160 благодарни Американки въртят тиквеници и пазаруват Коледни подаръци!

• 109 693
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
  • САЩ
Хубавото е, че новата заповед позволява бърз тест или документ за ваксинацията. Транзитните летища повечето също приемат бързи тестове. Това най-много ме притесняваше с ПЦР-а , че почти никъде не могат да ти дадат резултата в рамките на ден гарантирано. Бързите тестове са лесни, и евтини

# 646
  • USA
Здравейте, пак имам питане относно пътуването на моите деца с американски паспорти. Знам, че могат да пътуват с мен и с актовете за раждане, но синът ми иска да замине месец по- рано сам (средата на юни).
Днес говорих с агенцията за  закупуване на билети, и жената твърди, че в момента американци имат право да влизат в България, но само до 31 май. Вярно ли е това, и ако е така, дали означава, че ще бъде решавано месец за месец?

# 647
SkyBlue, права е жената. Това е според новата заповед, която важи от 1 до 31 май. В края на май ще чакаме нова заповед. Вероятно с настъпване на лятото и промени с вируса, ще има и по-често промени. Няма как отсега да се знае какви ще са правилата след 31 май, макар повечето хора да се надяват на по-облекчени мерки. В момента начините за влизане са описани в 6 и 7 точка от заповедта и не е необходимо да има българско гражданство или да пътува с теб. Ако решиш да си по-креативна (в случай че пак въведат ограничения за чужденци) можеш да погледнеш дали евентуално той може да попадне в някоя от категориите по точка 8 - по мои спомени тези категории ги има от времето на първите ограничения. Също така, аз не тълкувам заповедта да означава, че като член на твоето семейство той трябва да пътува с теб - но друг е въпросът как авиокомпаниите я тълкуват. От мен един глас да действате смело и да си купи детето билет. Успех!

# 648
  • Бургас
В момента може ли да се пътува от България до САЩ с туристическа виза, има ли някакви ограничения или карантина

# 649
  • East Coast
bur02 Може. Свекърва ми пристигна миналата седмица през Турция. Бяха много доволни от турските авиолинии, но каза, че проверката била много обстойна. Тук като кацнаха ( Вашингтон дс) не са им искали даже covid test. Не са казали нищо за карантина Simple Smile

# 650
Bur2, може, но:
1) Трябва ти тест или преболедуван Ковид - https://travel.state.gov/content/travel/en/traveladvisories/ea/c … red-us-entry.html
2) Да не летиш през или в последните 14 дни да си била в определени държави (Шенген, ОК, Ирландия, Индия и други) - https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/from-other-countries.html

Именно затова почти всички хора с туристически визи летят през Турция.

# 651
Здравейте лейдис, като ви назначават на работа как се  взима свидетелството за съдимост? В смисъл работодателя ли прави проверката или ти трябва да си носиш преведено от страната ти. Малко ми е объркано как става точно.

# 652
  • Down south
За background check ли става дума?

# 653
Daylily, да, предположих че е същото.

# 654
  • East Coast
Glossycherry До сега аз не съм носила нищо. Винаги HR отдела или admin. manager са се грижели за това.

Момичета планове за дългия уикенд? Ние пробвахме да букнем някоя къща.. няма при нас нищо свободно в целия щат Unamused

# 655
  • The QC to be!!!
Никога не са ми искали свидетелство за съдимост в щатите. Бакграунд проверката се поема от HR.

# 656
Здравейте лейдис, като ви назначават на работа как се  взима свидетелството за съдимост? В смисъл работодателя ли прави проверката или ти трябва да си носиш преведено от страната ти.

Тук не се иска само свидетелство за съдимост. Background check може да включва и друга информация, в зависимост от щата ти, например лоши кредити или актове от пътна полиция. Обикновено работодателят се занимава с всичко и поема всички разходи, ти просто получаваш копие от резултата (това може би също зависи от щата - в Охайо получаваш копие). От теб се иска само да разрешиш да се направи background check, което обикновено е едно кликване или чекване на кутийка някъде в кандидатурата за работа.

# 657
Благодаря ви за информацията Simple Smile

# 658
  • WA, USA
Glossycherry, Ако си контрактор може и сама да трябва да го правиш и плащаш. Не е скъпо. В зависимост къде живееш, може и онлайн да се направи. В зависимост от работата може и да трябва да се прави проверка за child abuse & neglect, working with people with developmental disabilities, sexual harassment, etc.
Зависи от сферата на работа, щат, и какъв ти е статута с работодателя.

Scarlett, ние сме на къмпинг, но всичко за лятото съм букнала от януари месец. Сега само през седмицата може да се намери нощувка тук-таме.

# 659
  • East Coast
sipirumi Ние сме на сватба септември. Ще пътуваме до Чарлстън SC. Търсим с още 2 семейства къща, още от миналия месец....нищо!
Каката предпочита на хотел с басейн. А на бебо ще му е първото голямо пътуване. От сега мисля как ще събирам багаж Satisfied

При нас е отвратителна жега 95 май месец и все още. Взехме от тези големите басейни и нямах търпение .... в събота и неделя го дават гръмотевична буря и 60 градуса. 60! Естествено Unamused

Общи условия

Активация на акаунт