За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 48 431
  • 800
  •   1
Отговори
# 735
Не са. Обади се на педиатъра - най-вероятно ще ги изака след няколко дни, може да яде картофено пюре днес, за да не наранят лигавицата на стомаха и червата, като преминават през тях. Но все пак се обади на педиатъра.

# 736
  • София
Хммм, доста големи ми се струват, за да ги глътне. Потърсете ги някъде, ако не ги намерите, според мен го заведете на лекар.

Ох, много е стряскащо това с поглъщането на разни неща. .....
Много. Постоянно го наблюдавам и пак не е сигурно, че успявам всичко да видя и предотвратя. Захитряват малките и стават все по-опасни.

# 737
момичета, чета, че е много опасна свръхстимулацията на бебе. какви са симптомите? Вчера бяхме навън с него цял ден , то спеше. но като се прибрахме започна да пищи много и плачеше.  направихме любимото кожа-до-кожа и се успокои и заспа, но днес беше много плачливо.

напоследък е развил нов вид плач, който е като писък. понякога като изпищи така, после заспива. също така понякога се събужда, плачейки. възможно ли е това да е реакция на свръхстимулация?

# 738
Какво е свръхстимулация на бебе?

# 739
Какво е свръхстимулация на бебе?

ами излагане на прекалено много стимули. шум и тн. например, телевизия уврежда мозъка на бебето, ако няма три годинки заради свръхстимулация. аз в началото като кърмих и си пусках нещо, за да не ми е скучно, но сега вече чета, защото се оказа много вредно.

# 740
Чак много вредно не бих го нарекла. Да кажем, че детето става раздранително, плаче и трудно заспива. Но, не му остават трайни увреждания и не мисля, че една дълга разходка му се отразява зле.

Последна редакция: пт, 29 дек 2017, 22:55 от Анонимен

# 741
Чак много вредно не бих го нарекла. Да кажем, че детето става раздранително, плаче и трудно заспива. Но, не му оставят трайни увреждания и не мисля, че една дълга разходка му се отразява зле.
точно това стана с нас. точно така реагира. дано да няма последици. днес не излизахме, а утре само в парка за около час два и толкова.

# 742
  • София
Чак много вредно не бих го нарекла. Да кажем, че детето става раздранително, плаче и трудно заспива. Но, не му оставят трайни увреждания и не мисля, че една дълга разходка му се отразява зле.
точно това стана с нас. точно така реагира. дано да няма последици. днес не излизахме, а утре само в парка за около час два и толкова.
Прекалено много четеш и вярваш. Какви последици да има за детето, ако се е разхождало повече и е превъзбудено? По тази логика и стоенето вкъщи му се отразява зле и не е здравословно. Важното е да има някаква мярка. Няма как да го гледаш в стерилна среда това дете (без контакти, без ТВ, без разходки). То и въздухът е замърсен, ама не можем да спрем да дишаме. Децата минават през различни периоди, ще се смее, ще плаче, ще нервничи понякога. И то е човек и има емоции.

# 743
Боди, странни неща пишеш и питаш, колкото пъти те прочета, са все някакви щуротии Joy Или си късметлийка с много кротко бебе и съответно достатъчно свободно време да четеш за подобни глупости, или си от типа майки, които така се вманиачават в безсмислени драми, че пропускат същественото. Дано да е първото все пак Sunglasses

# 744
bodybeautiful, вземи малко да се успокоиш, защото не “свръхстимулацията”, а ти ще го подлудиш това бебе. Моето и съседските бебета, които изкарваха по цели дни навън лятото, не знам как са оцелели след цялото това стимулиране... За едно бебе няма нищо по-хубаво от разходка на чист въздух, а плачът в тази възраст може да се дължи на 100 неща. Намали четенето на дивотии в нета и прекарвай това време в гушкане на бебето, много помага за намаляване на стреса Grinning

# 745
Моята хубостница до 5-6 си месец спеше само в количката навън, заради друсането по алеите в парковете. Аз буквално живеех навън, не съм чувала за тази свръхстимулация.
И до ден днешен сме всеки ден по разходки, макар и за половин час понякога, когато духа и вее.
За мен извеждането колкото се може повече е единствено от полза за детето.

# 746
  • София
Мами ,да ви се похваля ....искарахме 2 от копчетата ....остават още 2 🙌

# 747
Свръхстимулация от тв и особено от шарените и приковаващи детски - да, от контакт с много хора в кратко време, от посещение на много оживени места тип "мол" - да. Но от разходка в парка не ми се е случвало, честно казано, тъкмо обратното, там се успокоява и си кротува или спи.

# 748
И ние като беше топло бяхме по цели дни навъм, ама буквално - излизахме към обяд и се прибирахме вечерта чак. Нервничеше ако се заседим вкъщи, а не навън. Вече ако се води по мол-овте е съвсем друга работа...

# 749
Моя може да откара 6 часа в сън навън. без да гъкне, ч ее гладен или с пълен памперс. Онзи ден без малко да го обърна с все количка заради един тъп тротоар, господинчо НИЩО не раззбра. Даже не отвори крайчица на окото си! Само леко се бръчка като го изложа на слънце директно, но пак не се събужда. Но в момента , в който влезем у дома става леле мале... ГЛАААДДДД. До сега ни един път не съм го хранила навън.Повече ме е страх за смяната на памперс навън, отколкото от храненето Simple Smile
къде ги преобувате тия децакогато сте навън???

Общи условия

Активация на акаунт