Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-21

• 71 321
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Говоря за други обяви, които гледам по групите. И то в "топ" места като Дружбай, Овча Купел, Надежда... Пишат има супермаркет и това сякаш вдига цената с 10 хил евро. Щото има квартал в София без супермаркети...
Има Simple Smile Кръстова вада, Манастирски ливади, Малинова Долина. Много популярни за купуване на НС в момента, но без тази екстра, както и без други екстри.
В Малинова долина откъм Симеоновско има Фантастико и Кауфланд, в Кръстова вада и Ливадите се сещам за Билла  и Лидл.

Става въпрос голям магазин вътре в квартала, на пешеходно разстояние от обявения имот.  Била е до Парадайз център, почти в Хладилника, а Кръстова вада е много на юг от него. За магазините по Околовръстното важи същото.  Старите комплекси са проектирани с голямо помещение за супермаркет в средата, сред карета от блокове, и тези помещения се ползват сега за вериги супермакрети. Новите няма това плаинране и затова магазините са в някйой удобен край или до Околовръстното.

# 361
Говоря за други обяви, които гледам по групите. И то в "топ" места като Дружбай, Овча Купел, Надежда... Пишат има супермаркет и това сякаш вдига цената с 10 хил евро. Щото има квартал в София без супермаркети...

Има Simple Smile Кръстова вада, Манастирски ливади, Малинова Долина. Много популярни за купуване на НС в момента, но без тази екстра, както и без други екстри. Затова го обявяват. Старите квартали, макар и панелни, но са с инфраструктура - магазини, училища, ГТ, ако щеш - асфалтирани учлици - каквато новите нямат.

В Кръстова Вада се намира поне 1. Ама в Овча Купел и там едва ли са магазин до магазин.

Иначе сега има някакво изискване за малка градинка или площадка пред блока. Един техник от бароко ми обясняваше днес. Те си правят красиви площадки ако не друго. Витоша обаче е застроен в тъмните години на новото строителство и там са строели на пълна свинщина...

# 362

В Кръстова Вада се намира поне 1. Ама в Овча Купел и там едва ли са магазин до магазин.

Иначе сега има някакво изискване за малка градинка или площадка пред блока. Един техник от бароко ми обясняваше днес. Те си правят красиви площадки ако не друго. Витоша обаче е застроен в тъмните години на новото строителство и там са строели на пълна свинщина...

Кой е в Кръстова вада? До Мол парадайз има разни, ама това е между Хладилника и Кръстова вада. В Кръства вада няма улици, ти ми говориш за магазин... Колкото и да ти е странно, в ОК има много повече магазини - защото е стар комплекс, планиран с помещения за целта, които сега се ползват от различни вериги. В новите няма такива помещения, там са блок до блок, няма ДГ, няма училища, няма дори свестни улици с тротоари за хората. Не оспорвам избора на който и да било, но това са обективни разлики между кварталите. Ти изобщо стъпвал ли си в ОК или Дружба?

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 10:38 от Анонимен

# 363
Много са факторите, които влияят на цената на едно жилище, има места и жилища, които какъвто и да е пазара държат цена, на друго място и без пари пак седи с години.
Понеже наглеждам и темата с наемите и там все съветват купи малко евтинко и го пускай, когато е за под наем, когато човек търси за себе си , вече повече избира.Там пък опираме до бюджета, скъпо е когато е над бюджета или ни се иска повече отколкото можем да си позволим, но пък има и такива, на които не им е проблем.
Има квартали, където не само няма да падне цената, но и ще се вдига, няма голямо предлагане на пазара, а има търсене, както и квартали с голямо предлагане, но малко търсене.
Да презастроена е София, претъпкана, проблемите с инфраструктурата няма кой инвеститор да ги реши освен общината.

За паркоместа доста знам продадени на цена 10-12 000 евро, на мен ми предлагат 25 000 евро за гараж, както и толкова вървят около нас, но никой не продава около нас.Един съсед се беше избъзикал и беше казал на един такъв, който ходи и все пита пак от съседен блок- дай 30 000 и си стискаме ръцете и човека беше готов на другия ден да ходят на нотариус, без да предполага, че съседа е пробвал пазара.
Та има и такъв пазар, но на него само определени места се лапат като топъл хляб и няма кой да чака някой да си мисли, а за пазарлък въобще не говорим.

