С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 509
  • 788
  •   1
Отговори
# 135
  • София
На мен не ми изглежда потърпевшата да е свекървата. Авторката някъде (не ми се рови) беше написала, че и да не й помага, поне да си гледа мъжа и бабата, а не да висят на нейната глава, докато чака да роди.

Да, също и че мъжът й й помага в домакинството.
Предлагам да спрем по темата, няма да се разберем. В малките населени места манталитетът е друг, а и няма какво го разбере градски човек, който си мисли, че дворът има нужда само от метене (не го казвам с лошо, а само като илюстрация за неразбирането).
Сериозно ли трябва да изброявам всичко? Метене, събиране на листа, изкореняване на изсъхнали цветя, зазимяване... Сега трябва ли да напиша, че тези дейности не се отнасят за пролетта, примерно, или е очевадно?
Освен това форумът не е ограничен само до малките населени места, даже не е до един континент. Ако някой очаква гл.т. единствено в стил "малко населено място", значи този форум не е подходящ за целта.

Последна редакция: нд, 19 ное 2017, 18:07 от milenaka

# 136
В малките населени места манталитетът е друг, а и няма какво го разбере градски човек, който си мисли, че дворът има нужда само от метене (не го казвам с лошо, а само като илюстрация за неразбирането).
В налките населени места манталитетът наистина е друг, но виждам, че потърпевшите от този манталитет са го прегърнали почти любовно, вместо да бягат с 200.

# 137
Някои суфорумки разбраха какво искам да кажа някои не.
Само аз ли се оплаквам няма ли някоя друга да се оплаква от своята свекърва?

# 138
Добре де, какви са тези филми, в които се вкарвате, та дворове, та баби, та не знам си какво. Момичето съвсем ясно си каза, че очаква от свекърва си да се грижи за нея. Така, както според нея, се е грижила и за дъщеря си.
Свекър, баба и двор са компромисен вариант, главното дразнене е, че не гледа снаха си.

Аз пък започвам да си представям друга картинка – че всички са лежали и чакали на същата тази свекърва. И когато жената е отишла при дъщеря си, да е до нея в най-важния момент в живота ѝ – раждането на дете, напълно възможно е да е използвала случая и да си почине. Макар че е странно как хем е гледала дъщеря си (предполагам, че се има предвид слугуване – поемане на домакинската работа и обгрижване на родилката), хем си веела задника по плажовете. И дори да е наблягала на плажа – грехота ли е, че една жена, която едва ли е вдигала глава от работа през целия си живот, най-накрая е имала възможност да види свят и да си почине? Особено ако след връщането ѝ се очаква пак да се грижи за една къща народ плюс двора и лежащата за задържане снаха.
Само че тя, щом се е върнала, е предпочела да си чисти етажа и да посреща гости, вместо да слугува на снахата. И тя се дразни, защото е очаквала да я обгрижват.
Та такава я виждам аз цялата тази история. Може и да греша. Може и да съм напипала проблема.
Не искам да съдя кой е крив и кой – прав. Пък и няма значение. Искаше да се оплаче момичето, оплака се. Няма смисъл да нищим повече сериала и всеки да си пише собствен сценарий.
Малко остава, да си пази силите, защото войната тепърва започва – след раждането на детето.

# 139
Някои суфорумки разбраха какво искам да кажа някои не.
Само аз ли се оплаквам няма ли някоя друга да се оплаква от своята свекърва?
Разбрах те отлично- повече от 15 години живееш като в "Гераците", но очакваш този модел да проработи в твоя полза. Ми, няма.

Теб какво те топли дали някоя друга се оплаква или не?

# 140
  • София
Добре де, какви са тези филми, в които се вкарвате, та дворове, та баби, та не знам си какво. Момичето съвсем ясно си каза, че очаква от свекърва си да се грижи за нея. Така, както според нея, се е грижила и за дъщеря си.
Свекър, баба и двор са компромисен вариант, главното дразнене е, че не гледа снаха си.

