Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-21

• 71 305
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
То и аз си мислех, че 5 етаж без асансьор е само спорт и не е проблем. Обаче с тотал ремонта, мъжът ми хич не мисли така. Що нещо изпренесе на гръб, добре че не ми опява.
А за Варна, как ме навиваше брокерката да не бързам, че ще паднат цените. Добре, че хич не им се връзвам. С моите 60к, щеше да квартално, а не Нептун.
За първи път чувам брокер да ти каже да не бързаш. Обикновенно те убеждава, че това е най-добрия апартамент. След това следващия и така докато купиш. Иначе като намериш каквото търсиш няма какво да мислиш и чакаш.

# 421
Ето един неклаустрофобичен тристаен в Лозенец НС-129 кв.м. : https://m.imot.bg/details/1c150444456905930
Не зная къде е в Лозенец, иначе е просторен, да. Но мебелите не бих купила заедно с него - не ми харесват. И само аз ли виждам проблем да ми взимат данните от ЛК с протокол при оглед? Предполагам продават частни лица, а те не са администратори на лични данни със сигурност.

# 422
Пише, че е агенция. Някои искат подписване на протокол за оглед, за да не ги заобиколиш после.

# 423
Пише, че е агенция. Някои искат подписване на протокол за оглед, за да не ги заобиколиш после.

Срещал съм такива, да. С едни щяхме да се шамарим, ама много исках да го видя и накрая клекнах.

Иначе апартамента е супер, голям хангар голямо чудо, обаче и за тази баснословна сума има какво да се коригира по него.

# 424
Предполагам продават частни лица, а те не са администратори на лични данни със сигурност.
Аз съм администратор на лични данни И като частно лице. Свързано е с изисквания в работата ми, не съм брокер.

# 425
Аз искам да кажа, че продавачите са в качеството си на физически лица, ако не ми покаже изискващия документ че е администратор (може и агенцията да е) няма да си давам данните. Разбирам ги отчасти, но аз бих се въздържала от оглед при тези условия. Чест им прави, че го обявяват де, който иска да подписва и да дава данни. И да - при тази цена има какво да се коригира определено. Аз видях само една снимка, сградата отвън също не е снимана, сакън да не я намериш....И Лозенец е доста широко понятие, някои викат на Кръстова вада, Хладилника и  кв. Витоша Лозенец.

# 426
  • Варна
То и аз си мислех, че 5 етаж без асансьор е само спорт и не е проблем. Обаче с тотал ремонта, мъжът ми хич не мисли така. Що нещо изпренесе на гръб, добре че не ми опява.
А за Варна, как ме навиваше брокерката да не бързам, че ще паднат цените. Добре, че хич не им се връзвам. С моите 60к, щеше да квартално, а не Нептун.
За първи път чувам брокер да ти каже да не бързаш. Обикновенно те убеждава, че това е най-добрия апартамент. След това следващия и така докато купиш. Иначе като намериш каквото търсиш няма какво да мислиш и чакаш.
То си има предистория, тя ми продаде мой имот и е позната. Убеждаваше ме, че ше паднат цените и че няма страшно имоти бол. Така се случи, че сами попаднахме на нашия апартамент докато тя беше в отпуск. Пак комисион 2к, но веднага без да ходим по огледи цял месец, го взехме. Сега го отчитам като късмет. Даже брокерката позната успя да прикрие недоволството си. Ще я викна да ми намери наематели, когато и ако приключа епик ремонта.
Но е факт, че упорито ме убеждаваше в неща, които не са верни. Апартаменти няма кой знае колко, цените растат, а не обратното

# 427
Затова мнението на брокерите никога не се слуша. Всеки си има глава на раменете, а това дали ще паднат цените или не никой ама НИКОЙ не го знае.

