Интервално хранене/периодично гладуване/ Fasting - тема 7

• 101 735
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Роузи, и аз се нареждам на опашката Simple Smile

# 181
Любопитно ми е и на мен.
За днес май съм около 1200 калории, макар че на готвенето ми е трудно да изчислявам.
Обяд малка купичка грах, един варен картоф, суров бонбон (домашен)
С.з. след тренировка - варен картоф
Вечеря - калмари, без пържене, задушени в червен пипер и кокосово мляко, около 200 гр, ориз басмати около 200 гр. Чаша бяло вино.
Утре съм решила да си спазвам 18 ч., Фаст, четвъртък ще е втория ден от 5:2. Вчера беше първия, макар че след 24 ч., Фаст съвсем забравих да смятам калории, под 800 са, но не са 500.

# 182
Момичета, а с какъв спорт комбинирате отслабването? Тези от вас, които са на 1100-1200 калории на ден, от колко време сте на толкова и позволяват ли ви спокойно да комбинирате със спорт? Имате ли дни, в които нарочно сте на повече калории, за да заредите? А дни, в които просто спирате да броите, и се отпускате и не следвате никакъв план? Фастът ли ви помага да сте на толкова и да не огладнявате твърде много?

Чета ви, следя и размишлявам. Защото примерно моите 1500 калории аз определено ги превиших вчера с 250 (от въглехидрати основно) и наблюдавам, че подобно "преяждане" (1800 някъде са ми за поддържане без спорт) ми се случва основно след 24-часов фаст (или 36-часов като последния) или като прекаля с тренировките. Чакам МЦ да свърши и да проверя как върви с кантара и мерките. Не знам дали да намаля калориите, но май ще изчакам да мине поне месец на тези и на фаст и тогава ще им посягам, ако няма резултати.

Питам и защото на мен ми се струва доста малко като енергия за тялото подобен прием 1100-1200 ккал (да не говорим, че сега с 1500, фаст и тренировки ми е трудно, пък ако ударя плато и трябва да намаля до 1200 просто не знам колко въобще ще издържа и има ли смисъл, ако по-натам не мога да съм цял живот на подобно ограничение, за да задържам). Чудя се и дали комбинирано с фаст не е нещо като оптимален прием пък това 1100-1200. Основно при тези, които се хранят в малък часови прозорец, защото така или иначе можеш ли да превишиш тези калории, ако не се храниш с доста висококалорични храни? Според повечето калкулатори на мен 1500 са ми достатъчно малко да отслабвам дори и без спорт (смятам си ги като не добавям никакъв спорт). Като имам предвид, че нито съм по-висока, нито много по-тежка от повечето от вас, нито пък имам някаква активна работа (работя на бюро) или висока активност през деня, би трябвало 1500 калории да са достатъчно за отслабване и на доста други хора тук.

Извинявайте, ако съм звучала объркано. Но понеже се заговори за оптимален прием на хранителни вещества в рамките на някакви часове, брой хранения и рестрикции на калории и хранителни планове (предложените от Роузи примерно, които ще ми е интересно да видя също) и се зачудих кой как комбинира своя фаст, доколко тези комбинации са устойчиви и как ги виждате приложени дългосрочно.
И... абе само аз ли съм толкова гладна в деня след 24-часов фаст?

# 183
Скрит текст:
Момичета, а с какъв спорт комбинирате отслабването? Тези от вас, които са на 1100-1200 калории на ден, от колко време сте на толкова и позволяват ли ви спокойно да комбинирате със спорт? Имате ли дни, в които нарочно сте на повече калории, за да заредите? А дни, в които просто спирате да броите, и се отпускате и не следвате никакъв план? Фастът ли ви помага да сте на толкова и да не огладнявате твърде много?

