Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-21

• 71 288
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Аз не съм фен а високите етажи също. С напредването на годинките ми, все по- страхлива ставам и повече се шашкам. Истината е, че по света високите етажи и хубавите гледки се ценят, ама не и в Бг.
За мен 2ри 3 ти етаж, най- много , че все ме е страх. То не беше шаш от земетресение, то не бяха падащи асансьори , или неработещи такива, то не бяха деца политнали през прозорците, то не са течащи покриви, или режими на тока , абе БГ действителност.  Thinking Я, на по нисък етаж, Че като стана баба да си тътря бастуна по- леко  ooooh!

# 406
Защо терасата да е неизползваема на високите етажи? А за простирането, според мен даже така е по-добре, хем има вятър да ги суши, хем прахоляка от улицата не е толкова много.

# 407
  • In transit
Аз имам и друго питане, някой ако е запознат. Какви са тия 'игри' между строител и агенциите за недвижими имоти? Гледаш в сайта на строителя - хубавите апартаменти пише продадени. Звъниш - наистина са продадени, всичко актуално. В същото време агенцията ти го предлага тоя апартамент и се кълнат, че е наличен!?

Просто преточват едни пари, затова продават само през агенция. По този начин действат и големите перачи, разните грузинско-турско-арабски инвеститори, които правят огромни бизнес сгради. Около тях има обръч от "свои" фирми - от проектанти до брокери, дизайнери, консултанти... Формално фирмите от обръча печелят, а "инвеститорът" в удобно време фалира. И кой откъде е.
В много случаи агенциите купуват от строителя на зелено хубавите апартаменти и после ги препродават.

Мартин Димитров, хубав тристаен за 50к...това е мираж. Даже в кайспарка вече продават на 600евро на зелено. Sad

# 408
  • София
Брат ми е на 15-тия етаж - остъкли терасата, направи я с барплот и столчета. Утрепало се е за винце и гледка. Но преди затварянето излизах там с пълзене.😂😂😂

# 409
Аз честно казано много бих искал да живея на предпоследния етаж там, но ако беше друга локация и до 100к евро Simple Smile
Аз съм ходила на оглед на апартамент на 22 етаж в ЕПК. Като изключим невероятната гледка, няма никакви плюсове, а само минуси. Веднъж да се развали асансьора, ще ти се приреве. Ако се налага да се качват мебели (например матрак 160/200), които не влизат в него, ще се разделиш с минимум 220 лв, за да ти ги качат. Освен това да гледаш деца на толкова висок етаж е ужасно стресово. Постоянно ще им трепериш да не паднат. Терасата ти е абсолютно неизползваема, а да простираш на нея е изключено.

Дали детето ти ще падне от 3-тия етаж или от 33-тия разлика няма.

Ако се развали асансьора веднъж, ще поспортуваш малко. За мебелите да, може да е проблем наистина. Но гледката за мен си струва, бих скочил без много да го мисля това.

# 410
Иване, сещам се за един безспорен плюс на високите етажи - при това застрояване гледката ти е гарантирана, няма как да те запушат все още......София се наблъска с нови сгради на една ръка разстояние от съседната, където слънце никога не влиза.

# 411
  • Варна
То и аз си мислех, че 5 етаж без асансьор е само спорт и не е проблем. Обаче с тотал ремонта, мъжът ми хич не мисли така. Що нещо изпренесе на гръб, добре че не ми опява.
А за Варна, как ме навиваше брокерката да не бързам, че ще паднат цените. Добре, че хич не им се връзвам. С моите 60к, щеше да квартално, а не Нептун.

# 412
Ох, пак говорят за високи цени на имотите и се пита има ли балон. Много ми се иска, ама едва ли. В много райони на големите градове цените въобще не са стигнали предкризисното си ниво. Иначе аз разбирам, че за всеки влак си има пътници - до булевард, сбит между други строежи, задължително с паркомясто, без тераса, малки стаички - това би ми било кошмар, ама ето, роднините ми купиха такъв и казват, че било идеално. Това е хубаво, че ако всички искаха едно, цените наистина ще са непоносими Simple Smile

# 413
  • София
Защо терасата да е неизползваема на високите етажи? А за простирането, според мен даже така е по-добре, хем има вятър да ги суши, хем прахоляка от улицата не е толкова много.

Да, това е и мое мнение. Аз съм на 12 ет, парапета на терасата е до подмишниците ми. За да паднеш трябва специално да се катериш на нещо. Терасите ни са по 8 м, ползват се до 18 ет. редовно.
Има и усвоени от тях с бар-плот.
Гугъл, във високите блокове винаги има 2 асансьора. Единият е голям, води се товарен. Хамалите качват всичко с него. За 15 г. може би 4 -5 пъти двата асансьора едновременно не са работили по 2 - 3 ч. Имаме абонамент към денонощна ремонтна фирма.

# 414
Аз съм на 4-ти етаж и балконът пак не го ползваме заради прахоляка и вятъра. Така че с едно остъкляване не виждам проблем да се ползва на горен етаж. Веднъж съм се качвала в едно епк на висок етаж и гледката беше уникална. Виждаше се целият Ловен парк, все едно не си в София.  Мен ме е страх от земетресение обаче, въпреки че ако нещо тръгне да се срутва, не знам дали на по-ниско е по-безопасно.

# 415
Аз имам навика да проспивам земетресенията, а и дори да не спя, по-малки от 4 по Рихтер пак не ги усещам Simple Smile Онова голямото също щях да го проспя, ако съквартирантите не се бяха разбеснели.
Та на висок етаж вече проспах онова отпреди 2-3 седмици...

# 416
Веднъж съм се качвала в едно епк на висок етаж и гледката беше уникална. Виждаше се целият Ловен парк, все едно не си в София.  

И аз обожавам високите гледки, може би защото имам страх от високото и затова бих живял с кеф на такъв етаж. Разбира се ако може блока да не е мизерен миризлив и т.н. и да има паркомясто долу, а да не е задръстения.

Сега се сещам, че всички ЕПК в които съм влизал бяха с по два асансьора.

# 417
Ето един неклаустрофобичен тристаен в Лозенец НС-129 кв.м. : https://m.imot.bg/details/1c150444456905930

# 418
Ето един неклаустрофобичен тристаен в Лозенец НС-129 кв.м. : https://m.imot.bg/details/1c150444456905930
Този е много хубав.
Подобен съм виждала в Младост-2 с невероятна панорама към Витоша. Беше подарък на моя приятелка от баба й. Де такива подаръци на всеки. Grinning

# 419
  • Варна
То и аз съм любимата внучка на баба ми, но ония 100м2 на Владислав не можа да ми ги подари. Много маймун на клона.
Брат ми живее  в ЕПК на 12 етаж, аз живях там 20г, семейното жилище беше. 3 асансьора, единият товарен. Често имаше повреди, чудно беше в 2 часа да катеря тъмното стълбище. Сега са се взели в ръце и блокът е поддържан. В сравнение с нашия "елитен" централен вход, са лукс направо. Гледката е уникална, цяла Варна се вижда. Люлее се обаче и при силен вятър, при земетресение е страшно. Няколко изкарахме. Балконът е с парапет над 1.50., иначе поне 2ма скочиха от покрива през годините. 
Сега не се качвам над 5ти етаж, страх ме е. Свикнах в ниското

Общи условия

Активация на акаунт