За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 48 598
  • 800
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, можете ли да ми кажете какви параметри се гледат като се избира стерилизатор? Кои са  "от хубавите" екстри/функции които е полезно да не липсват или пък някакви технически данни, с които да се съобрази човек, когато избира?  Или с други думи - как да избера хубав Simple Smile ?

# 661
  • София
Ползвала съм на Авент и на Joycare. Не намирам чак такава разлика, а разлика в цената има. Моя позната ползва на Cangaroo и тя е доволна. Стерилизатор за микровълнова не съм ползвала, но има момичета, които дават добри отзиви.
Аз лично не знам какво се има предвид под "хубав". За мен е важно да събира малки и големи шишета, да не е ограничен в марката шишета, за които е предназначен, да има контейнер за биберони и да е електрически, за да го използвам навсякъде, защото не навсякъде мога да разчитам на микровълнова.

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 01:35 от missence

# 662
Препоръчвам този стерилизатор - https://www.hippoland.net/cangaroo-sterilizator-pure-xdq10-b  - вършеше ми страхотна работа, предвид ниската цена.
Събира 6 шишета, има опция за затопляне на мляко и храна /тази опция не съм я пробвала/, за стерилизация автоматична на 6/12 часа, за варене на зеленчуци/месо/ мисля и яйца даже на пара.
Има лесно меню, най-хубавото е, че винаги пише оставащото време за стерилизация/варене на пара, както и че издава три сигнала при приключване.
Аз го купих уж ей така да имам за всеки случай, понеже щях да кърмя. И после го ползвахме интензивно 8 месеца. Сравнително компактен е.
Докато работи  изпуска пара и трябва да е под аспиратор сложен според мен.
Като цяло може да се ползва за шишета от мляко при малко бебе, залъгалки, както и по-нататък при захранването за приготвяне на бебешки домашни пюрета.

# 663
Аз стерилизатор купих най-евтиния за микровълнова, тогава беше под 20 лв.  Купих го около месец след като малчото се роди, дотогава стерилизирах в разтвор, много ми беше удобно, още от болницата го използвах, за да стерилизирам помпата за кърма, защото дребния не сучеше. Взимах стерилни шишета от “ млечната кухня” на етажа, но не искаха да ми стерилизират помпата. После една акушерка ми каза, че също техните помпи ги киснат във въпросните разтвори.

Никога не съм виждала смисъл да изсипя близо  200 лв за уред с употреба 3-4–5 месеца, който после ще се чудя къде да завра. При положение, че пътувахме много в началото, и в страната о в чужбина, никога не съм срещала проблем със стерилизацията. Няма микровълнова, ок, в долната част на стерилизатора се сипват 2 л вода и пускаш таблетката. След 2 часа имаш стерилни шишета, в микровълновата ставаха за 2 минути. Особено пък да се дават много пари за стерилизатор за микровълнова за мен е безумие - една кутия с капак с дупка. Сипваш вода, тя завира и толкова.

Зеленчуците за захранването си ги варях в тенджера на пара.

# 664
Аз ползвам стерилизатор на Чико и съм много благодарна на приятелка, която ми го даде. И на мен не ми се купуваше.И помпа не исках да купува и нея ми я дадоха, просто защото знаех, че няма да ми трябва. Използвах я точно 5 пъти Simple Smile

# 665
  • София
.......
Никога не съм виждала смисъл да изсипя близо  200 лв за уред с употреба 3-4–5 месеца, който после ще се чудя къде да завра. ....
Именно. Стерилизаторите, които предложихме аз и prolet_inchen, са бюджетни. Този на Joycare e 50лв., а другият е 70лв. Вършат перфектна работа.

# 666
Препоръчвам този стерилизатор - https://www.hippoland.net/cangaroo-sterilizator-pure-xdq10-b  - вършеше ми страхотна работа, предвид ниската цена.
...
Много добро предложение, ако имах нужда, щях да се възползвам.
Аз имах Авент, не съм била недоволна - вършеше си работата, но няма някакви специални функции, а те малко или много са си полезни. Ползвах го доста малко, сега е предаден по веригата за следващо бебе.

# 667
И моя е на Авент, електрически. Върши същата работа като възможно най-евтиния такъв.
Даже ако бебето е само на кърма въобще няма нужда от него.
Аз изкарах жив късмет, взех го на търг в Ибей на срамно ниска цена чисто нов.
Помпата ми и тя е на Авент, ръчна. Най-тъпата ми и безсмислена покупка. Първо защото ми скъсваше ръцете докато изцедя 50-60 мл и второ защото нямам кърма след първия месец.

# 668
  • София
Стерилизатор, помпа и шишета на "Авент" ползвах в болницата. Изобщо не съм очарована.

# 669
  • София
Аз купих стерилизатор на Cangaroo, само че по опростения вариант без дисплей. 40 или 50 лв. беше, като има функция за загряване на шишета и зеленчуци на пара.

За момента го използвам предвид че кърмя - шишета за АМ ( ако излизам), залъгалки, помпа и силиконови зърна, все се намира.

# 670
  • София
И моя е като на Елинор, доволна съм. Моето дете е на кърма от шише и си ми е необходим. Не ме всичко е стерилно около нас де, но той вече два пъти беше на Фунгостатин заради гъбички в устата и мисля още да стерилизирам.

Ползвам шишета на доктор Браун и Хаберман на Канпол. Доволна съм.

# 671
Аз гласувам с 2 ръце за Чико стерилизатор.

# 672
Здравейте,
Моя син на 1годинка ++, е с вирус,вчера  бяхме в Токуда- изписа му изопринозин,капки за нос и диета ,защото имаше разстройство и малко Температура. Да ама сега се изходи и освен ,че пак е разстройство е и черно. Знам че не е окей,но не знам какво да направя сега.!? Идеи?

# 673
Най-вероятно е нещо от лекарствата, аз бих наблюдавала... ако в диетата има банани или някоя добавка богата на желязо е нормално даже.

# 674
При сина ми от банан са се получавали черни нишки и точки в акото , но само при първите пъти в които опитваше. След това не съм виждала.

Общи условия

Активация на акаунт