Чета ви, следя и размишлявам. Защото примерно моите 1500 калории аз определено ги превиших вчера с 250 (от въглехидрати основно) и наблюдавам, че подобно "преяждане" (1800 някъде са ми за поддържане без спорт) ми се случва основно след 24-часов фаст (или 36-часов като последния) или като прекаля с тренировките. Чакам МЦ да свърши и да проверя как върви с кантара и мерките. Не знам дали да намаля калориите, но май ще изчакам да мине поне месец на тези и на фаст и тогава ще им посягам, ако няма резултати.

Питам и защото на мен ми се струва доста малко като енергия за тялото подобен прием 1100-1200 ккал (да не говорим, че сега с 1500, фаст и тренировки ми е трудно, пък ако ударя плато и трябва да намаля до 1200 просто не знам колко въобще ще издържа и има ли смисъл, ако по-натам не мога да съм цял живот на подобно ограничение, за да задържам). Чудя се и дали комбинирано с фаст не е нещо като оптимален прием пък това 1100-1200. Основно при тези, които се хранят в малък часови прозорец, защото така или иначе можеш ли да превишиш тези калории, ако не се храниш с доста висококалорични храни? Според повечето калкулатори на мен 1500 са ми достатъчно малко да отслабвам дори и без спорт (смятам си ги като не добавям никакъв спорт). Като имам предвид, че нито съм по-висока, нито много по-тежка от повечето от вас, нито пък имам някаква активна работа (работя на бюро) или висока активност през деня, би трябвало 1500 калории да са достатъчно за отслабване и на доста други хора тук.

Извинявайте, ако съм звучала объркано. Но понеже се заговори за оптимален прием на хранителни вещества в рамките на някакви часове, брой хранения и рестрикции на калории и хранителни планове (предложените от Роузи примерно, които ще ми е интересно да видя също) и се зачудих кой как комбинира своя фаст, доколко тези комбинации са устойчиви и как ги виждате приложени дългосрочно.
И... абе само аз ли съм толкова гладна в деня след 24-часов фаст?

Всички са гладни след 24-часов глад....    Laughing   Едните "стоят" на ината си и продължават с глад на 1100-1200 калории, другите не издържат и минават на "зърнена" диета-изяждат всичко, което зърнат.
Калории не броя, не следя.
Моят фаст се получава естествено...последните няколко дни сутрин не съм гладна, съответно направо обядвам.Ето и днес например е пак така:
з-мазно кафе
11ч-мазен чай
13ч-300 свински врат на фурна
сз-не знам...
в-пъстърва на фурна, салати, маслини, вино
Ако почна да огладнявам сутрин, ще закусвам.
В общи линии, водя се от глада си, гладна ли съм-ям, не съм ли-правя си "фаст".   Laughing

Апропо, кг са още с 800 надолу за няколко дни.....    newsm44

# 184
Алекс
1) с тренировки в домашни условия. Комбинирам Body revolution на Джилиян Майкълс, упражнения от фитнес блендер с тежести, днес беше това https://www.fitnessblender.com/videos/weight-training-for-fat-lo … -training-workout, и понякога, ако съвсем ме мързи или съм в по-леко настроение, правя на Sanela от ю туб клипчет за дупер и вътрешна част на бедрата.
2) Броенето на калории винаги е условно и по-скоро ориентировъчно, не зная от колко време съм на толкова, а и не броя всичко стриктно. Не тренирам по време на 24 часови гладувания. И противно на мнението на Амур, не "всички" са гладни, съвсем чистосърдечно си признавам, че последното лунуване изобщо не го усетих и не бях гладна. Можех и да не вечерям, но бях на среща с приятелки. И признавам, че сутрин, когато тренирам, както днес с линка, който дадох, огладнях рано и не спазих 16 часа, ядох малко от снощната вечеря и една ябълка. Тренирах между 9 и 30 и 10.30 и ядох към 11.
3) няма дни, които нарочно да си избирам и да се храня безразборно. Има дни, в които съм малко по-гладна от други дни и те са около овулацията/цикъла/ или ако не съм вечеряла добре, но винаги внимавам какво ям в тези дни. От 15-ти ноември, от както постя и съзнателно ограничавам захарта, а сладкото е от домашно приготвени неща, не изпитвам желание да си купя нищо и нищо не ме изкушава, нито пък се "нахвърлям" на храна.
4) Да, мисля, че фаста ми помага да контролирам апетита си. В миналото е имало дни, в които често бях само на плодове, в седмицата по няколко пъти. Забелязала съм, че когато имах увеличен апетит и минех ден-дв на плодове и зеленчуци, апетита ми намалява и в следващите дни.

