Коледа 2017

• 139 100
  • 956
  •   1
Отговори
# 780
  • Тополовград
Мама Раче точно тази е. Благодаря много. Весели празници.

# 781
  • София
Шотландските бисквитки по рецепта на Марчева са уникални. Благодаря.
....................
Благодаря,  Simple Smile вярно е, уникални са!

Готова е и баклавата, сега ще стои на студено два дни и после я заливам-поливам, пак ще стои  2 дни и после е окончателно готова. Бях решила една друга баклава да спретна, но в крайна сметка си приготвих моята си.

# 782
Марчева и аз я спретнах моята баклава по твоята рецепта, ама не се сетих да я щракна. А за марципана питах какво да си направя с него, че хич неща да го прибирам. И се сетих само за капучиновите звезди. За това питах за идея. Ама имам още време.

# 783
  • Czech Republic
Марчева и аз я спретнах моята баклава по твоята рецепта, ама не се сетих да я щракна. А за марципана питах какво да си направя с него, че хич неща да го прибирам. И се сетих само за капучиновите звезди. За това питах за идея. Ама имам още време.

За марципана съм казвала много пъти - слепвайте с него и линцери (най-добре какаови) или слагайте в непечени сладки.

ПС. Марчева, супер е баклавата!

# 784
  • София
Щрак ни я, де.. За марципана ще ти пусна  една рецепта, записала съм я, но не съм я правила не ми стига времето, остава за друг път. Ако я приготвиш сподели как е, а ако е много добра изобщо не споделяй, че ще взема да я врътна.. Wink
http://sunshineskitchen.com/christmas-cookies/

# 785
  • София
.............
ПС. Марчева, супер е баклавата!

Мерси, Нати, постарах се.

# 786
Наталина , линцерите не си ги давам  Laughing, поредна година правя малиново сладко специално за тях и вече са се гушнали в кутията . Благодаря ти за идеята, но друго ще го мисля.

# 787
Аз правя едни бонбони от марципан.

Правя малко топче от марципан, в средата на което слагам пияна вишна (вишна от сладко или пък лъжичка гъсто малиново сладко). Марципановото топче го овалвам в пралина (каремелизирани лешници или орехи, смлени в блендер). Накрая потапям в шоколад.

Скрит текст:

# 788
Благодаря изглеждат много вкусни и лесни. Ще ги пробвам.

# 789
  • Euskal Herria
Първата част от списъка е изпълнена: меденки (рецептата на Джули), линцери и бонбони Рафаело

Продължавам със следващото запланувано.

# 790
  • пак на Рив Гош
За марципана ще ти пусна  една рецепта, записала съм я, но не съм я правила не ми стига времето, остава за друг път. Ако я приготвиш сподели как е, а ако е много добра изобщо не споделяй, че ще взема да я врътна.. Wink
http://sunshineskitchen.com/christmas-cookies/

Марчева, аз я правих преди няколко години, хареса ми Simple Smile (но аз обичам шоколад и марципан)

Снощи изпекох две тави ванилови кравайчета и сега се чудя да правя ли още едни сладки следващия уикенд или не...

Трето коледно пънче, вдъхновено от десерта "Мон Блан" - меренг, кестеново пюре, сметана (при мен и с маскарпоне):

# 791
  • Велико Търново
Здравейте, може ли рецепта за меломакарона, търсих из темата, ама нещо не успях да я намеря, извинявам се за което. И трябва ли да престояват?

# 792
# 793
  • София
Здравейте,
Търся тази рецепта "Баклава с кексова плънка,  по идея на Venetta", миналата година я правих и много ни хареса, но
съм изгубила рецептата, а линка не се отваря. Ако някой я има ще съм много благодарна ако ми я изпрати.

# 794
  • Велико Търново
мамаРаче, мерси, точно на Сем търсих, но не успях да я открия. На Йоана я гледах, ама тук май се споменаваше главно на Сем рецептата.

Общи условия

Активация на акаунт