Аз пък започвам да си представям друга картинка – че всички са лежали и чакали на същата тази свекърва. И когато жената е отишла при дъщеря си, да е до нея в най-важния момент в живота ѝ – раждането на дете, напълно възможно е да е използвала случая и да си почине. Макар че е странно как хем е гледала дъщеря си (предполагам, че се има предвид слугуване – поемане на домакинската работа и обгрижване на родилката), хем си веела задника по плажовете. И дори да е наблягала на плажа – грехота ли е, че една жена, която едва ли е вдигала глава от работа през целия си живот, най-накрая е имала възможност да види свят и да си почине? Особено ако след връщането ѝ се очаква пак да се грижи за една къща народ плюс двора и лежащата за задържане снаха.
Само че тя, щом се е върнала, е предпочела да си чисти етажа и да посреща гости, вместо да слугува на снахата. И тя се дразни, защото е очаквала да я обгрижват.
Та такава я виждам аз цялата тази история. Може и да греша. Може и да съм напипала проблема.
Не искам да съдя кой е крив и кой – прав. Пък и няма значение. Искаше да се оплаче момичето, оплака се. Няма смисъл да нищим повече сериала и всеки да си пише собствен сценарий.
Малко остава, да си пази силите, защото войната тепърва започва – след раждането на детето.
Според мен не грешиш.

# 141
Какво правят тези свекърви, за които казвате, че обичат и предпочитат повече някое от децата си? Какво ви дава основание  да мислите, че обичат повече другия брат или сестра? Дайте конкретни примери, за да се види, че е основателно.

Олеле, това би се превърнало в роман, ако опитам подробно с конкретни случки! Ще дам по-наедро.
Още от деца са били така - на него му се карат за нейните бели. Да не задълбаваме в детските примери.
Към днешна дата с нея си говорят, от нея се интересуват, нея я мислят, търсят за друго освен "Дай пари". Не нея не й викат - всъщност, когато тя прекали с нещо и й се ядосат, не й казват нищо, но звънят на моя приятел да си излеят яда към нея като в крайна сметка извъртат нещата така, че навикват него, защото не бил заел тяхната страна категорично (което в повечето случаи изобщо не е така). На него му звънят само със сръдни и недоволство, и за да му поискат пари.
Ходят всеки ден (+ някои съботи/недели) да й гледат децата по 8-9 часа на ден, докато сестра му е на работа или на разходка/спорт. За протокола, тя живее при свекърите си та не е да няма помощ никаква.
Ние сме имали нужда от тях (всъщност от баща му) за пренасяне на тежки неща, защото аз напоследък имам проблем с вдигането на тежести - баща му в повечето случаи си намира оправдание да не помогне - в един квартал сме. Помогна веднъж с голямото местене де, аз съм благодарна за това. Не, че ние се обиждаме, да не остана неразбрана, не си слагам на сърце такива неща.
Но деленето е повече от видно, МП си е свикнал с него, приел го е и не се опитва да промени нещата, защото знае отлично, че няма да се променят.

При баща ми също има голямо делене от страна на майка му спрямо него и брат му. Пример (освен цялостното им общуване, в което си личи от далече колко повече уважава брат му) - тя (баба ми по бащина линия) си разпредели имотните въпроси приживе и нещата останаха така:
- Баща ми дели с нея една мъничка боксониера (нямам НА, но на вид няма и 30 м2);
- Чичо ми получи голям 3-стаен апартамент в една от най-желаните улички на Лозенец.
Това също не ме вълнува мен, защото не ме засяга.

# 142
Ходят всеки ден (+ някои съботи/недели) да й гледат децата по 8-9 часа на ден, докато сестра му е на работа или на разходка/спорт. За протокола, тя живее при свекърите си та не е да няма помощ никаква.
Тук мисля, че не си права, може просто да искат да прекарват време с внучетата. А и да се чувстват полезни.

Peace

Но си права в едно, В разумните семейства няма делене на децата.

Към днешна дата с нея си говорят, от нея се интересуват, нея я мислят, търсят за друго освен "Дай пари". Не нея не й викат - всъщност, когато тя прекали с нещо и й се ядосат, не й казват нищо, но звънят на моя приятел да си излеят яда към нея като в крайна сметка извъртат нещата така, че навикват него, защото не бил заел тяхната страна категорично (което в повечето случаи изобщо не е така). На него му звънят само със сръдни и недоволство, и за да му поискат пари.

Но деленето е повече от видно, МП си е свикнал с него, приел го е и не се опитва да промени нещата, защото знае отлично, че няма да се променят.
Навикват синът си, защото не го уважават като чвек и нямат респект към него. Към дъщеря си не смеят, понеже е женена и я жалят. Ето това е пример за неразумни родители, които делят децата си.
Но като остареят ще си лежат на това, което са си постелили заминават задружно в старчески дом.

Последна редакция: нд, 19 ное 2017, 19:37 от Madame_Butterfly

# 143
  • при късмета
КАГ, деленето не е нужно да се обяснява на някой страничен. Ако някой така се чувства, ако са дългогодишни наблюдения на по-близките, че има такова нещо, то те са прави. И да ти обясни някой конкретна ситуация и дали според теб това би било делене или не, няма никакво значение. Потърпевшите и близките, дългогодишни наблюдатели, най-добре знаят, нали е на техен гръб?