Според мен отговора на въпроса ти е в увеличените тренировки, което е и нормално, когато тялото изразходва повече енергия, респективно се нуждае от източник на енергия и повече храна.
Аз не мисля, че на теб ти е нужно да следиш толкова стриктно калориите, до колкото разбирам се храниш добре и тренираш сериозно, в такъв случай за мен 1500-1800 е абсолютно в реда на нещата.

Аз не съм сигурна, колко калории приемам, някак си ми е невъзможно да ги следя. Ако сготвя грах постен, нямам как точно да изчисля калориите в купичката. Същото е и с "манджа", нямам как да изчисля, колко от кокосовото масло е влязло в чинията ми в конкретното хранене. Опитвам да броя калории от хляб, от ориз, от ядки, от картофи, обаче изобщо не съм сигурна, че действително съм към 1200, ако бях сигурно щях да свалям доста повече и по-бързо от колкото сега. Това ме кара да си мисля, че ям повече от колкото си мисля. Но поне тази храна е в категорията, която аз определям като "качествена".
Относно кантара, аз вече опитвам да не го гледам кой знае колко. Следя мерките, намаляват бавно, на килограми не свалям. От миналия месец до сега, съм свалила около 2-3 см., от някои места. Това е основно с високо въглехидратно хранене и по-нисък прием на мазнини + тренировки. Опитвам да тренирам най-малко през ден, но вчера тренирах, днес също Simple Smile

# 185
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
1200 калории са за отслабване, ако искаш да задържиш, можеш да качиш до 2000, но и зависи колко се движиш

Аз се мотая с моят план... т.е. с вашия план

В общи линии, важно е в интервалът, в който се храните, да хапвате по- често, на по- малки порции...

Като протеините не трябва да са прекалено много.
Примерно за деня- едно яйце, парче сирене и купа леща са напълно достатъчни.
или - чаша мляко ( кисело или прясно), 150 грама пиле, 20 грама ядки
или-  250 гр. риба за целия ден и 10 гр. ядки

като добавите към всяко хранене по една салата от 200 грама зеленчуци, филийка хляб или ориз или картофи

а за десерт плод и 10- 15 грама ядки и готово...

Добре е да се разнообразява- да има зеленчуци и плодове, ядки, мляко, зърнени и мазини... но малко

Най- вероятно чак утре ще сколасам да ви го пусна, че днес имам повече работа Simple Smile ...

# 186
Изобщо не разбирам какво е общото между това

Цитат
За пръв път единицата калория е дефинирана от професор Никола Клеман през 1824 като килокалория (kcal - 1 kcal = 1000 cal), като една килокалория представлява количеството енергия необходимо да се повиши температурата на 1 килограм вода с 1 °C.

и отделената топлина при горене на разни храни в камера.   Laughing
Човешкото тяло не е камера.И не "гори" храната по същия начин, както са решили да го направят разни "учени".Още, всеки човек е с индивидуален, уникален метаболизъм.И дали един организъм ще усвои една ябълка под формата на 100 калории, или под формата на 140 калории, зависи от особеностите на всеки организъм.
И с пример:аз например, с горепосоченото 300 гр месо ще съм сита най-вероятно почти до вечеря, до към 19.00часа.Други обаче са споделяли, че дори с толкова месо след 2-3 часа ще са гладни.А има и такива, които дори не могат да се заситят с това количество.Очевидно е, че калориите от тези 300 гр месо се усвояват различно от всеки отделен индивид.
Та, дори не мога да си представя как точно всеки пресмята колко калории усвоява....защото по калкулаторите в нета може да изчислите колко изяждате според измерените калории от учените, но не можете да сте сигурни колко калории всъщност е усвоило тялото ви.

