С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 557
  • 788
  •   1
Отговори
# 540
ОК, една по една.  Laughing

# 541
Изпуснала съм темата.Сега като погледнах, много интересни неща обсъждате, та ще ви следя.

# 542
  • Ямбол
Аз не съм алергична, но имам възпалени нерви и на морето се оправят от солта и слънцето. Гледам да съм повече време там през лятото, обаче и свекървата се научи да стои там. Тази година цяло лято откара та чак до средата на септември.

# 543
аз максимум с една ще мина.
И това се не знае - въпрос на лайфстайл Grin
Joy Joy

# 544
И като стоя там, нацяло ти "възпали" нервите.

# 545
  • Ямбол
Да, ползваме едно и също място за почивка. Искаше ми се повече време да си почивам сама.

# 546
Моите свекъри са сърдити. Твърдят, че докато му крещят по телефона ме били чули отстрани да коментирам, което реално бих направила, но в случая е абсурдно, защото той обикновено говори с тях в съседната стая, за да не ми вдигат И моето кръвно с глупостите си. Общо взето напоследък са на вълна "мразим ви, дайте пари, но ние все пак ви мразим". Предполагам, че беснеят, защото след няколко месечно затишие (бях много лошо болна) отново се връщаме към живот, започнахме пак да ходим на планини, да бягаме и подновяваме ремонта на кухнята. Това неистово ги дразни (както и досега) и не спират да намилат как той "се грижел за тухлите, а не за хората", каквото и да значи това при все, че през 3 дена искат пари и той им носи (и при все, че сме в панел, но това вече са подробности). Честно, с ръка на сърце вече мога да кажа, че не мога да ги понасям тези хора и край. Периодите им на нормално затишие стават все по-кратки, а озлоблението им към нас нараства.

В последно време той се чуди дали просто да не предава сумата, която горе долу им оставя месечно на сестра си и тя да играе ролята на посредник между тях, за да не се налага да минава/ме през целия панаир на живо, но просто си представям каква реакция ще се отприщи и донякъде направо ме е страх.

# 547
А вариант мъжът ти да порасне и да престане да подпомага хора, които спокойно могат да се справят и сами? Ако не се лъжа, имаха жилище, което могат да дават под наем и да си допълват доходите?

Не е луд ядящият зелника...

# 548
А вариант мъжът ти да порасне и да престане да подпомага хора, които спокойно могат да се справят и сами? Ако не се лъжа, имаха жилище, което могат да дават под наем и да си допълват доходите?

Същото щях да пиша и аз, кое налага даването на пари на родителите. Не можах да измисля причина.

# 549

Сигурно си права, но не е толкова лесно. Те са супер тежкотоварни. При всеки опит да се повдигне въпроса изкарват, че това е невъзможно и първо трябвало да се свържат с всички наследници, иначе щели после да им искат % от наемите, които са взели и тн, и тн. Реално останалите наследници са някъде в чужбина и изобщо не им пука за 2-стайка на първи етаж в Хаджи Димитър, но иди обясни това на хора, които е трудно дори да надвикаш. А иначе са упорити като магарета. В петък беше тръгнал да им остави пари, но нещо пак се засегнаха (не им се бил обадил по-рано) и той не им занесе. Днес е неделя и му пропищяха ушите по въпроса как ги е зарязал и се били оправяли с 1 лев цели 2 дни. Няма оправия. Аз имам чувството, че ако ги зареже, ще умрат от глад, но няма да си оправят имотните въпроси.

# 550
Извинявай, знам, че въпросът е личен и нетактичен, но все пак с каква сума приблизително на месец живеят?
Също така ми е любопитно сестрата с каква сума участва – все пак ѝ гледат децата и ѝ спестяват солидна сума месечно. Поне не ги ли храни, докато са в нейния дом? Или гледат внуците у тях си?

# 551
  • София
Наясно си, предполагам, че имотните въпроси не могат те да си оправят, при положение че някакви наследници са някъде по света.

Това, че ти би могла да прескочиш мнението им и да ремонтираш, а после да дадеш под наем жилището и да взимаш парите, не ги прави свекърите виновни- има хора, които наистина биха умрели от глад, но не биха го направили.

Всъщност се оказва, че опцията " апартамент под наем" не е на дневен ред.

# 552
Ами да си оправят имотните въпроси. Под достойнството ми е да го сторят, но пари да искат, не е проблем. Направо си представям ако Гугъл забременее, какво чудо ще е.

# 553
Извинявай, знам, че въпросът е личен и нетактичен, но все пак с каква сума приблизително на месец живеят?
Също така ми е любопитно сестрата с каква сума участва – все пак ѝ гледат децата и ѝ спестяват солидна сума месечно. Поне не ги ли храни, докато са в нейния дом? Или гледат внуците у тях си?
Ще ти отговоря в скрит текст.

Скрит текст:
В момента разполагат с пенсията на майката на МП, която беше учителка по математика, но на половина,
 тъй като обслужва кредит. Не съм се интересувала от точната сума, но предвид пенсиите у нас едва ли е много.
 Отделно сестра му също дава някакви пари, които не уточнява, но реално голяма част от тях те харчат за децата, докато ги гледат. Гледат ги в къщата на сестра му, която пък живее при нейните свекъри, които не помагат с отглеждане, защото... не съм сигурна защо точно, но не помагат. Мъжа е болен и не може да тича след тях, а свекърва й повече обръща внимание на другите си внуци (на по-горен етаж). Те прекарват по цял ден там. Не ги храни, докато са там.

absurT, те не са заинтересовани от имота. Всичко, което трябва да направи е да се свърже с тях и да ги помоли за подписи, за да задвижи процедурата. Не са скарани, имат нормални отношения, просто тя не иска, защото... Х. Щяло да бъде голям стрес и нерви, обикновено това е крайния довод, когато отворим въпроса. Също, тя притежава вила до София, която си е изцяло нейна и 50% от друга вила. Ако продаде нейната си (и евентуално се разберат с другия наследник за половината от втората как ще се решат нещата) може да получи една солидна сума. На въпроси защо не, отговорът отново е стрес и нерви. Тя вече загуби един наследствен апартамент, измъкнат от измамник, защото покрай страха от "стрес и нерви" изпуснаха срока за обжалване (5 години, за дарение).

# 554
Реално останалите наследници са някъде в чужбина и изобщо не им пука за 2-стайка на първи етаж в Хаджи Димитър, но иди обясни това на хора, които е трудно дори да надвикаш. А иначе са упорити като магарета. В петък беше тръгнал да им остави пари, но нещо пак се засегнаха (не им се бил обадил по-рано) и той не им занесе. Днес е неделя и му пропищяха ушите по въпроса как ги е зарязал и се били оправяли с 1 лев цели 2 дни. Няма оправия. Аз имам чувството, че ако ги зареже, ще умрат от глад, но няма да си оправят имотните въпроси.
Да го накарам да ми припишат при нотариус, че мъжът ти има право да се разпорежда с техният дял от апартамента. Тогава той може да издири наследниците, да се продаде евентуално апартамента и да се разделят парите. А мъжът ти да им дава определена месечна издръжка от тези пари докато те свършат.
Да има каже, че не може да си позволи да им дава месечни постоянно.
А иначе, ако съпругът ти без пълномощно им оправи бакиите, те ще се появят да вземат парите, евентуално ще ги подарят на сестрата и следващият месец пак няма да имат.

Общи условия

Активация на акаунт