За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 159
  • 800
  •   1
Отговори
# 150
  • София
prolet_inchen, отлагай. Ако бебето не е здраво не слагай ваксина.
Педиатърката (ЛЛ) ги преглежда (уши, нос, гърло, гърди и т.н.) преди ваксина.
На малкият съм отлагала ваксина, защото имаше контакт с болен от варицела. Отложихме ваксината за месец. Дребният не се разболя.

# 151
  • София
Не прочетох историята, но аз отлагам ваксина при най-малко съмнение. Мисля, че не е толкова важно, ако закъснееш с няколко месеца дори.

Споделяла съм и преди за коликите: на голямия син безотказно действаха "Колийф". На малкия нищо не му подейства, изредих какви ли не капки. Докато се мъча да нацеля точните капки и коликите минаха. Много помагаше гушкане и възглавничка с костилки на корема (през дрехите и увита в кърпа) т.е. да е с приятна за пипане топлина.

# 152
Някой нали питаше за бисквити.
2 жълтъка, 1 ябълка или круша (настъргана), оризово брашно (слагам на око, докато се сгъсти), 1 с.л. кокосово или обикновено масло. Оформят се и се пекат на хартия на 180С около 20-25 мин, зависи от фурната.
Стават хрупкави и вкусни Simple Smile

# 153
  • София
Аз още съм в чуденка за белтъка и под каква форма да му дам. Освен да направя едни бисквити или сандвичи. Най-лесно ще ми е сварено яйце, но ме е страх да му дам цяло яйце. Blush

# 154
  • ту тук, ту там
Бисквитки, баница, палачинки, сандвич със сирене или извара.

# 155
  • Варна
Колко времецслед прием на еуриус еднократно можедацсе кърми

# 156
Аз още съм в чуденка за белтъка и под каква фор
ма да му дам. Освен да направя едни бисквити или сандвичи. Най-лесно ще ми е сварено яйце, но ме е страх да му дам цяло яйце. Blush
Аз така с варено яйце въведох белтъка, но ние и досега сме на четвърт белтък. В смисъл, тепърва ще давам половин и цял. Много се чудих и аз, реших с варено яйце, защото мога да контролирам пряко количеството. Пък ако е в печиво не можеш да знаеш дали веднъж ще изяде цял белтък, друг път - няма да яде или изобщо плавно да увеличаваш количеството.

# 157

На колко е бебето? Сиропа е за деца над 1 година, така че, ако си го пила еднократно и бебето не е много малко, предполагам, че не е проблем да си кърмиш.

# 158
  • София
Благодаря отново за предложенията. Peace

Аз бих изчакала до 3 часа и тогава, но Lаdу Stаrdust е писала за възрастта на детето т.е. зависи на колко е.

p.s. В .e-lactancia го дават Very Low Risk.

Последна редакция: нд, 26 ное 2017, 21:57 от missence

# 159
  • Варна

На колко е бебето? Сиропа е за деца над 1 година, така че, ако си го пила еднократно и бебето не е много малко, предполагам, че не е проблем да си кърмиш.

Малко е бебето. На 40 дни

# 160
Пила ли си сиропа или възнамеряваш да го пиеш? Принципно, докато кърмиш е добре да избягваш приема на лекарства, освен ако не са съвместими с него или не е абсолютно наложително да се приемат. Ако ти е абсолютно наложително да приемеш този сироп, най-добре го направи непосредствено след кърмене, когато е най-големата пауза на бебето.

# 161
По въпроса с Ериус-а, две стари теми с полезни мнения (кратки са):
http://www.bg-mamma.com/?topic=493850
http://www.bg-mamma.com/?topic=342005

Мнението на Хедра (експерт по кърмене), цитат от втората тема:
"Всички лекарства преминават в кърмата в някаква степен - въпросът е това, което преминава, да не прави проблем за детето. С Ериус няма проблем - предписва се и на съвсем малки деца, така че минималното количество, което ще премине, няма да навреди."

# 162
  • Варна
Благодаря ви. Принудих се да взема хапче еуриус заради алергична кашлица, която ми причинява недостиг на въздух.  Взех го към 21 часа и реших тази нощ да не го кърмя. По принцип е на смесено хранене

# 163
До мамите в София: днес навън както вали сняг (леко ситен е вида сняг, вижте през прозореца:), чудя се дали да изведа 2-месечното ми бебе за разходка около обед или да чакам да спре с риск да пропусна разходката?
Детето има някаква закалка, онзи ден като беше наваляло пак бях навън с него, но тогава не валеше този вид сняг.
Предварително благодаря за споделянето на опита ви. Simple Smile

# 164
Излез, ако имаш притеснения за бебето може са метнеш найлона за дъжд на количката.

Общи условия

Активация на акаунт