Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако имам положителен тест за бременност, но нямам симптоми?
Как се изчисляват седмиците на бременността?
Какви са рисковете от поведение преди да разбера, че съм бременна?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако имам положителен тест за бременност, но нямам симптоми?
При положителен тест за бременност, дори и вторичната лента да е бледа, важно е да останете спокойни. Много жени не изпитват никакви признаци в ранните етапи на бременността. Препоръчително е да уведомите партньора си за добрата новина, тъй като това е важен момент и за двамата. След това трябва да планирате среща с лекар за потвърждаване на бременността.
-
Как се изчисляват седмиците на бременността?
Седмиците на бременността се броят от първия ден на последната менструация. Например, ако последната менструация е била на 10-ти април, в момента сте в 5-та седмица от бременността, а самото бебе е на 3 седмици. Важно е обаче да се има предвид, че това са приблизителни данни и най-добре е да се консултират с лекар.
-
Какви са рисковете от поведение преди да разбера, че съм бременна?
Много жени не знаят, че са бременни в ранните етапи и продължават нормалния си начин на живот. Може би ще забележите, че много майки преди да разберат за своята бременност, консумират алкохол или участват в социални събития. Важно е да останете спокойни и да не се тревожите твърде много. Поддържането на положително отношение е от съществено значение за вашето спокойствие и това на бебето.
-
Какви лекарства мога да приемам в началото на бременността?
-
Как да се подготвя емоционално за бременността?

Според мен събуди мъжа си и му кажи- независимо от крайния резултат, това е нещо, което трябва да изживеете заедно-нали затова сте семейство. А ина4е относно пресмятането на седмиците, се започва от първия ден на последната ти менструация, т.е., ако миналия месец ти е дошло на 10 април, то сега си 5-та седмица,а бебето е на 3 седмици.Но всичко това е само според книгите, а иначе то си е Божа работа. Но дори и да отидеш другата седмица на лекар,едва ли ще го видят.Толкова рано се вижда само сакчето,където е бебето, но не е сигурно дали вътре има бебче. Така че по-добре изчакай, за да не те разочароват предварително! Желая ти успех и дано нещата се наредят както искаш
Ужасно се радвам! Пий си Но-Шпа без проблеми, по 2-3 на ден можеш.
Не търси симптоми, не ти трябва, те ще си кажат думата по-късно...искаш не искаш.
Пожелавам ти доктора да ти потвърди и тогава ще ти честитя
. Ами бременна си, двете чертички са си две чертички. Бързо казвай на мъжо добрата новина

Както са писали вече момичетата - две черти са си две черти !!! Радвай мъжлето и секунда повече не чакай !!!