Скъп, надут, но добрите неща бързо изчезват от пазара и рядко се намират, а в същото време се купуват, имоти без много много да се гледа за инвестиция, мина според мен строителния бум когато се продаваше на кило каквото и да е , вече премина с по- голям акцент на качеството, но паметниците, които никой не иска ще си стоят

# 364
...
 Витоша обаче е застроен в тъмните години на новото строителство и там са строели на пълна свинщина...
...

Като продължат Тодор Каблешков до Симеоновско ще стане съвсем интересно. Щото голяма част от малките улички ще се затапят към големия вече бул. Тодор Каблешков ... И свинщината ще стане кочина за живеещите в квартала. Ще имат 1 връзка с Тодор Каблешков и тия дето и сега трудно се ползват към Симеоновско.
За мое голямо съжаление не успях да убедя мой приятел преди години да не си купува там. И когато отиде да работи в чужбина нае апартамент на нормално място, за да може жена му и детето да се прибират вечер по нормален начин. А този в квартал Витоша си му стои празен (като се прибра си купи друг апартамента на нормално място).

И езна тема за размисъл за скъпите общи части, с гранит и какво ли не: http://dnes.dir.bg/news/dostap-zatvoren-komplex-vitosha-park-26634728?nt=4
Между другото в неделя гледах едно жилище в Бояна, ново строителство. Още не е населен блока, а вече си прилича на мизерия ... пък скъпо са купували хорицата ...Сега се опитват да се отърват ...

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 10:46 от bachkator

# 365
  • София
Живяла съм в старата Овча Купел преди години ( още имаме жилище там) . Нямаше никакви магазини, нито транспорт свестен, един парк, мръсен и пълен с хора. Нито детски градини. Училища незнам да имаше също, за хубави училища говоря, или някъде към Борово може и да има ( ама какво ме топли, като административния адрес ми е друг, а за училище и градина това е важно !! ) Хем ние бяхме в свястната част към Славия. Аз там не успях да свикна и това си е. Ж.К.- то имам роднини , и не го харесвам. Бетонов мега комплекс, кофти транспорт и съседство с циганите. Може да има и локално по прилични места, но само като се огледам наоколо и всичко е каре от стари панелни блокове и ми става лошо.

# 366

Кой е в Кръстова вада? До Мол парадайз има разни, ама това е между Хладилника и Кръстова вада. В Кръства вада няма улици, ти ми говориш за магазин... Колкото и да ти е странно, в ОК има много повече магазини - защото е стар комплекс, планиран с помещения за целта, които сега се ползват от различни вериги. В новите няма такива помещения, там са блок до блок, няма ДГ, няма училища, няма дори свестни улици с тротоари за хората. Не оспорвам избора на който и да било, но това са обективни разлики между кварталите. Ти изобщо стъпвал ли си в ОК или Дружба?

Стъпвал съм в Овча Купел и Дружба. Монтьорът ми живее в Овча Купел и доста съм обикалял там. Това е най-отвратителния квартал, който мога да си представя. Панелни блокове с вид на пост-апокалиптичен филм, кучешки колибки между тях и цигани на килограм. То не бяха каруци, не бяха коне, един кон го яздиха по тротоара... Предпочитам определено Кръство Вада или Витоша...или почти всеки друг квартал в София. И да искаш на тристаен в Овча Купел 80-90к евро..WTF?

# 367
Живяла съм в старата Овча Купел преди години ( още имаме жилище там) . Нямаше никакви магазини, нито транспорт свестен, един парк, мръсен и пълен с хора. Нито детски градини. Училища незнам да имаше също, за хубави училища говоря, или някъде към Борово може и да има ( ама какво ме топли, като административния адрес ми е друг, а за училище и градина това е важно !! ) Хем ние бяхме в свястната част към Славия. Аз там не успях да свикна и това си е. Ж.К.- то имам роднини , и не го харесвам. Бетонов мега комплекс, кофти транспорт и съседство с циганите. Може да има и локално по прилични места, но само като се огледам наоколо и всичко е каре от стари панелни блокове и ми става лошо.

Погледни на картата колко магазина има в ОК 2 и го сравни с тези в Кръстова вада. Старата част към Боряна е с по-малко магазини, но там бяха повече къщи едно време и сега са нови кооперации, така че се доближава до новите квартали. И не говорим дали ти харесва да гледаш панели, а дали има магазини.

# 368
Стъпвал съм в Овча Купел и Дружба. Монтьорът ми живее в Овча Купел и доста съм обикалял там. Това е най-отвратителния квартал, който мога да си представя. Панелни блокове с вид на пост-апокалиптичен филм, кучешки колибки между тях и цигани на килограм. То не бяха каруци, не бяха коне, един кон го яздиха по тротоара... Предпочитам определено Кръство Вада или Витоша...или почти всеки друг квартал в София. И да искаш на тристаен в Овча Купел 80-90к евро..WTF?

