За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 209
  • 800
  •   1
Отговори
# 315
  • Стара Загора
не не, не става дума за кола, а за онзи тип играчки, които се въртят с музика над главите им. уж помагат трекинга и цветоразпознаването, даже успокоявали. да ама не. 
Някои ги харесват от началото, други по- късно. Малкия мразеше да стои в шезлонга, сега обича. Обичаше да е в кошарата и да гледа въртележката, сега не му е толкова интересно... Няма как всички да са еднакви. Сина ми обожава по корем да стои и да си надига главата от самото начало, племеницата ми само да я сложиш по корем и се скъсва от рев.

# 316
не не, не става дума за кола, а за онзи тип играчки, които се въртят с музика над главите им. уж помагат трекинга и цветоразпознаването, даже успокоявали. да ама не.  
Някои ги харесват от началото, други по- късно. Малкия мразеше да стои в шезлонга, сега обича. Обичаше да е в кошарата и да гледа въртележката, сега не му е толкова интересно... Няма как всички да са еднакви. Сина ми обожава по корем да стои и да си надига главата от самото начало, племеницата ми само да я сложиш по корем и се скъсва от рев.

ох хахаха и моят хич не се кефеше на така нареченият "тъми тайм".  сега има май повече толерантност.  добре да я държа ли тази играчка да му се върти или да не го тормозя щом плаче и се стресирва ?  хем искам да се развива бебето, хем не искам да го невротизирам.

# 317
Аз на моя след 40тия ден му сложих въртележка. Реално започна да я заглежда тия дни. Дай му време.

# 318
  • Стара Загора

ох хахаха и моят хич не се кефеше на така нареченият "тъми тайм".  сега има май повече толерантност.  добре да я държа ли тази играчка да му се върти или да не го тормозя щом плачче и се стресирва ?
Глупости, защо да си стресираш детето? Grinning Тя не е полезна с нищо друго, освен с разсейване на детето.

# 319
  • София
Likeadream, аз купих Осадент, но и от тях не виждам ефект. Осанит нещо друго ли е? Да пробвам и с него. То вече не остана какво да не съм пробвала.

foxy-the infant prodigy, и докторката каза 2,5ml Панадол, но аз се въздържам да давам лекарства за подобно неразположение, макар че понякога ми идва да отмеря 2,5ml Панадол и да чакам облекчение (и на него, че и на мен). Както Likeadream е писала, недоспиването не ми действа добре. Ставаме по n пъти на нощ и в един момент им губя бройката. Знам, че не съм единствената, знам, че е период и ще отмине и избягвам да се оплаквам. Добре, че е ММ и помага, за да поема глътка въздух.Blush Даже и баткото се включва активно в игрите, че да има малко спокойствие. 

Скрит текст:
Извинявам се за мрънкането.

# 320
Мишенце, аз веднъж просто луднах и дадох Панадол, но не мисли, че имаше кой знае какво облекчение. Така че не се поддавай на изкушението. Grinning

# 321
  • София
Мишенце, аз веднъж просто луднах и дадох Панадол, но не мисли, че имаше кой знае какво облекчение. Така че не се поддавай на изкушението. Grinning
Laughing Все още удържам фронта, но да видим. Понякога седя и си мисля, че сигурно наистина много сърби или боли това зъбоникнене. Има деца, които не го усещат. С големия син не си спомням такива периоди чак. ММ е на мнение, че съм забравила. Blush

# 322
Мишенце,
Осанит май е подобно на Осадент, не съм съвсем сигурна. На мен ми го донесаха от Германия, не знам дали тук го има, но честно казано и от него ползата не е кой знае колко голяма.
Панадол и аз не бих дала засега, ама да не казвам голяма дума, че знам ли какво ни чака.

# 323
  • София
Аз също давам Панадол в най-тежките ситуации. На първия зъб се будеше с писък и нищо не можеше да я успокои, нито на ръце, нито на гърда... Втория изби много леко, но сега и двата горни резци я мъчат и е ужас

# 324
Laughing Все още удържам фронта, но да видим. Понякога седя и си мисля, че сигурно наистина много сърби или боли това зъбоникнене. Има деца, които не го усещат. С големия син не си спомням такива периоди чак. ММ е на мнение, че съм забравила. Blush

Ааааа, да си имаме уважението с твоя мъж!  GrinningХич даже не се забравя такова нещо, моят големият хубостник също не усети кога му поникнаха зъбите, покрай него и аз. Но госпожицата е някакъв ад!

# 325
  • София
Скрит текст:
Ааааа, да си имаме уважението с твоя мъж!  GrinningХич даже не се забравя такова нещо, моят големият хубостник също не усети кога му поникнаха зъбите, покрай него и аз. Но госпожицата е някакъв ад!
И аз това му разправям, ама той вика, че е от ЕГН-то и не си спомням. Mr. Green С големия син знаех само "Пансорал". Мажа чесалката, той си маже венците и край. Няма ядове. С коликите беше същото. Капвах "Колийф" в малко кърма и давах. Нито съм знаела други капки, нито съм търсила т.е. явно е било по-добре. Сега изпробвах всичко по света и у нас и нищо.

# 326
Ауууу момичета, като ви чета, съвсем ще се откажа от второ. Grinning

# 327
  • София
Ауууу момичета, като ви чета, съвсем ще се откажа от второ. Grinning
Недей да се отказваш! Забравя се, нали разбра?! Mr. Green  Joy

# 328
Сега, не си представяйте как си наливам детето с панадол на всеки час... обикновено съм го давала при истеричен рев, хем спи, хем реве. При Борис зъбоникненето е предвождано от отказ на храна и производство на промишлени количества слюнка. Да си мънка насън, да е кисел и недоволен не ми е причина, но във времето в което спи дълбоко и да реве насън, е не, мерси. По добре да дам минимално количество лекарство, отколкото да мъча детето и себе си. Зъби болят много, от мъдреците имам ясни спомени, идваше ми да си отрежа главата.

# 329
Фокси,
Не исках да прозвуча като упрек. Напълно те разбирам. Понякога ситуацията е толкова напечена, че малко Панадол е най- малкият проблем. Hug
Аз всеки новоизникнал зъб го броя като лично постижение, лошото е, че остават още 12 бройки. Grinning
А забравих да спомена, че много ми хвалеха някакъв американски гел "Орахел", едва ли не вълшебен бил. За късмет мъжът ми ходи лятото на командировка и донесе. Е при нас ефектът беше кръгла 0.

Общи условия

Активация на акаунт