Цитат
Опитвам да броя калории от хляб, от ориз, от ядки, от картофи, обаче изобщо не съм сигурна, че действително съм към 1200, ако бях сигурно щях да свалям доста повече и по-бързо от колкото сега
Всъщност, зависимостта е обратна...колкото по-малко калории яде човек, толкова по-малко сваля.
Когато тялото усети намаляване на енергията, то не се втурва да топи мазнини и мускули, за да навакса, а всъщност първосигналната му реакция е да забави обмяната, за да пести енергия, докато започне отново да постъпва нормално количество такава.
По аналогия:когато на човек му намалят заплатата, той първосигнално намалява/ограничава харчовете, докато не получи пак увеличение на доходите.А не посяга веднага към спестяванията ....към тях прибягва в краен случай, когато вече е неизбежно.
Същото прави и тялото....пести енергия, т.е., пази си натрупаните сланинки, докато не отчете, че вече няма откъде да пести и трябва да посегне на мазнини и мускули, ако иска да оцелее.И пак не ги дава бързо и лесно, а образно казано, ги "цеди по капка на година".

Именно затова аз за себе си реших, че калориен баланс не ми върши работа, не и в дългосрочен план.Защото нито е  баланс, нито ми е ефективен.

# 187
Апропо, кг са още с 800 надолу за няколко дни.....    newsm44

Лелееее, ти колко имаш за сваляне  Shocked Shocked Shocked Shocked

Това в кръга на шегата разбира се  Joy Hug

АЗ не броя калории, но внимавам какво ям. След айряна в понеделник и овесените ядки вчера, днес естествено съм на риба.
Тренирам 3 - 4 пъти седмично аеробика, която е доста натоварваща и се чувствам страхотно след това  Peace

# 188
Аз също не броя калории нито проценти В, П и М, не искам да се затормозявам излишно.
Днес издържах до 16 часа, или около 19 часа фаст, като съм пила две кафета с мляко. Храната - 2 филии хляб Тонус с масло и кашкавал, 2 хапки тиквеник, 2 шайби пържен шаран и малко картофена салата. Не ми е тежко и се чувствам супер. Имах и движение днес - час и половина ходене пеша.

# 189
Ето най- общо и набързо написано....
Хората, които не обичат да смятат, може малко да се стреснат Simple Smile
Опитала съм се максимално да опростя...
Разбира се, не е нужно да го приемате, но все пак
дано ви е от полза.

Скрит текст:

Интервал на хранене- 8 часов
Итервал на спане-7- 8 часов
Свободно време- 8-9 часа

20- 40 минути до час гимнастика на ден...

От 60 до 300 минути на седмица, като трябва да има поне два дни почивка.

1.5- 2 л. Вода или чай ...най- добре по една чаша вода или чай половина час преди хранене...

Хранене от 10:00- 18:00

Разпределени в 5- 9 хранения, кой както иска

Акцентът при мен е в повечето хранения, но в по- малки количества ...общо взето такъв план за деня ... ( моят е различен и започва в 11:00 и приключва в 18:00.  Всеки сам може да си реши в колко да започва и приключва неговия си интервал )

Примерно:

10:00
12:00
14:00
16:00
18:00

Така разпределени, имате право средно на по 250- 300 калории на хранене ...
Измерването на храната в началото е задължително, защото много малко хора си дават сметка какви количества изяждат. Освен това, когато си гладен 200 грама изглеждат много по- малко, отколкото когато си сит.

Също така, измервайте се, всяка сутрин, за да добиете представа за това как се движат килограмите ви. Не е задължително да изпитвате емоции. Просто данни са това Simple Smile

Най- простият принцип е в скромността. От всичко може, но по малко. Както казват американските диетолози „Яжте по една порция“.  Като погледнеш етикета на една вафла Мура и остановяваш, че опаковката съдържа две порции, написано черно на бяло  Simple Smile ... Е , имате право на половин вафла, т.е на една порция, ако се храните на всеки час и на цяла вафла, ако се храните на два часа...
Но вафлите са много калорични... това е причината

Добре е да се пие кафе сутрин и преди тренировка- забързва метаболизма и кара мазнините да се топят ...