Както и на Яндзе казах, не говорим дали ти харесва да гледаш панели, а дали има магазини, училища и ДГ - дали ги има, а не дали са добри и престижни. Защото във Витоша и Кръстова вада просто ги няма. Понеже нямаш деца и не пазаруваш за домакинство и за говтене за семейство, тези неща не те вълнуват. Но тези, които имат деца, ги вълнуват. Както вече няколко пъти ти казаха опитни мами, твоят поглед е много различн от този на семейни хора с ангажименти към деца. Когато ти дохйде до главата, ще разбереш за какво говорим тук по-опитните  Simple Smile

Иначе за училищата вече писах, че ще става все повече като в Европата - хората ще са съгласни да плащат луди пари за скъп квартал само заради добро училище - заради районирането, което вече е в сила.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 11:07 от Анонимен

# 369
Ама аз ако имам деца най-малко ще искам да са около цигани, коне и каруци...

# 370
  • София
Живяла съм в старата Овча Купел преди години ( още имаме жилище там) . Нямаше никакви магазини, нито транспорт свестен, един парк, мръсен и пълен с хора. Нито детски градини. Училища незнам да имаше също, за .

Погледни на картата колко магазина има в ОК 2 и го сравни с тези в Кръстова вада. Старата част към Боряна е с по-малко магазини, но там бяха повече къщи едно време и сега са нови кооперации, така че се доближава до новите квартали. И не говорим дали ти харесва да гледаш панели, а дали има магазини.
Е нали това написах първо. Нямаше никакви магазини в старата Овча Купел. Не знам какво сравнявате с Кръстова вада. Но понеже говорите за Овча Купел,   че бил по - стар квартал, затова написах така, защото съм живяла точно в старата  част и беше супер зле, а тя не е толкоз малка тази част от ОК и хич не е само къщи. 

# 371

А ще предпочиташ да ходят по платното да ги газят колите, защото няма тротоар? Или да ги будиш в 5 часа и да ги държиш по 2 часа в колата, докато стигнете до ДГ или училището? Което в момента се случва на мнозинството хора с деца от новите квартали.

# 372
Е нали това написах първо. Нямаше никакви магазини в старата Овча Купел. Не знам какво сравнявате с Кръстова вада. Но понеже говорите за Овча Купел,   че бил по - стар квартал, затова написах така, защото съм живяла точно в старата  част и беше супер зле, а тя не е толкоз малка тази част от ОК и хич не е само къщи.  

Имах предвид старите панелни комплекси Simple Smile Те при целия си негативен имидж са планирани с много мисъл за живеене на семейни хора с малки деца. Освен другото, сега имат и метро - ОК 2 ще имат, другите вече имат.

Сравняваме с новите "панелни комплекси" - тоест, с масовото застрояване след 1990-та.

# 373

А ще предпочиташ да ходят по платното да ги газят колите, защото няма тротоар? Или да ги будиш в 5 часа и да ги държиш по 2 часа в колата, докато стигнете до ДГ или училището? Което в момента се случва на мнозинството хора с деца от новите квартали.

И това не е ОК, но Овча Купел е далеч от ОК. Иначе в студентски където взех точно до блока щели да строят фантастико, има две ДГ на 5 мин с кола. СГ нов квартал ли се  води?

# 374

Ти ако търсиш апартамент с квадратурата на къща, мисля, че няма да намериш, не и в Лозенец, не и за този бюджет. За да получиш еквивалентна площ, трябва да търсиш или къща, или два апартамента (един до друг, един над друг), за да ги обединиш, което в Лозенец е много над обявения от теб бюджет. Отнася се не само за ново, но и за  старо строителство.  
Не търся апартамент с  квадратура на къща, но родителите ми живеят в 110 квадрата и жилището е доста по-просторно и функционално от обявени 117 например НС. Да не говорим, че има предложения на НС с висока сграда на два метра от балкона. Недоумявам кой ще го купи това. Наистина продавачите са изгубили връзка с реалността и то не по отношение на цените, а на качеството на живот, което предлагат за тези цени. Ама не бързали, нека не бързат, те апартаментите са ипотекирани към банки и ипотеката си тече....(коментирам частен случай, който ми е известен, но предполагам много от новите апартаменти са с тежести в резултат на финансиране от банка на инвеститора).

Общи условия

Активация на акаунт