# 144
  • София
Когато зълва ми беше бременна още на втория ден отлетя за Испания гледа нея после бебето стоя си там.
Аз забременях обадихме се да се върне, първо изпусна самолета после нямаха пари за билет та най накрая долетя след 3 месеца. Сега е вкъщи и файда от нея пак няма. Една седмица стана си посреща гостите чисти си етажа и така. Sad

Ти майка нямаш ли, че за свекървата си се хванала? newsm78
И защо си мислиш, че ти е длъжна да седи на задни лапи, готова да дойде да те обгрижва?

Да не говорим и че, като даваш зор да се върне, за да я използваш, можеш да се бръкнеш и да ѝ платиш билета, примерно.
Що се отнася до файдата- много ще ти пати главата, ако е нямало кой да те научи, че първо трябва да дадеш, после да чакаш да получиш.
И не говоря за пари- за отношение говоря.

# 145
Тук мисля, че не си права, може просто да искат да прекарват време с внучетата. А и да се чувстват полезни.

Peace

Хаха, не. Те не спират да се оплакват от тази си роля. Постоянно се оплакват колко им е тежко, как не се справят, как са изтощени, кога най-сетне ще им се намалят часовете... плюс не особено ласкави коментари към тъстовете. Те са изтощени де, аз не споря по този въпрос. Тук не иде реч за по 1-2 часа от време на време, а за 8-часов работен ден всеки ден. На техните години си е сериозно нещо.

Не мисля, че има значение дали тя е омъжена, а ние не сме, то деленето при тях си е било налично винаги. Не, че не намират почва за мрънкане от това, че не сме женени попринцип. И двамата отдавна сме заявили желание да се оженим, но не на секундата, а когато имаме възможност да си спретнем мъничка, сладка сватба с приятен меден месец някъде на ново място, а сега финансово сме ангажирани с основен ремонт. На този етап предпочитам да имам кухня (не да мия чинии в банята, както сега), отколкото да се женя, а не ми се претупва съвсем. Ама не, драма и трагедия. За децата е същото - защооо още нямате деца, какво чакате, вие перфектен апартамент ли искате дрън дрън, аз си правя оглушки (за протокола, на 25 не се чувствам престаряла и определено не ми е проблема апартамента). Веднъж МП се беше пошегувал с тях, че тамън не ги ангажира с гледане И на нашите деца (това след дълга тяхна тирада колко са изморени от гледане на внуците по цял ден, изненадващо поела към обвинения защо и ние не носим внучета едно по едно). Grinning Няма нужда да уточнявам, че пак са последвали упреци.
Както и да е, няма какво да разказвам повече, включих се заради питането на КАГ. Иначе аз съвсем сериозно не се дразня на такива неща, приемам ги като фонов шум и очевидно е правилната тактика, защото по чудо още не са се скарали с мен. Е, изказват по някое неодобрение за конкретни неща (най-вече, когато съвсем не се сещат за друга тема, на която да намилат на главата на МП), но нищо сериозно. В такива случаи важни са 2 фактора:
- Мъжа да ти осигури отделен дом, защото сигурно в една къща би било hostage situation;
- Да се настроиш, че ще бъде пълно перде от всички посоки.

# 146
  • при късмета
Абсурт, преди да тръгваш с нападките, да беше попрочела малко повече по темата. Момичето каза, че не само, че няма майка, а и е отраснала без нея

# 147
  • Варна
Да ама останалото добре го е казала.

# 148
  • София
Абсурт, преди да тръгваш с нападките, да беше попрочела малко повече по темата. Момичето каза, че не само, че няма майка, а и е отраснала без нея

О, бях се притеснила да не би да не си на поста си, за да ме репликираш! hahaha

Има баща, има втора майка, която я е отгледала от малка, но видиш ли, тя е чужда, а се очаква свекървата да е по- близка.
И " файда" се очаква.......
Ми, добре! Mr. Green

# 149

О, бях се притеснила да не би да не си на поста си, за да ме репликираш! hahaha

Има баща, има втора майка, която я е отгледала от малка, но видиш ли, тя е чужда, а се очаква свекървата да е по- близка.
И " файда" се очаква.......
Ми, добре! Mr. Green
Моля ви се не ме стреляйте с калашници. От кого да искам помощ щом моята майка не живее на близо. Head Band

Общи условия

Активация на акаунт