Количеството кафе, което се слага в една кафеварка за 6 кафета или една цедка на еспресо машината е някъде 60 калории. Така че или едното или другото.

Чаша мляко са 150- 160 калории... 9- 10 грама протеин

Това приспаднато от закуската води до една ябълка или портокал или две мандарини...най- общо до един плод за закуска.
За тези, които тренират, това не е проблем, защото обикновено след спорт, апетитът е леко подтиснат... аз не съм гладна изобщо, но хората сме различни.

Ако сте гладни, хапнете си всичките 300 калории, а пък това хранене, ще се прехвърли по- надолу в графика... примерно в 14:00 часа

Протеини- 30 до 60 грама на ден или по- малко ... не са установени норми, само е ясно, че не трябва да се прекалява, защото се увреждат черния дроб и бъбреците ... Диети, основани на приема на големи количества протеини, месо, не са моите диети Simple Smile и не са балансирани...

Яйца, мляко, месо и риба, бобови, ядки, зърнени храни са протеиновите храни
Приемам, че една порция протеин е 6 грама
1 яйце – 6 грама протеин ( 1 порция )
100+ 100 мл. /гр. Прясно/ кисело мляко – 6 грама ( 1 порция )
10+10 грама ядки- 6 грама протеин( 1 порция )
100 грама бобови- 6 грама протеин( 1 порция )
100 грама ориз- 6 грама( 1 порция )
100 грама грах- 6 грама( 1 порция )
100+100+100 грама картоф- 6 грама( 1 порция )
100 грама киноа, елда, овес са по 2 - 12 грама ( 2 порции )
100 грама Риба, пиле, сирене, чия са по 3-  да примем към 18 грама ( 3 порции )
100 свинско е пак толкова, но съдържа повече калории от мазнини ( 3 порции )
100 грама телешко е по 4- 24 грама протеини  ( 4 порции )

Най- грубо казано- комбинирайте 5- 10 порции протеин с 600 грама зеленчуци и 600 грама плодове и една лъжица зехтин или олио на ден...

Ето за 9 порции, като десетата идва от плодовете и зеленчуците Simple Smile 200 грама риба( пиле, сирене) са 6 порции + 100 грама ориз са още една + чаша мляко с кафето сутрин
 +20 грама ядки следобед ) + салата ( 600 гр)+ 3 плода ( 600 гр.)

Това е ако го сумирате от протеинова гледна точка... най- просто и грубо написано
Разбира се, зависи от личните предпочитания на човека, любими вкусове или непоносимости...

Важно е да се яде храна, която обичате, да ви е вкусно, да сте спокойни и да избягвате стрес, студ и недоспиване. Налагайте си спокойствие и позитивизъм...

Аз също имам нужда от корекция на храненето, защото почти не ям зеленчуци...ям повече плодове от колкото трябва, не обичам месо и мазно, придържам се към долната граница откъм протеини и без да искам превишавам захарите, заради плодовете Simple Smile
Ям по- често, около 8 пъти на ден, пия по два чайника чай Simple Smile

Важно е да приемате мултивитамини, в периода на отслабване.
И да  се придържате стриктно към часовете, които сами сте определили, за да свикне тялото и да е спокойно, че пак ще приеме храна... и това е Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 дек 2017, 12:05 от Роузи

# 190
Ето най- общо и набързо написано....
Хората, които не обичат да смятат, може малко да се стреснат Simple Smile
Опитала съм се максимално да опростя...
Разбира се, не е нужно да го приемате, но все пак
дано ви е от полза.

Скрит текст:

Интервал на хранене- 8 часов
Итервал на спане-7- 8 часов
Свободно време- 8-9 часа

20- 40 минути до час гимнастика на ден...