# 428
Ето един неклаустрофобичен тристаен в Лозенец НС-129 кв.м. : https://m.imot.bg/details/1c150444456905930

Можеш да го кажеш само ако го видиш на живо - не забеляваш ли как са разтеглени снимките? Wink Помещенията изобщо не са толкова големи, колкото изглеждат на деформирана снимка. Забелязвам, че при все повече обяви прилагат този трик, особено за скъпи и луксозни жилища. За мен е глупаво, защото така или иначе който го купува, ще трябва да го види, ама ей на, правят го.
Иначе има много снимки, не е една, но всички са деформирани:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15044445690593 … k=39uik9&f1=1
Надеждна  индикация за размера и удобството на жилището дава единствено архитектурната скица с разпределенията и светлите размери. Всичко друго е бошлаф - окото лесно се лъже, фотошопът може да направи всичко, но един  метър си е един метър навсякъде. А тук точно това не са дали - сещай се защо Simple Smile  

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 10:37 от Анонимен

# 429
Не гледам дали са разтеглени снимките, а отстоянията между мебелите и големината на самите мебели. Определено е просторно.

# 430
Сравнено с повечето НС, които съм виждала, си е огромен - има къде да се разминеш между мебели с нормални размери. Цената му, обаче, е чудовищна. Признавам си, че ако разполагах с тези пари нямаше да го купя. Щях да си взема 2 в друг квартал. Или 1 в Лозенец и 1 в друг квартал. Всъщност цената позволява много комбинации. Grinning

# 431
Просто намерих сносен по моите критерии и около зададените квадрати апартамент, тъй като по-нагоре се каза, че цената не е от значение, важен е простора.
Та започнаха да валят коментари, че бил скъп. Няма угодия значи Simple Smile
А за протокола при оглед-аз ако съм собственик на агенция за НИ бих го изисквала от служителите си, за да отчета колко работа са свършили и за да запазя правния интерес на фирмата си.
Като клиент бих подписала, ако фирмата е легитимна, иначе не.
И ако е договорено, че няма да се взима комисион от продавача, нормално е да не слагат снимки отвън-всеки си пази интереса,а брокерът няма интерес да предлага имоти, които лесно се намират през него, било то от други агенти, било от клиенти.

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 11:06 от Анонимен

# 432
А на мен цени от порядъка на 750-800Е на квадрат ми се виждат много във Варна. Кво продават тия хора бе, майка си ли!? Grinning

# 433
Просто намерих сносен по моите критерии и около зададените квадрати апартамент, тъй като по-нагоре се каза, че цената не е от значение, важен е простора.
Та започнаха да валят коментари, че бил скъп. Няма угодия значи Simple Smile

Ха-ха, права си  Grinning Аз пък намерих сносен като размери по моите критерии - със скица с посочен мащаб и с недеформирани снимки  Simple Smile
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14401556546067 … k=39ujog&f1=2

Спалните са по 12-15 кв, кухнята е отделно с прозорец и балкон, а холът е около 40 кв. Правилни форми, без чупки и остри ъгли, няколко балкона. Има възможност за walk-in помещение към голямата спалня, а си има отделно място в коридора за мокро.  Иначе сградата е много хубава, но жилището  е на самия Арсеналски и ще е шумно, освен това е на северозапад. Ама за тези пари - толкова  Mr. Green

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 11:16 от Анонимен

# 434
Цената винаги има значение, при всеки избор. Друг е въпросът кой каква цена може да си позволи. А и ако преценя, че имотът не си заслужава, дори и да ги имам тези пари, няма да ги дам, много ясно. Всеки си прави сметката. И при такива покупки се избира дълго и много прецизно и има значение всеки детайл, като искаш такава цена, няма да продаваш жилище със соц обзавеждане, комбинирано с лакирана масичка от ИКЕА , както и с колона в дневния тракт точно между масата за хранене и кухн- плот, който също не е направен добре. Ми няма угодия, капризни сме, парите не растат по дърветата.
П.П. Попеа, гледката е уникална, жалко че е кофти изложение. И отново цената.....

Общи условия

Активация на акаунт