За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 205
  • 800
  •   1
Отговори
# 270
Моя вече няма конкретен режим, но горе-долу яде по едно и също време.

# 271
Мога ли да комбинирам пащърнак с оризова каша и да го дам за закуска? А пащърнак с броколи, картофи, масло, сирене и яйце - за обяд?
Трябват ми три яденета за утре, които да издържат в хладилник.
Мисля да направя:
1. Закуска  - оризова каша с нещо /предната седмица беше варена тиква, но сега тиква нямам/. Плодове не искам да пасирам толкова рано сутринта, а и няма да издържат докато стане време за закуска. Мислех с пащърнак евентуално, четох че е сладък. Досега никога не съм давала такава комбинация, но ако става...
2. Обяд - броколи, картофи, яйце, сирене /половината, от дозата му за деня/, масло.
3. Следобедна закуска - пълнозърнеста каша /овес, ръж, ечемик и пшеница/ с остатъка от сиренето за деня и масло.
По принцип гледам храната му да е по-разнообразна от това меню, но поне ми се струва, че ще издържат в хладилника и ще го заситят.

# 272
Мога ли да комбинирам пащърнак с оризова каша и да го дам за закуска? А пащърнак с броколи, картофи, масло, сирене и яйце - за обяд?

Можеш и още как! Във втория случай аз бих сложила по-малко картофи.

# 273
  • София
момичета, пак съм аз, перманентното присъствие, оказва се, че синът ми може да се е заразил с конюнктивит от майка ми, защото има гурелчета. това, което ме дразни е, че педиатърката вчера нищо не каза за гурелчетата, чак сега като я попитах, защото очната беше сигурна, че е кон'нктивит, тя каза ами да гурелчета значи конюнктивит...просто ако човек сам не си следи бебето,на лекарите не може да се разчита.
Може да се е заразил или се е заразил?
Как протича прегледа/консултацията при педиатъра?
Аз на консултация отивах с хиляди въпроси. Даже си записвах, защото все забравях да питам за това или онова.
Ако нещо ме притеснява с бебето не очаквам педиатърката да отгатне мислите ми.
Така например хванахме в "зародиш" кариесите на предните зъби на дъщеря ми. Педитърката не е стоматолог и не можеше да каже този кант на зъбите какъв е. Даде ми направление за стоматолог. Оправиха я.

Щерката хвана конюнктивит в градината. Не помня вече какви капки и слагах. Изварявах обаче чаршафи, калъфки и т.н.
Бързо оздравяване.

За това "просто ако човек сам не си следи бебето" сте права. Няма кой друг да следи вашето бебе.

# 274
Не съм съгласна, че сама трябва да си следи бебето -  когато човек не се е сблъсквал с някои неща няма как да ги разпознае. Затова са и педиатрите - да виждат там, където ние не можем, или ако имат съмнения да ни обяснят какво да гледаме. Все пак за това са учили - и аз четох много за развитието на детето, но някои неща нямаше как да ги знам, не съм ги срещала и в литературата за родители.

# 275
  • София
Може би не се изразих правилно. За някои неща - да, педиатрите са тези, които трябва да обърнат внимание.
Но тук става дума за очите на бебето. Моята педиатърка нямаше да пропусне, но и аз щях да питам какво да правя.
Щом за финали през офталмолог ще се преборят с конюнктивита.

# 276
момичета, пак съм аз, перманентното присъствие, оказва се, че синът ми може да се е заразил с конюнктивит от майка ми, защото има гурелчета. това, което ме дразни е, че педиатърката вчера нищо не каза за гурелчетата, чак сега като я попитах, защото очната беше сигурна, че е кон'нктивит, тя каза ами да гурелчета значи конюнктивит...просто ако човек сам не си следи бебето,на лекарите не може да се разчита.
Може да се е заразил или се е заразил?
Как протича прегледа/консултацията при педиатъра?
Аз на консултация отивах с хиляди въпроси. Даже си записвах, защото все забравях да питам за това или онова.
Ако нещо ме притеснява с бебето не очаквам педиатърката да отгатне мислите ми.
Така например хванахме в "зародиш" кариесите на предните зъби на дъщеря ми. Педитърката не е стоматолог и не можеше да каже този кант на зъбите какъв е. Даде ми направление за стоматолог. Оправиха я.

Щерката хвана конюнктивит в градината. Не помня вече какви капки и слагах. Изварявах обаче чаршафи, калъфки и т.н.
Бързо оздравяване.

За това "просто ако човек сам не си следи бебето" сте права. Няма кой друг да следи вашето бебе.
ами задавах въпроси свързани с други неща, защото не подозирах, че гурелите са проблем. тоест, бях концентрирана върху колики, хранене, връщане на храна, дали се развива правилно  и сутрешно запушване на носа. и през ум не ми е минало , че гурелите са проблем. майка ми обаче след като миналата седмица й казаха, че имала само алергия, днес й каза друг офтамолог, че е конюнктивит и когато заведохме бебето казаха, че и гурелите може да са симптом на конюнктивит. взеха му за посявка и ще стане ясно след няколко дена. но не знам как вчера тя не е видяла. все пак аз не съм лекар и нямам представа кое е тревожно и кое не е. мога да попитам единствено за нещата, които на мен са ми направили впечатление, но това нищо не значи, тъй като аз реално няма как да знам кое е нормално и кое не е.

# 277
  • Стара Загора
Само моят хубавец ли е далеч от какъвто и да е режим ?
Почти 90% на АМ е, яде кога през 2, кога през 2.5 часа. Веднъж изяжда 130 мл, друг път 60, 80 мл... През нощта също си яде както и през деня, тоест както му дойде на акъла Laughing
Пълна анaрхия сме вкъщи. Mr. Green
Не успя ли да махнеш това дохранване Жани ? Sad И аз дохранвах, ама с много усилия успях да го махна.

# 278
Боди - конюктивитът е доста често срещан при малки бебета, не се притеснявай много. След излизане на микробиологията ще изпишат локален антибиотик, но имай впредвид, че очите, носа, гърлото и ушите са свързани и за съжаление обикновено изолираните в очите бактерии се оказват в носа , а после и в гърлото ако не се проведе правилно лечението.

Докато излезе резултата може да промиваш очичките с физиологичен разтвор в посока от ухото към носа. За всяко око използвай различно тампонче.

# 279
Кросче, не. Почти нямам кърма, за съжаление. Sad В лявата съвсем нищо няма, от дясната суче криво-ляво, какво изсуква само той си знае.
А толкова исках да кърмя...
Нищо, важното е мънчето да е добре.

# 280
Аз вече почти нищо нямам в гърдата. Давам му 120 мл АМ.

# 281
Кросче, не. Почти нямам кърма, за съжаление. Sad В лявата съвсем нищо няма, от дясната суче криво-ляво, какво изсуква само той си знае.
А толкова исках да кърмя...
Нищо, важното е мънчето да е добре.
Не се самообвинявай. Ако си опитала всичко и не е станало, явно така е било писано. Най - важното е ти да си спокойна и бебето - сито.
Аз преживях неуспеха си с кърменето като голяма драма, след време се успокоих и видях, че нищо толкова трагично не се е случило. Добре, че имах подкрепата на мъжа ми, иначе щях да се срина.

# 282
  • София
bodybeautiful, записваш си каквото ти хрумне като въпроси към педиатъра. Аз все забравях по нещо и ми се е случвало да се връщам.
Физиологичен разтвор можеш да си купиш на ампули или направо банка. (От банката теглиш с игла и спринцовка).
Правила съм промивки и с отвара от лайка.

Не съм много сигурна дали при запушен слъзен канал се събираха гурелчета.
Ще се преборите.

# 283
Не се самообвинявам, просто ми е тъпо. Особено когато някоя скоро родила позната ми се похвали, че вече е напълнила фризера с кърма. Съвсем кофти ми става, защото просто имах голямо желание да кърмя.
Но наистина - важното е бебето да расте и всичко да е както трябва, пък дали на кърма или на АМ, все едно. Simple Smile

# 284
  • София
Ох, това с фризера ми е познато. На едни им пращяха фризерите, а в моя се подмятаха 5-6 не пълни чашки (на Авент). Уж с такава цел ги купих. Мечти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт