................... От Уилтън боите, колко слагаш и после с ръкавици ли месиш? И моите бои са такива, но нещо не мога да уцеля количеството, или са много бледи или се уливам в цвят Joy
На Wilton ми беше вече накрая, та добавих малко и от AmeriColor, ми колко, натисках шишенцето и да кажем 1/4 ч . л. , съвсем произволно. Не работя с ръкавици, защото не се сетих, е, цапа малко но се измива, не е проблем. Пускам ти рецептата и ще разбереш как ги правя, но важното е да е ледено, ама ледено тестото, иначе нищо не става. Освен с широка сламка дупките може и да ги направиш с накрайник на шприц, онзи който е само дупка, ама не най-малката , а има една кръгла но малко по-голяма, но не и вълнообразна, как го обясних... ooooh! Ако не можеш да ме разбереш кажи, ще ти я снимам и пусна на фото. Самата бисквита е много ефектна , но и много вкусна, ми, маслено тесто, как да е.

http://recepti.gotvach.bg/r-85430-Копчетата_на_Дядо_Коледа

............А аз да попитам сърцата на Марчева, потопени в шоколад какъв вкус имат?

Сърцата ги топя само половинката, разкошни са. Всяка маслена бисквитка е разкошна. Може и черен шоколад, може и млечен, по избор е.

# 658
  • София
Страхотни неща сте направили момичета! Снимките и аз ги виждам ок.
Аз се отчитам с двойна доза меденки, които чакат да бъдат украсени идните почивни дни, двойна доза ванилени кравайчета, които вече са нападнати Simple Smile Чудя се още за линцеровите сладки, макар, че аз много си ги харесвам. Изненадващо се оказа, че ще трябва да направя коледни сладки за класа на дъщеря ми и сега се чудя какви. Най-лесно ми е меденки, но все пак си мисля, че е по-добре да престоят малко, а да не се хапват от днес за утре. Другата ми идея е джиндифилови човечета, които да украся. За децата, трябва да е украсено иначе няма да е интересно.
Ако имаш печати тези са много хубави, но трябва с нещо да ги слепиш. Аз ще ги довърша с Дулсе де Лече, има време все още, рано ми е сега.

# 659
  • У дома
Marcheva, много пипкави тия копчета..догодина ще са Hug

Общи условия

Активация на акаунт