За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 50 147
  • 800
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Мишенце, Елени - моето дете имаше период на зъборастеж, в който отказваше малки парченца в храната, дори ориз. Искаше или само гладко пасирано или нещо, което да отхапва и сам да си прецени колко да си отхапе. Понякога ако решеше, че е кофти парчето го плюеше. Беше по време на лятната ни почивка- тръгнах с 45 бурканчета сготвена храна за 10 дни, прибрах се с 20.  Караше на диня, пъпеш, хляб, от време на време някоя манджичка и варени картофи.

.....
Мерси много за предположението. И моите мисли клоняха към зъбоникнене.

Phenix, съчувствам и стискам палци.

# 466
Тъкмо щях да пиша и аз за смрадликата, че върши чудеса. Такава рана на единия пръст ми затвори лятото, а почти бях стигнала до хирург и аз.
Феникс, дано се оправи детето по-скоро. Освен Либеро можеш да пробваш и Бебилино, май така се казваха.

# 467
Защото преди повече от месец го оперираха от гноен абсцес на дупето. Сега пак изби гной на същото място, бяхме в болницата, гледаха го с камера под упойка, няма фистула, няма и абсцес дълбок. Възпалението е на 2 милиметра дълбочина, ама събира гной. Искам да оставя кожата да диша, защото с памперсите се запарва и стои влажна, въпреки честата смяна. След акане мием дупето и се киснем в тинктура от лайка, мажа и с някакво кремче с йод от аптеката, ама...Искам да махнем памперса за известно време.
На нас ни се белеше кожата на дупенцето и педиатърката ни изписа един спрей Цителиум се казва , пръсках я при всяка смяна на памперса, и я оставях по 5 ,10 минути голичка. Той изсушава много добре гънките. За 2 дни се оправи.

# 468
Тъкмо щях да пиша и аз за смрадликата, че върши чудеса. Такава рана на единия пръст ми затвори лятото, а почти бях стигнала до хирург и аз.
Феникс, дано се оправи детето по-скоро. Освен Либеро можеш да пробваш и Бебилино, май така се казваха.

Аз пък съм на точно обратното мнение за Либеро. Бяхме с Памперс Сенситив от раждането и след добрите отзиви взех Либеро. Ужасни найлонови памперси които хич не попиват... хванахме гъбички дори ( при смяна на не повече от 2,5часа).
Пожелавам на бебчо бързо оздравяване и по-рядка среща с доктори!

# 469
Аз в чудо се видях с Памперс премиум. После Либеро. После пуфис и сега с тия на ДМ съм най- доволна.
А вие при всяка смяна на памперс ли мажете с олио?

# 470
Не мажа с нищо, ако няма нужда.

Единствените памперси пък, от които се подсече моят син са Бейбилино, хем много ги харесвам и били уж по-чисти от химия. Ама кожа, какво да се прави.

Най-добре е бебенцето да седи без нищо, докато се оправи проблема. Нищо не са няколко перални в повече, важно е да минава бързо възпалението.
Phenix, а консултация с лекар от България не ви ли е възможна чрез някой роднина (приятел)?

# 471
Консултирахме се със семеен приятел на родителите ми, хирург. Препоръча да се маже с йодасепт мястото или с клечка за уши да се слага съвсем малко йод, буквално една точица на дупчицата, когато се отвори и изтече гнойта. Иначе преди това изпадна в пълно недоумение как може при гноен абсцес да не дадат антисептик, било то крем или спрей, ами само с чиста водичка да промиват. Да не говорим, че първата вечер в болницата няколко часа не го бяха промили изобщо и нямаше и да го промият, ако не им бях казала. Сваляме при контролния преглед памперса и аз виждам, че е побеляло мястото и му казвам на лекаря, той ми вика, не е гной. Така става като заздравява раната. Друг въпрос е, че самия абсцес си го докарахме според мен заради едни тъпи свещички по препоръка на педиатъра. Абе нямам думи, аз по принцип на лекарите в Бг нямам доверие, ама и тук са същите тъпаци.
Ще търся вариант да го оставя без памперс за известно време. Информацията от линка е полезна, но за момента не ми върши работа, защото трябва доста бързо да предприема нещо.

# 472
момичета станахме на 40 дена!!!! Heart. за съжаление чак сега открихме прелестта на кожа-върху -кожа седенето. просто е прекрасно той веднага се успокоява като сме голи. просто му е много приятно няма колики, плач и тн. препоръчвам на всички с неспокойни бебета не просто гушкане а гушкане на голо.

Искам да попитам, кое е нормалното количество за връщане на храна? връщаме храна много често...

# 473
  • София
bodybeautiful, ако просто му изтича по малко от ръба на устата, то е нормално. Ако връща на фонтан, тогава поискай направление за специалист, за да се установи, дали има рефлукс. Обикновено се израства, така знам аз.

# 474
Здравейте, сина ми е на година и половина. Докато вечеряше днес се задави с парченце месо , веднага реагирах и го обърнах , всичко се оправи но не изплю парчето. Сега е добре, игра си , пиеше си нормално вода и хапна още малко. Много се протеснявам че не изплю парчето, може ли да е отишло където не трябва или досега щях да разбера??

# 475
  • София
Най-вероятно го е преглътнал. Ако се притеснявате консултирайте се с ЛЛ.

# 476
Кашляше ли след задавянето или предъвкваше?

# 477
Здравейте. Изписаха ни глюкоза 5% за пиене, за да се спасим от обезводняване. Лекарката каза да пие колкото може, но банката е 500г. а на него му хареса. Та какво горе долу е количеството, което е редно да изпие според вас? Благодаря

# 478
Кашляше ли след задавянето или предъвкваше?
Изкашля се 2пъти и поплака доста, може би от уплахата защото го грабнах и обърнах. Не видях дали предъвква .. След това му дадох да изпие едно шише сок . Игра си цяла вечер спокойно , говореше и се смееше.. Утре ше се обадя на ЛЛ , четох , че ако влезе в трахеята веднага ще се разбере..парчето беше меко и не толкова голямо ..

# 479
Първо моят син се е задавал много пъти, не ми е хрумвало да търся парчетата храна след това. Те ги гълтат, даже не знам дали е трябвало да се намесваш, кашлянето е нормално за децата при задаване. Разбира се, ти знаеш най-добре, не съм била там. Второ, ако попадне не където трябва храна, детето ще кашля много пъти и няма да му е комфортно цяла вечер (това в най-добрия случай). Нищо му няма, не се притеснявай! Естествено, най-добре лекар да се изкаже.

Общи условия

Активация на акаунт