С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 490
  • 788
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Видях го. Свекървата е била привикана още преди да се разбере, че бременността е рискова. И аз се чудя защо.

# 121
Бременностите след инвитро по принцип се водят рискови, Уиш. Сред трансфера се лежи, приемат се лекарства да сe задържи плода. Имам приятелки, които са минавали процедурата. Едната реши, че не е болна, а бременна, ходи на разходки и пазар и като загуби бебетата, се скъса да се обвинява. На следващия трансфер лежа стриктно и ги задържа.

# 122
Не е много трудно да се предположи, че бременността ще е рискова след 13 години борба за дете.
Иначе и аз мисля, че не са избрали най-добрия вариант за жилище. При свеки на другия етаж.
Човешко е да се помогне в случая. А мъжете и бабата ще намерят начин да се справят без нея в следващите няколко месеца. Почивка и спокойствие, дворът ще си е там и напролет. Ако на някой от мъжете му остане време-да го оправя и сега.

# 123
  • София
Задължително ли е да се лежи след всяко инвитро или зависи от случая? Защото една позната роди преди около 2 месеца, след инвитро (8 или 9 неуспешни опита преди това), не е лежала, даже сме излизали вечер заедно. Аз също бях с рискова, но въобще не е било нужно да лежа.

# 124
  • Ямбол
...
Между другото, на никого ли не направи впечатление едно изречение от постовете на авторката. Мързи ме да ровя и ще го цитирам по памет:"Забременях и звъннахме на свекървата да се прибира." Аз още се мъча да го смеля това изречение. Така и не проумявам защо, като си види теста за бременност, човек звъни на свеки да се прибира?  newsm78
Е, нали това и аз казах напред:
Те ѝ се обадили да се прибира, но тя останала там. Ми нормално - където си иска, там ще стои. Работата няма да избяга. Бабата и мъжете да се спасяват.
Обадили са се, да се прибира и да поема мъжете и двора. Явно само две жени могат да я вършат тази работа и едната като е забременяла, другата моментално трябва да долети, никакви плажове и близости с дъщеря си.

# 125
  • Варна
Да, викнали са обслужващия персонал да се прибира пък той взел, че се прибрал и се офлянква, не ще да прислужва. И сега сигурно ще мрат гладни, жадни и неизпрани, тънещи в непочистена къща. Опс, не, обслужващия персонал от седмица чисти. Само гладни, жадни и неизпрани.

Тая свеки я действат като марионетка някаква. Без право на мнение. Няма не искам, няма недей.

# 126
На мен не ми изглежда потърпевшата да е свекървата. Авторката някъде (не ми се рови) беше написала, че и да не й помага, поне да си гледа мъжа и бабата, а не да висят на нейната глава, докато чака да роди.

На мен в главата ми се зараждат много питанки, но няма смисъл, тя спря да ни следи вече и едва ли ще отговори.

# 127
Тая зла снаха гледа: на свекървата мъжа, сина и възрастна баба, наред с оправяне на цялата къща и двор.
Не е зла. Глупава е.

Между другото, на никого ли не направи впечатление едно изречение от постовете на авторката. Мързи ме да ровя и ще го цитирам по памет:"Забременях и звъннахме на свекървата да се прибира." Аз още се мъча да го смеля това изречение. Така и не проумявам защо, като си види теста за бременност, човек звъни на свеки да се прибира?  newsm78
След положителния тест получих кървене лежах в болница  за задържане 1 седмица. Препоръката на доктора беше постоянно лежане ставане до тоалетна и за хранене.
Лошо ли сме направили да поискаме помощ когато имах нужда от такава. За съжаление не я получихме тя се прибра след 3 месеца след като не аз , а синът и я повика.
Та няма значение да е жив и здрав ММ та да ми готви и чисти.

Гледам че доста сте нищили по моя случай, благодаря на тези които ме поткрепиха и тези които не. Половината бременност  я изтикахме някакси,  надявам се и другата половина да я изтикаме.

# 128
  • Ямбол
Аз пак не можах да разбера от каква помощ имате нужда.
Аз не бих разрешила на мъжа ми да вика майка си, ако тя е при дъщеря си и си почива.

# 129
  • София
Тая зла снаха гледа: на свекървата мъжа, сина и възрастна баба, наред с оправяне на цялата къща и двор.
Не е зла. Глупава е.

Между другото, на никого ли не направи впечатление едно изречение от постовете на авторката. Мързи ме да ровя и ще го цитирам по памет:"Забременях и звъннахме на свекървата да се прибира." Аз още се мъча да го смеля това изречение. Така и не проумявам защо, като си види теста за бременност, човек звъни на свеки да се прибира?  newsm78
След положителния тест получих кървене лежах в болница  за задържане 1 седмица. Препоръката на доктора беше постоянно лежане ставане до тоалетна и за хранене.
Лошо ли сме направили да поискаме помощ когато имах нужда от такава. За съжаление не я получихме тя се прибра след 3 месеца след като не аз , а синът и я повика.
Та няма значение да е жив и здрав ММ та да ми готви и чисти.

Гледам че доста сте нищили по моя случай, благодаря на тези които ме поткрепиха и тези които не. Половината бременност  я изтикахме някакси,  надявам се и другата половина да я изтикаме.
Нищо лошо няма в това. Посоката е била грешна. Мъжът ти е човекът, който е длъжен да ти помага, не свекърва ти.

# 130
Не, никак не е лошо, че си поискала помощ. Даже е задължителна в твоето състояние. Но не виждам нито защо ти трябва да отглеждаш мъжете в къщата като малки деца, нито защо точно свекърва ти да ти помага. Да, разбирам, че ти си се нагърбила с двор, градина свекър и т.н. и сега очакваш отплата. Наивно, за съжаление. Това в 99% от случаите не работи.

Адаш, взела си ми думите от клавиатурата.

# 131
На мен не ми изглежда потърпевшата да е свекървата. Авторката някъде (не ми се рови) беше написала, че и да не й помага, поне да си гледа мъжа и бабата, а не да висят на нейната глава, докато чака да роди.

Да, също и че мъжът й й помага в домакинството.
Предлагам да спрем по темата, няма да се разберем. В малките населени места манталитетът е друг, а и няма какво го разбере градски човек, който си мисли, че дворът има нужда само от метене (не го казвам с лошо, а само като илюстрация за неразбирането).

# 132
Не ми се рови назад ,но снахата се оплакваше ,че свекито само това прави . А има и други задължения, предполагам двор , баба, свекър( който явно е научен да му дават с лъжица в устата). Аз на нейно място не бих се тревожила за тях, но снахата явно не е като мен. Друг е въпросът ,че изобщо не е трябвало да се нагърбва ,но това не прави свекървата по- бяла. По въпроса с деленето и аз имам девер предпочитан от свекървата пред моя мъж, това винаги ме е радвало. Никога не съм завиждала ,даже на моменти ми е мъчно за него,като гледам как свекито го обсебва . Купи ми кола , апартамент,но на каква цена, човекът и приятелка неможе да си хване от нея. Докато ММ никога не е бил мамин златен и за това се е научил сам да се справя в живота. Всичко което имаме е постигнато с много труд от двама ни и това ни прави по-сплутени.
Но не я прави и по-черна. Не свекървата се е омъжила за авторката, не свекървата е обещавала да се грижи за авторката. Къде е мъжът в картинката? Какво му пречи след работа да свърши нещо в дома си? Много жени го правят ежедневно. Не е нужно всичко да е по конец и идеално.
Права е Добри за очакванията. Вкарваме се в някакъв филм, очакваме, че другите гледат същия, а после им се сърдим, че това не е така. А вината е изцяло наша – ние сами сме се излъгали.
И мъжът не е длъжен да оправя сам двора ,да дундурка баба си и баща си,докато ходи на работа и готви. А в същото време свекито живее втора младост.
Ами аз нито двор съм споменавала, нито свекър, нито баба, нали?

От пост на авторката стана ясно,че той на нея си и "шета"

# 133
А свекърът болен ли е с нещо? Защо не може да се оправи сам с техния етаж и със себе си, докато нея я няма? Разбирам, че твоят мъж ти помага - казваш, че готви и шета за вас. Защо изобщо има нужда да пипаш какво да е по двор и чужди етажи?

# 134
Какво правят тези свекърви, за които казвате, че обичат и предпочитат повече някое от децата си? Какво ви дава основание  да мислите, че обичат повече другия брат или сестра? Дайте конкретни примери, за да се види, че е основателно.

Общи условия

Активация на акаунт