За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 196
  • 800
  •   1
Отговори
# 255
  • Стара Загора
А кафе позволявате ли си? Аз пиех без кофеин, но то голям боклук, и започнах просто по- лекичко кафенце да си правя. Ама малкия има колики и мисля, че го дразни.

# 256
  • София
Не съм на този етап още, но като съм питала на лекция на Ла Лече Лига ми отговориха, че малко кафе не е проблем. А пък и трябва технологично време да стигне до кърмата. Ако пък и през бременноста е пити кафе, би трябвало още по-леко да го приеме бебето. И от други източници така съм чувала. Били редки случаи хич да не му понася, но по-скоро се изразявало в безпокойство, а не в колики.

# 257
През бременността ми беше забранено кафето и нямах търпение да пропия след раждането. В началото (1ви-2ри месец) пиех само ако много ми се допие, но от 3ти-4ти месец вече си пия редовно по 1 кафе на ден след сутрешното кърмене. И вода, че кафето е диуретик и трябва да се наваксва Simple Smile.

# 258
  • София
Аз цяла бременност не успях да спра кафето. Без сутрешното просто не става, то е един главобол.....чиста наркомания. Ще видим как ще е като се изклюпи малката Grin

# 259
През цялата бременност пиех чаша мляко с лъжичка нескафе сутрин. Сега си правя нескафе с мляко вече.

# 260
И повреме на бремеността и сега си пия кафе. Просто от нес кафе минах на кафе от машина.

# 261
момичета препоръчайте ортопед ...моята педиатърка ми каза, че нямало нужда засега на ортопед и не можах да разбера това рутинен преглед ли е или само ако има бебето симптоми някакви?
На нас ни прехоръчаха д-р Кацаров,има частен кабинет.

# 262
Съвсем чистосърдечно мога да препоръчам и нашия ортопед Д-р Иван Геров, 

много благодаря на теб и всички отговорили, мерси момичета за услужливостта и помощта! темата е най-полезната за мен от всички във форума!

Нас ни измериха вчера (сина ми де) и е качил килограм и 100 грама и на дължина 5 см!!!! главата му е пораснала с 3 см. Много съм щастлива, че добутахме до един месец без особени премеждия и проблеми! 
Лекарката каза, че има много газове в корема, и са си колики. Аз това си го знам и без да ми го казва, защото пръцка и се оригва по цял ден без свян. вече имам малко по-голяма увереност, но още имам и много притеснения и съмнения.

За този месец си поставям задачата все така хубаво да расте (пупупу), да съм по-смела с къпането. и може би да поизградя някаква полусистема със спане и хранене, за да не се побъркаме с татко му. Засега нямам голям успех със системата, но като порасне още малко ще съм по-смела.

след две седмици искам да тръгнем и на водна гимнастика в Щерев.

# 263
И аз пиех като бременна мляко с нес, а сега пия кафе от кафеварка сутрин, гледам да е след кърмене.

Скрит текст:

много благодаря на теб и всички отговорили, мерси момичета за услужливостта и помощта! темата е най-полезната за мен от всички във форума!

Нас ни измериха вчера (сина ми де) и е качил килограм и 100 грама и на дължина 5 см!!!! главата му е пораснала с 3 см. Много съм щастлива, че добутахме до един месец без особени премеждия и проблеми! 
Лекарката каза, че има много газове в корема, и са си колики. Аз това си го знам и без да ми го казва, защото пръцка и се оригва по цял ден без свян. вече имам малко по-голяма увереност, но още имам и много притеснения и съмнения.

За този месец си поставям задачата все така хубаво да расте (пупупу), да съм по-смела с къпането. и може би да поизградя някаква полусистема със спане и хранене, за да не се побъркаме с татко му. Засега нямам голям успех със системата, но като порасне още малко ще съм по-смела.

след две седмици искам да тръгнем и на водна гимнастика в Щерев.

Браво, все така да расте хубаво Simple Smile

# 264
  • Германия

..и може би да поизградя някаква полусистема със спане и хранене, за да не се побъркаме с татко му. Засега нямам голям успех със системата, но като порасне още малко ще съм по-смела.

Няма лошо да си имате някакъв режим, ако на теб така ще ти е по-лесно. Аз нямам режим - нито с кърменето, нито със съня, нито със захранването - и ми е много леко така. Не гледам часовника, не се чудя време ли е сега за кърмене, за спане, за ядене. Детето си показва ако има нужда от нещо. Излизала съм с нея на разходка с часове, кърмила съм си я като нададе вой, преобувала съм я на пейка в мола, както дойде - stress free

# 265
Ние имахме режим първият месец. Будех го под час и нямах нощно хранене. Отначало плачеше  нощем, но свикна. Сега го храня когато той се събуди. Отново няма нощно хранене. Като заспи към полунощ се буди или в 6 или в 7.

# 266
  • София
Аз също пиех кафе по време на бременността. При мен стана обратно... от обикновено кафе минах на нес. Купих си един ден кафе от машина и ми стана лошо. Даже не успях да го изпия.

Моят син нямаше режим през първият месец. Кърмех на поискване, а при него беше от час и половина до два. В краят на втория месец сам отказа нощното хранене.

bodybeautiful, 5см е добре. Моят син беше качил под 1 кг на тегло, но беше пораснал с 8см.

# 267
момичета, пак съм аз, перманентното присъствие, оказва се, че синът ми може да се е заразил с конюнктивит от майка ми, защото има гурелчета. това, което ме дразни е, че педиатърката вчера нищо не каза за гурелчетата, чак сега като я попитах, защото очната беше сигурна, че е кон'нктивит, тя каза ами да гурелчета значи конюнктивит...просто ако човек сам не си следи бебето,на лекарите не може да се разчита.

# 268
Как протичат заниманията по водна гимнастика за бебенца?

# 269
Само моят хубавец ли е далеч от какъвто и да е режим ?
Почти 90% на АМ е, яде кога през 2, кога през 2.5 часа. Веднъж изяжда 130 мл, друг път 60, 80 мл... През нощта също си яде както и през деня, тоест както му дойде на акъла Laughing
Пълна анaрхия сме вкъщи. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт