160 благодарни Американки въртят тиквеници и пазаруват Коледни подаръци!

• 109 677
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте. Приемате ли нови попълнения?
След големи драми, най сетне и аз съм от зеленокартовците. Минахме интервю, чакаме си паспортите и живот и здраве до 2 месеца, ще летим.
Приемам всякакви съвети, най вече от тези които са заминали чрез
програмата за разнообразяване на имигрантския поток, и заминали с малко дете.
От къде започнахте, имам доста въпроси, но не искам да досаждам.
За документите, разбрах кое да си преведа.
За парите, със кеш ли заминахте или ползвахте бг карти за разплащане...
Наема на жилище, без кредитна история как става...

Извинявам, се ако досаждам.
Благодаря за всеки отговор.

# 661
  • Miami
Здравей и поздравления Grinning
В кой щат смятате да се установите?  Има ли кой да ви посрещне така да се каже, да ви упъти в началото?

# 662
Здрасти.
Към Флорида.
Имаме човек, да. Но няма да му се натресем в къщата,все пак той е по възрастен,   а ние имаме 3 годишно хиперактивно. Човека ни е там със брак, и не е съвсем запознат със всички процедури. Освен това е над 20г в САЩ, и да е минал е забравил, кое как...
Ще се надяваме да наемем жилище, близо, но отделно.
Имаме и план Б. Близки приятели, в другия край на Флорида, биха ни приели за начало. Но и на тях не искам да се натрапвам, те също са с големи деца.

# 663
  • Бургас
Момичета, може ли човек с българск и американско гражданство да пътува от САЩ към България с български паспорт, американският е изтекъл и с него може да се пътува само за прибиране в САЩ, но не и в обратната посока

# 664

Честито, Лъки, по вода да ви върви!

Тази тема вече от няколко години заглъхна, има фейсбук група на голяма част от активните потребители, надявам се да може някой да ти изпрати покана (аз не съм там).

За пристигането в момента никакви съвети не мога да дам, освен да кажа, че съществуват варианти за жилище без кредитна история. Но по-добре някой с пресен опит, и то във Флорида, да те упъти, аз съм в съвсем друга част на страната.

# 665
Момичета, може ли човек с българск и американско гражданство да пътува от САЩ към България с български паспорт, американският е изтекъл и с него може да се пътува само за прибиране в САЩ, но не и в обратната посока
Според мои познати, минали по този път - да.

# 666
  • Варна
Да, от САЩ към България може да се пътува с българския паспорт. Но за първи път чувам, че може да се ползва паспорт с изтекъл срок, както казваш. Според мен, не рискувай, има бърза услуга, изкарай си нов американски паспорт.

# 667
Според мен, не рискувай, има бърза услуга, изкарай си нов американски паспорт.
Само че проблемът е, че бърза услуга има, но последните 2+ седмици няма нито един апойнтмънт за тях нито в локалната ни паспортна агенция, нито в НЙ, нито в СТ, нито в NH.

Другата "бърза" или т.нар. expedited (4-6 седмици) в момента се влачи по 9-10 седмици, дори след като си си платил като поп в началото на Май. Питайте ме как знам Wink

Стейт Депт. твърдят, че получававт по 500 000+ паспортни апликации на ден, това ти го казват, ако издържиш 3,5++ часа на холд, че да се добереш до тях да си побъбриш Grinning

# 668
Заради КОВИД може да се пътува към САЩ с изтекъл паспорт, но за излизане, не знам да има промяна, заради пандемията. Ние вадихме бърза поръчка на дъщеря ми през април и пристигна за 3 седмици. Сега чувам някакви кошмарни истории за още по-големи забавяния.

Поздравления, Лъки! Не сме вече във Флорида, но мога да помогна с някои насоки за района на Форт Лодърдейл.

# 669
  • USA
без кредитна история преди 3 г наехме апартамент, просто искаха 1-2 вноски депозит, който след това върнаха след плащане на 1-2 наема. Може да се свържиш с някой риал естеит агент и от бг и да ти прати оферти локални. Чрез агент съм забелязала по-бързо стават нещата.
Наемаш апартамент/къща, правиш застраховка, прехвърлят ти ток/вода, подаваш за интернет .Общо взето повечето наемани къщи/апартаменти са празни без мебели, но икеа правят бързи доставки, монтажи и за 1 седмица си ОК с всичко.