От 60 до 300 минути на седмица, като трябва да има поне два дни почивка.

1.5- 2 л. Вода или чай ...най- добре по една чаша вода или чай половина час преди хранене...

Хранене от 10:00- 18:00

Разпределени в 5- 9 хранения, кой както иска

Акцентът при мен е в повечето хранения, но в по- малки количества ...общо взето такъв план за деня ... ( моят е различен и започва в 11:00 и приключва в 18:00.  Всеки сам може да си реши в колко да започва и приключва неговия си интервал )

Примерно:

10:00
12:00
14:00
16:00
18:00

Така разпределени, имате право средно на по 250- 300 калории на хранене ...
Измерването на храната в началото е задължително, защото много малко хора си дават сметка какви количества изяждат. Освен това, когато си гладен 200 грама изглеждат много по- малко, отколкото когато си сит.

Също така, измервайте се, всяка сутрин, за да добиете представа за това как се движат килограмите ви. Не е задължително да изпитвате емоции. Просто данни са това Simple Smile

Най- простият принцип е в скромността. От всичко може, но по малко. Както казват американските диетолози „Яжте по една порция“.  Като погледнеш етикета на една вафла Мура и остановяваш, че опаковката съдържа две порции, написано черно на бяло  Simple Smile ... Е , имате право на половин вафла, т.е на една порция, ако се храните на всеки час и на цяла вафла, ако се храните на два часа...
Но вафлите са много калорични... това е причината

Добре е да се пие кафе сутрин и преди тренировка- забързва метаболизма и кара мазнините да се топят ...

Количеството кафе, което се слага в една кафеварка за 6 кафета или една цедка на еспресо машината е някъде 60 калории. Така че или едното или другото.

Чаша мляко са 150- 160 калории... 9- 10 грама протеин

Това приспаднато от закуската води до една ябълка,  портокал, две мандарини,  най- общо до един плод за закуска. За тези, които тренират, това не е проблем, защото обикновено след спорт, апетитът е леко подтиснат... аз не съм гладна изобщо, но хората сме различни.

Ако сте гладни, хапнете си всичките 300 калории, а пък това хранене, ще се прехвърли по- надолу в графика... примерно в 14:00 часа
Протеини- 30 до 60 грама на ден или по- малко ... не са установени норми, само е ясно, че не трябва да се прекалява, защото се увреждат черния дроб и бъбреците ... Диети, основани на приема на големи количества протеини, месо, не са моите диети Simple Smile и не са балансирани...

Яйца, мляко, месо и риба, бобови, ядки, зърнени храни са протеиновите храни
1 яйце – 6 грама протеин
100+ 100 мл. /гр. Прясно/ кисело мляко – 6 грама
10+10 грама ядки- 6 грама протеин
100 грама бобови- 6 грама протеин
100 грама ориз- 6 грама
100 грама грах- 6 грама
100+100+100 грама картоф- 6 грама
100 грама киноа, елда, овес са по 2 - 12 грама
100 грама Риба, пиле, сирене, чия са по 3-  да примем към 18 грама
100 свинско е пак толкова, но съдържа повече калории от мазнини
100 грама телешко е по 4- 24 грама протеини

Най- грубо казано- комбинирайте 5- 10 порции протеин с 600 грама зеленчуци и 600 грама плодове и една лъжица зехтин или олио на ден...
Ето за 9 порции, като десетата идва от плодовете и зеленчуците Simple Smile 200 грама риба( пиле, сирене) са 6 порции + 100 грама ориз са още една + чаша мляко с кафето сутрин
 +20 грама ядки следобед ) + салата ( 600 гр)+ 3 плода ( 600 гр.)

Това е ако го сумирате от протеинова гледна точка... най- просто и грубо написано
Разбира се, зависи от личните предпочитания на човека, любими вкусове или непоносимости...

Важно е да се яде храна, която обичате, да ви е вкусно, да сте спокойни и да избягвате стрес, студ и недоспиване. Налагайте си спокойствие и позитивизъм...

