За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 223
  • 800
  •   1
Отговори
# 330
Фокси,
Не исках да прозвуча като упрек. Напълно те разбирам. Понякога ситуацията е толкова напечена, че малко Панадол е най- малкият проблем. Hug
Аз всеки новоизникнал зъб го броя като лично постижение, лошото е, че остават още 12 бройки. Grinning
А забравих да спомена, че много ми хвалеха някакъв американски гел "Орахел", едва ли не вълшебен бил. За късмет мъжът ми ходи лятото на командировка и донесе. Е при нас ефектът беше кръгла 0.

Това не е ли онзи с лидокаина, дето ти изтръпва ченето?

# 331
Фокси,
Не исках да прозвуча като упрек. Напълно те разбирам. Понякога ситуацията е толкова напечена, че малко Панадол е най- малкият проблем. Hug
Аз всеки новоизникнал зъб го броя като лично постижение, лошото е, че остават още 12 бройки. Grinning
А забравих да спомена, че много ми хвалеха някакъв американски гел "Орахел", едва ли не вълшебен бил. За късмет мъжът ми ходи лятото на командировка и донесе. Е при нас ефектът беше кръгла 0.

Това не е ли онзи с лидокаина, дето ти изтръпва ченето?
Да. Като прочетох и че е за децата над 2 г.  ( ???) съвсем се отказах да го давам.

# 332
Ние при зъби даваме Панадол - пълната доза. На моя син му никнат по 6 зъба наведнъж, да отбележа. Кучешки, и тези за дъвчене, всичко в пакет тръгна да излиза първо горе. Давахме там някой друг ден Панадол.
Тъкмо избиха всичките 6 отгоре, и сега гледам - четири отдолу се задават.
Аз си го обяснявам така - мен ако много ме боли глава, да не мога да гледам от болка, ще искам някой да ми даде лекарство, нали така. Защо да го мъча  него, не ми се струва човешко.

# 333
Даааа, и  на моето дете избиват все по 2-3 наведнъж, а 4-те кучешки заедно бяха черешката. Вярно, че имаше да наваксва, щото първите се показаха на 11 месеца, ама не очаквах такова нещо.

Аз се успокоявам, че останаха само последните кътници, другите 16 вече са налични.

# 334
  • ту тук, ту там
Аз не знам нашето зъби ли е, какво е, но не се трае! Tired
Вече около 3 седмици откак е почти отбит. "Почти", защото още давам вечер за приспиване. Но нощем не, заменям с АМ. Обаче голям рев и глад за АМ! Направо ми се плаши окото. По около 500 мл АМ изпива на нощ, ако му дам още, сигурно и него ще изпие! Не става с вода, пищи, реве, а не мога да го оставя да реве, че пречи на батко си. Няма как да се отделим.
Факт е, че през деня не се храни добре, което вече си мисля, че е заради зъбите. Но иначе ако надникна в устата му, нищо не разбирам. Той доста оскъдни количества храна приема през деня, а не знам как да го накарам пак да яде нормално! Не знам как ще я караме, уж отбих по-раничко, за да спим всички малко повече, а то какво стана...
А самото отбиване мина горе-долу лесно, поне сравнено с брат му, при който беше ад! И сега като реве нощем, не търси гърда, обаче иска АМ! Sad

# 335
Елени, и аз мисля, че е от зъби. Моята госпожица цяло лято, че и до преди месец беше скарана с яденето. Хапваше както когато беше на 9-10 месеца, миниатюрни количества, но за сметка на това пиеше и пие мляко все още, вече е на 1г.7м. Мисля, че твърдата храна дразни, а млякото явно ги успокоява и си пийват с удоволствие.

# 336
  • ту тук, ту там
Да, явно е така, Марджи!
А твоето по колко мляко пие? Мен малко ме притесняват количествата, които е склонен да изпие! Давам само два пъти по 200 или 230 мл (6 или 7 мерителни лъжички), но той иска още! Това е за една нощ само, през деня не му давам мляко!
А, и друго. Аз бях ви питала за съвет относно млякото, кое да взема - лактана 3 или киндер, при положение, че е на 13 м вече. Тогава взех 3 с плодове отново, но ще пробвам и с киндер тези дни!

# 337
Моята пие сутринта като стане 5 мерителни лъжички и вечер като ляга 4 лъжички. Но тя си яде по принцип по-малки количества храна.

# 338
  • София
elleni, ситуацията при нас е идентична. Цяла нощ се върти и пие мляко. Тази нощ пи 3 х 180мл, а снощи става 4 пъти х 180мл. През деня си яде нормално, не отказва храна. Започнахме да се чудим с ММ, дали не му стига храната вечер и да си наваксва през нощта? Вчера му дадох супа към 20ч., после си изпи млякото и пак си ставаше. Да не ти говоря, че се въртя до 05:30ч. и аз в момента пия поредна чаша кафе, за да се освестя и да го изведа. Crazy

# 339
Елени - аз за моето дете прескочих 3-ката на Лактана, притесних се, че е ароматизирано и може да не го иска, та на 13 м минах директно на Киндер. Вие се оплаквате за по 4-5 лъжички. Моето дете вечеря към 20 ч около 250-300 гр пюре , след по малко от час си търси като наследство 300 мл мляко. Допълнително нощем пие около 150-160 мл вода.

# 340
  • София
Момичета да ви питам, днес правих ябълков щрудел, в който има канела в плънката разбира се, та въпроса ми е мога ли да дам на малкия(1,3г.) да яде от него, тъй като съм чувала, че канелата е спорен алерген.

# 341
  • Германия
Не съм експерт, ние нямаме алергии. Но аз често слагам по малко канела в палачинките на дъщеря ми, още откакто беше на 8++ месеца.

# 342
  • София
Ами и той няма никакви алергии към никакви храни, но все пак се чудих кога е удачно да му се даде. Все пак е 1/2 ч.л в цялата плънка. И се чудя, просто вие откога сте я давали. Simple Smile

# 343
Канела сложих преди дни, детето е на 1.1г., нямаше проблем, но тя до момента не е имала алергии.
Момичета, днес биха на малката ваксината против морбили. Много ми е притеснено. ЛЛ каза след 3- 4 дни да наблюдавам за температура и специфичен обрив, подобен на морбили. Нещо друго има ли, за което трябва да внимавам?

# 344
До 20 тия ден се вдига температура, моят син към 10-тия някъде поддържа 2-3 дни. Да не се изненадаш, ако не дай си Боже се случи! Не се стресирай предварително, дано мине и замине!

Общи условия

Активация на акаунт