# 670
  • Down south
След големи драми, най сетне и аз съм от зеленокартовците. Минахме интервю, чакаме си паспортите и живот и здраве до 2 месеца, ще летим.
Наема на жилище, без кредитна история как става...
Извинявам, се ако досаждам.
Благодаря за всеки отговор.
Ех, най-после!
Честито!

По мои последни впечатления, най-лесен и евтин за вас начин, би било участието на co-signer. Няма нужда да му отивате в къщата, достатъчно е да помогне с "гаранция" Наемане на жилище, купуване на кола, отваряне на телефонни линии и първа кредитна карта, стават бързо и лесно. Колкото по-добра кредитната история на гарантиращия, толкова по-лесно.
Дано имате добри приятели , които да се "заложат" за вас, тогава нещата ще станат бързо и безпроблемно. Няма рискове за вас, важното е вие да не изпускате топката с плащанията, защото, ако стане пропуск, те ще са тези, които ще поемат финасови удари.

Питай, не досаждаш. Повечето сме минали по този път и знаем колко тревожно може да бъде начинанието.

# 671
Лъки, честито и от мен! Ние дойдохме преди три години ще стане септември. Стояхме в дома на наши приятели две седмици, през което време първо купихме кола, извадихме телефони, изкарахме банкова сметка и след това наехме апартамент, с договор за половин година, като дадохме един депозит и три месеца предплатихме наема. Обзаведохме се с най-необходими неща от Икеа. След това изкарахме книжки и започнахме работа. Парите, с които дойдохме, носехме с нас кеш, като на летището ги декларирахме. После вече съм прехвърляла пари с Трансферуайз. За малко дете не знам какво трябва, че ние сме само възрастни. Ако нещо друго те интересува по-подробно, питай.

# 672
  • East Coast
Лъки,  добре дошла в групата и скоро и на американска земя Flowers Four Leaf Clover
За Флорида не мога да кажа много. Посещавала съм приятелка в Талахаси ( много красив град с малка, задружна българска общност) и Орландо - много испанска реч Satisfied
Ако мръднете към Вирджиния ще ви хареса климата, работа има. На всякъде търсят хора. Има по-малки градчета около столицата с прекрасни училища.
Когато голямата я записвахме тогава на детска искаха да има всички шотс....друго не помня като условие. Thinking Ако се обслужва сама е по-евтино.
До 10к не се декларират.
 Ако имаш шофьорска книжка от Бг. може да я ползваш тук...мисля до 3 месеца
Питай Simple Smile със сигурност си развълнувана и имаш доста въпроси

# 673

Поздравления, Лъки! Не сме вече във Флорида, но мога да помогна с някои насоки за района на Форт Лодърдейл.
Благодаря.
За там сме се запътили. Bowtie

# 674
  • Miami
Хубав район е Форт Лодърдейл. Ние сме малко по на юг,  в Sunny Isles Beach. При нас много руснаци има и естествено латиноси.
За детето, както вече е споменато, ще трябва ваксини. Нашите деца бяха малко по-големи като дойдохме и им сложиха по 4-5 ваксини наведнъж. Хубаво е да имаш преведени актовете за раждане на всички. Освен това ние си направихме пълномощни( аз на съпруга ми и той на мен), за да може децата да пътуват само с единия от нас. От САЩ не е проблем да излизат само с единия родител, но ако се връщат от България, тогава изискват. Това го казвам, в случай, че ви се наложи да пътувате по отделно с детето. То и тук може да си извадите пълномощни, но отнема повече време и пари сигурно.
За квартирата вече са ти казали ориентировъчно. Ние имахме късмета да ни срещнат с българи, които имаха апартамент и го отдаваха. Другият ни вариант беше както каза Daylily с  co-signer.
За работа какво мислите? Аз имах преведени дипломите ни за средно и висше образование, в случай, че ни потрябват. На мен ми потрябваха седем години по късно де, но все пак да го спомена.

Със сигуност ще имаш още въпроси, така че питай Hug

Общи условия

Активация на акаунт