Аз също имам нужда от корекция на храненето, защото почти не ям зеленчуци...ям повече плодове от колкото трябва, не обичам месо и мазно, придържам се към долната граница откъм протеини и без да искам превишавам захарите, заради плодовете Simple Smile
Ям по- често, около 8 пъти на ден, пия по два чайника чай Simple Smile

Важно е да приемате мултивитамини, в периода на отслабване.
И да  се придържате стриктно към часовете, които сами сте определили, за да свикне тялото и да е спокойно, че пак ще приеме храна... и това е Simple Smile

Ох, аз нищо не разбрах......разбираемо де, математика и числа са ми направо анти материя.    Laughing
А пък ако трябва да се храня така, по-скоро ще се гръмна.....

И само да напомня:
човек има нужда от 1,5 гр протеин на кг тегло.А за спортуващи активно, около 2 гр протеин/кг тегло.
Т.е., ако човек тежи около 60 кг и се занимава със спорт 3-4-5 дни седмично, има нужда от 120 гр протеин на ден, за да не губи мускулна маса.
Защото при липса на глюкоза тялото може да трансформира протеина в захар, но не може да синтезира протеин нито от захар, нито от мазнини.

# 191
За мен, тази теория е безумна и опасна... този протеин е нужен на бодибилдърите- мъже...а не на домакините...и е доста вредно да се прекалява

# 192
  • София
Роузи, много добре си го обяснила. Това е нещо като зоната, която аз спазвах и постигнах резултати преди. Честото ядене пречи на метаболизма да се бъгне.

Amour*, притеините са на кг чисто тегло (мускулната маса), а не на брутото. Тези 120г протеини на ден превърнати в месо отиват към кило пържоли.
Аз лично спортувам по 1 час общо всеки ден. Свалих 5 кг последно време, но не забелязвам да са ми се стопили мускулите. Напротив, като се махнаха сланинките, те взеха че се показаха. Още малко остава до six-pack Hands Muscle

# 193
Благодаря ти, но не е съвсем точно...прескочила съм обяснение за въглехидратите и калорийния баланс може да надскочи 1400......

Аз самата, не изчислявам по този начин, но когато трябваше най-
 общо да го напиша, мислих, мислих и ми излезе така... Някои храни не са точно по 6 гр, учеличила съм или намалила с един грам, за по- лесно.....

Сега влязох да прочета и наистина съм го обяснила като Зоната... особено в частта с блоковете.... честно казано не бях запозната с тази система, звучи ми малко като секта Simple Smile

Но съм сигурна и че моята прилича на много други системи и е логично да е така...

Аз използвам приложението Май Фитнес пал и Мап май рън ... и чета всичко из нета....Боди Рок, Руми, Инес, ББ- тийм, разни веге форуми и гладолечения и други... статии и изследвания, йога, аюрведа, дори диетите на разни манекенки, звезди и т.н...А наскоро открих и много видеа в Ютюб на тема What I eat in a day.... и всъщност съм си създала моя си система, която е персонализирана, за мене си, от която съм много доволна и се чувствам чудесно ... Simple Smile и наскоро открих, че е на принципа Хара Хачи Бу или диетата Окинава

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 06:37 от Роузи

# 194
Запис.  БЛагодаря за темата оформлението и материалите. С сега нямам възможност да прочета всичко обстойно. От двайсетина години се храня само по веднъж на ден  между 18:00 и 20:00 часа. Гледам да не е по- късно защото имам хроничен гастрит и рефлукс .През деня не прихапвам. Основно пия вода и чайове.Сменям си режима на хранене само в случаи когато имаме или отиваме на гости но то се случва максимум десетина пъти в годината. Толкова съм свикнала че никога нищо не ми се прияжда. Домакиня съм и готвя дори без да кусвам на закуска или обяд  седя на масата без да ям - само пия каквото реша - вода или чай. Поддържам добра физическа активност . Предразположена съм към напълняване. Открила съм сама че това е моят успешен начин за борба с килограмите . Всичко е въпрос на практика.

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 09:28 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт